Хабят, вярно е. Аз се опитвам в момента да отсея "посоката на кабелите" от полезната информация. Примерно четох две страници доводи как флъш при НХ преди екстракция трябва да е с дължината на самата екстракция (25-30 сек), ако разбира се машината е в била в покой по-дълго. И как трябва при флъша да не се дозатяга ръкохватката и да се слуша тона на свистенето, пък и да се гледа танцува ли водната струйка и прочие.... Това е чаровно на пръв поглед но като се замисля ми идва в повече. Гледам, има няколко базови стъпки които не трябва да се омазват, трябва да си познаваш екипировката и възможностите й, оттам нататък според мен следва да се спре и да се намери границата на разума, като впрочем с всяко друго занимание. Ако сменяш цялата вода след всяко кафе или филтрираш водата или и баеш с вуду преди екстракция, сигурно ще има някакво отражение на крайния продукт, но ставаш роб на нещо което следва да ти носи удоволствие, а не ти да му слугуваш. Евгени, кафето от Ла Павонито изглежда суперб, вкусно ти е, кефи те. Останалите 50% напън които да доведат до 2% подобрение си мисля че занимават един елитарен клуб, като при всичко друго, хайфистите са добър пример Ако си инвестирал в добра комбинация от техника и хубаво кафе, облегни се назад, пий си кафето и зяпай звездите Аз смятам да отделя останалото време в друго приятно занимание, отново без да достигна до дълбините на познанието, но да не сменям удоволствието с маниащината. That said, експериментите са винаги добре дошли, защото както и espressoH писа, повторението на едно и също води до скука Ама чак хайфистките залитания са за избраните, пък аз съм си от Подуяне А и кафенцето след снощи ме кефи as-is. Апропо, след посещението ми при Дъбов днес, само на мен ли ми се струва че там цените са доста по-дебели от Домани? Имам едно усещане за елитарна снобария след визитата и не мога да се отърся. Вярно обстановката е по-хай, няколкото ламарзокота, доста повече избор на кафета и джаджи, но това от опита ми и житейската ми камбанарийка малко ме прави предпазлив. Да не съм негативен, хората бяха много любезни, чак ми подариха кафе за проба (аз все пак си понакупих известо количество джаджи), но ми остана такъв привкус.