Jump to content
Българският форум за музиканти

sbondokov

Members
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sbondokov

 1. sbondokov

  Амп симулации и дисторшън

  ^^За мен тия последните две са си най-яки! Някак си присъствието на истинско кубе си личи. Пропуснал си да кажеш само какво е кубето (или аз не съм внимавал ).
 2. sbondokov

  Амп симулации и дисторшън

  ^ Свободни интерпретации върху Slayer .Ентусиазмът е завиден, но все пак бива да се погледнат и нотите (таблатурите).
 3. sbondokov

  Амп симулации и дисторшън

  На мен най-ми харесва това на 4:40, ама не мога да се обоснова защо .
 4. sbondokov

  Музикален магазин в Търново

  Същият е,да, просто си бях наумил, че е в Люлин. Големият Град все още ме обърква
 5. sbondokov

  Музикален магазин в Търново

  ^ Хмм, да не би да е в Люлин? Щото там видях подобен, на това отгоре навсякъде столчета, ако искаш да пробваш. Реших да не влизам повече там без приготвена сума
 6. sbondokov

  Китарни строеве

  Подходящ тунер може да се намери и като приложение за андроид, между другото някои от тях са доста точни (по-точни от някои евтини тунери за китара, които вървят в продавалника). Аз използвам този, има настройка в Ми бемол, за по-ниско не знам : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gismart.guitar.tuner&hl=bg
 7. ^ Честито! Ама тя дъската при теб не беше ли доста по-голяма? Явно си редуцирал излишното
 8. sbondokov

  Fender VS Gibson (Metal/Hardcore)

  Не знам за китарите, ама се спуках от смях от физиономиите му
 9. sbondokov

  Blackstar ID60TVP

  "True Valve Power", туй какво ще рече, че е лампово или че звучи също като лампово?
 10. sbondokov

  Губене на тонове по грифа?

  +1. Или поне да се повдигнат малко струните, много хора се стремят към максимално нисък екшън, но ако грифът не е идеален става ей така като при теб.
 11. Що за странен въпрос? Спуках гума, проблем ли е да карам с една зимна и три летни гуми? Мисля, че сама можеш да си отговориш - не е добре, ама ако не ти се купуват нови струни - караш си така. И аз понякога правя глупости от стиснатост и от мързел, ама поне гледам да разберат по-малко хора
 12. sbondokov

  Въпрос за ел. китара

  Сам го каза: "Защо пък не". Все от някъде трябва да се почне ...
 13. sbondokov

  Fender Mustang 1 или Line 6 Spider IV 15

  Излишно е да питаш човек, който вече е минал на лампов звук за транзисторно кубе. Hillbilly вече ти отговори. От друга страна, ако теб не те дразни симулирания транзисторен звук, значи ще ти свърши работа. Както вече ти казаха, пробвай (ако има възможност) и го вземай. След време, като посвириш и започнеш да харесваш повече ламповия звук ще мислиш за друго - Olx-а сигурно още ще го има
 14. sbondokov

  Какво е това?

  Гледам, че има и ефекти, не знам само драйв дали може да докара или трябва да си включи някакъв овърдрайв педал преди миксера?
 15. sbondokov

  Какво е това?

  ^Може, ако ти го подарят
 16. sbondokov

  Полиране на глоса

  Аз съм използвал полираща паста за автомобили,среден размер на частиците и има добър ефект. За 5 минути търкане изчезват по-дребните дефекти.
 17. sbondokov

  Един пиниз

  Извинявам се, че събуждам темата, но при толкова отговори и нито един точен - ето ви отговора от самия Кери Кинг (сори за лошото качество): https://www.youtube.com/watch?v=HQt34Cx_NKY Ето и по-качествен клип:
 18. sbondokov

  Усилвателче само с чист канал

  Тая Bugera V5 вече няколко човека я хвалите, накрая ще взема и аз да си я купя . Само се чудя какво е добре да се върже пред нея за повече резачка?
 19. sbondokov

  Усилвателче само с чист канал

  ^ Че то спокойно може да се включи ефект и в чистия канал на Fender-a, не виждам защо трябва да се ремонтира усилвателя. Само дето ефектите тип "камионче" или "педал" биха звучали ужасно в такъв усилвател (изпробвано!). С процесор резултатът ще е по-добър, макар и не прекрасен, заради лошия говорител. Все пак може да се опита- за 150 лв процесори колкото искаш.
 20. sbondokov

  Усилвателче само с чист канал

  Намерих Roland с 10 инчов говорител и хубав чист канал, към който включвам процесор. Това беше моето решение, което ме задоволи, вероятно има и много други решения...
 21. sbondokov

  Усилвателче само с чист канал

  Прав си! И мен хич не ме кефи! Затова потърсих нещо друго.
 22. sbondokov

  ENGL Fireball 100W и ENGL Savage 120W - Демо

  ^ В някой сайт, различен от фейсбук Някъде , дето не се влиза с парола!
 23. Да, говорим за едно и също, ама аз явно не мога да се изразя като хората. Това имах предвид- трудно е да овладееш техниката, лесно е да купиш апаратурата
 24. sbondokov

  Проблем със жужене

  Щом няма усилвател откъде може да се чува това жужене? От струните? От тялото на китарата? От Космоса? Обясни по-подробно!
 25. Нямам нищо против ефектите (а и да имах на кого му пука ). Имах предвид копирането на звук (гиър). Всъщност отговора е ясен: Много по-лесно е да изкопираш звука, ако щеш и гиъра (пари се изкарват, в някои случаи доста бързо) отколкото да се научиш да свириш като идолите си.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.