podmatrix Публикувано Март 27, 2011 Публикувано Март 27, 2011 Имам следния проблем, по-точно въпрос. Дали се продават точно тези неща като на снимката отдолу. Става на въпрос за едни пластмасови шайба под самия ключ, която незнайно как се е счупила. Някои някакви идеи за оправяне на това нещо? Цитирай
Krasen Отговорено Март 27, 2011 Отговорено Март 27, 2011 По същия начин е и на бас-а ми, но ключовете държат и не разстройват. И не съм си мислил да ги оправям. 1 Цитирай
kiik Отговорено Март 29, 2011 Отговорено Март 29, 2011 Съмнявам се да продават резервни части за резервни части (щото ключа си е резервна част). А използвам темата да питам - за какво служат винтчетата, които са точно по оста на ключа отгоре в главата му (на снимката не се виждат) ? Цитирай
Javor Отговорено Март 30, 2011 Отговорено Март 30, 2011 Ако ти се е прецакал ключа, по-добре направо си вземи нов. Цитирай
Stagg Отговорено Март 31, 2011 Отговорено Март 31, 2011 Китарата разстройва ли се? Ако не се разстройва, не го пипай, защото може да го прецакаш. Цитирай
Linchpin Отговорено Март 31, 2011 Отговорено Март 31, 2011 Защото технологично е по- лесно да се изработят отделно червяка и отделно главата (врътката) на ключа. Винтчето служи за присъединяване на двете части. Имам едни руски ключове, при които червяка и главата са монолитни, т.е. отливка, естествено от цам и поради тази причина се трошат като солети.А когато двете части се изработват по отделно това дава възможност да бъдат направени от стомана, което предполага доста по- голяма механична якост. Цитирай
Linchpin Отговорено Март 31, 2011 Отговорено Март 31, 2011 Пробвай да отрежеш от подходяща тръбичка с близки до оригинала диаметри. Или си пробий отвор в подходящо парче полиамид и след това го изрежи и отвън- вънщният диаметър не е важен като гледам. Цитирай
mfutbol Отговорено Май 21, 2012 Отговорено Май 21, 2012 Здравейте! При мен същия проблем го имаше при акустичната китара около 1 година и както всичко си беше прекрасно, вчера просто не издържа и се счупи (конкретната частичка). Въпросът ми е: мога ли от някъде да купя само 1 ключ, а не цял пакет ( Моите не са тройни, а единични), защото другите 5 ключа са си добре От София съм Цитирай
Svanio Отговорено Май 21, 2012 Отговорено Май 21, 2012 (Редактирано) ^Тебе, ще те оправим, че си от София, пиши ми на лични, ще ти дам частта За колегата от Ловеч обаче не знам как да действаме, не е проблем да пратя частта по Еконт, но 5лв за една пластмаска.. Ако искаш пиши и ти лично. Редактирано Май 21, 2012 от buy&sell Цитирай
urgent Отговорено Май 21, 2012 Отговорено Май 21, 2012 На моята акустична имам същия проблем. Ключът си държи добре, но при настройването е голяма мъка... като натягам струната иска доста сила за да навия ключето и най вероятно, защото е и на 5-та струна Цитирай
Fats Отговорено Май 22, 2012 Отговорено Май 22, 2012 За да се върти трудно един ключ причините не са в дебелата струна. Явно има проблем вътре в червячната предавка, най-добре си купи нов ключ. А проблема на podmatrix се рещава много лесно. Резвиваш винтчето, за което стана дума и перката на ключа се изважда. В парче сравнително мека пластмаса с дебелината на скъсаната шайба (например полиетилен, а най-добре от тефлон) пробиваш със замба дупка с вътрешния диаметър на скъсаната. След това внимателно с нож или остра ножица изрязваш отвън, да получиш шайба. Надяваш на мястото, поставяш перката и завинтваш винтчето. Цитирай
viksps Отговорено Май 23, 2012 Отговорено Май 23, 2012 Тук-там продават единични ключове - не навсякъде и не винаги. В малкия цум бях купувал единичен - човека явно беше развалил комплект и останалите ги продаваше поединично. Гледах вчера, че в ултрамюзик на Оборище имаше 2 единични за бас-пак от развален комплект. Зависи от търговеца - ако реши да развали един комплект и да го продава поединично си ОК ... случва се, ако ги помолиш и имат спешна нужда от 10-тина лева, да речем. Цитирай
W.A.S.P. Nation Отговорено Февруари 1, 2013 Отговорено Февруари 1, 2013 Добър ден! Някой може ли да ми каже къде мога да намеря глави за ключовете,защото в момента съм с 3/6 и голяма трагедия. Цитирай
Recommended Posts