Jump to content
Българският форум за музиканти

Върши ли си работата този форум?


Recommended Posts

Истина е, че в последните няколко месеца се забелязва значително повишаване на спам, флууд, оффтопик и поради това на доста голяма част от хората не им се занимава да изчетат тоновете глупости, измежду които има и свястна информация и по този начин тя се изпуска и отива в канализацията.

Примерно в борсата почти във всяка втора тема има по някой учител по Български език, който ще направи продавача/купувача на нищо, затова че си е написал неграмотно темата - безсмислено е! И аз не понасям правописни и граматически грешки, но се старая да отсея важната за мен информация от тях, гледайки да не им обръщам внимание, защото не съм тръгнал да ставам нечий учител. Най-малко форума е за музиканти, а не за педагози, които не казват нищо стойностно с мнението си, само трупат бройка на такива, като правят елементарни забележки от типа " копувам се пише кУпувам ".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 54
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

^ И това го има , но не е много приятно да очакваш сериозно отношение и коректност от човек , който не знае как се пише грамотно . Не всички сме завършили с Шестица по Граматика ... Но поне това трябва да се знае .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз искам да изкажа недоволство -

не срещу форума, а относно глупавите теми

или по скоро не глупавите (защото и аз сигурно имам такива), а дублращите се

 

и аз ще използвам примера за смяната на струни

 

един човек пише в търсачката "смяна струни''

и му излизат 100 теми които не съдържат отговор на въпроса му (теми съдържащи само коментари от сорта на ползвай търсачката но не и как се сменят струните)

 

та този човек трябва да отвори всички тези безмислени дублиращи се теми в които всъщност няма информация докато стигне до първата кадето наистина има обяснение как се сменят струните

 

та искам да кажа че тези теми само пречат

пречат на самото търсене на информация

и трябва не само да се игнорират а и да се трият

 

 

дано да са ме разбрали повечето хора

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ И това го има , но не е много приятно да очакваш сериозно отношение и коректност от човек , който не знае как се пише грамотно . Не всички сме завършили с Шестица по Граматика ... Но поне това трябва да се знае .

Става въпрос за правопис, а не за граматика.

И в тази връзка - да дразни, аз нито очаквам нито търся сериозно отношение, нито коректност - просто ме дразни и съвсем честно си го признавам. Не става въпрос за очевидни пропуски в бързината, а за очевидна неграмотност и едва ли не личната обида и драма, ако някой ти направи бележка - съвсем логична и на място. И не, лично за мен няма значение какъв си - музикант, немузикант, професор по литература или строител на съвременна или несъвременна България... При положение, че Българския е майчин, бащин и въобще роден език най-малкото, което можеш да направи един човек е да се научи да пише правилно, а като човек най-малко може да се научи да не приема всяка уместна корекция като лична обида ...

 

@Lord - Плюс това понеже забелязах нещо наскоро, та по този повод - пише се уплътнявам и сделка :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама вие не разбирате, че няма "Научи се да пишеш правилно". Тва го учиш до 4ти клас някъде. Когато бях в гимназията трябва да ви кажа, че въпреки, че се водеше за елитна и т.н. много от съучениците ми неможеха да пишат хич : ) После в университета, където вече нещата трябва да са на още по високо ниво, все пак учим как се изчисляват напрежения по 4та якостна теория например, има колеги, които пишат потресаващо неграмотно. Но от тях не се иска да пишат правилно, а да смятат правилно, така че кво си хабите нервите с глупости се чудя...

 

И все пак идеята на темата беше да се намали спама, така че всички вие грамотни потребители, проявете разбиране към по неграмотните такива и спрете да им спамите темите : )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Lord - Плюс това понеже забелязах нещо наскоро, та по този повод - пише се уплътнявам и сделка :thumbs_up:

 

По дяволите ... наистина ли съм го написал така ?!?

Редактирано от Lord Of Darkness
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде и аз да си кажа мнението тук :rolleyes: Много време само четях, но вече не мога да издържам на сърбежа на пръстите ми(мия си ръцете :rolleyes: ). Преди някоя друга година потребителите на този форум бяха един доста по-редуциран брой с по-голямо познание що се отнася до музика и апаратура. Тогава аз само четях и определено благодарение на тези хора получих информацията, която ми беше за основа на това, което мога в момента. Сега е друго. Погледнете колко потребители има форумчето ни - 6807 реални регистрирани потребители (активни)!!! Нормално е да се регистрират хора, които имат нужда да продават, питат, купуват, просто да четат, за да убият свободно време, а и такива, които просто да пишат, за да се радват на растящия брой цифрички под потребителските им имена. Това е отворено общество! Всеки има право да пише, ако иска да каже нещо. Ако прекалява с офтопик, спамене, псувни или други нарушения на правилата ни, понася си наказанието!

Това, за което искам да се изкажа крайно е следното. Вие сте доста повече от нас модераторите. Дадено ви е пълното право да натискате бутона ДОКЛАДВАЙ, което не искам да казвам колко рядко го правите, а директно се прибягва до реплики за бърсане на задници и предизвикване на заяждане, което е ЧИСТ ОФТОПИК! Някои от писалите в тази тема са именно такива хора и не знам с каква съвест въобще се обаждат. Погледнете колко модератори сме и преценете сами дали има смисъл да ни отваряте още повече работа, защото след някои от вас само скандали се носят, или да помогнете за почистването на нередното с Докладвай бутона.

Форумът е полезен дотам, че да го прочетеш и да разбереш дали мястото ти е тук или в някой тийн форум. Ако имаш нещо за казване, което да помогне - кажи го. Ако имаш да питаш, първо търсачка и после питане. Ако не можеш да пишеш на български език, лошо за теб, защото някой ден и децата ти няма да могат да пишат. Счупвам се да поправям 4 и 6 в думи, да трия цитати, да пиша за премахването на огромни подписи. Това правят и за всичките модератори и единствения ни администратор, който вижда немалко зор покрай проблемите на това общество. Правим каквто можем, но имаме нужда и от вас... което дотук виждам се забелязва от точно 7 потребителя като съдя по "удареното рамо" в почистването на нередностите!

 

Заключение: Щом ще ви стане по-леко започвам да действам така:

 

- значителен офтопик - 5 дни почивка от форума.

- заяждане - 7 дни наказание.

- писане със странен БГ език - 5 дни почивка.

- цитиране на предходен коментар - 5 дни почивка.

- неизползване на Докладвай бутона и създаване на напрежение в тема - 7 дни почивка.

 

Ако започна така ще ме наречете комунист, както ми се е случвало и съм понасял голяма порция топли псувни. Правилата са за всички. Форумът ще е полезен, когато вие сметнете да го направите такъв, а не когато модераторите или отделните потребители, които са помагали и ще помагат занапред, имат време. Не чакайте наготово, защото така няма да стане. Музиката идва с много воля и упражнения... не просто ей така. Помагалото - форум, в случая също зависи от тази закономерност.

 

Ако смятате, че има прекалено много спамери, флудъри, новобранци, които не знаят къде се намират и пишат глупости, казвайте да включвам наказателнатата машина. Това е най-лесното за мен и най-лошото за много от вас. Ама не е това начинът и не съм тук с таква цел. Помислете много внимателно дали темата е основателно написана. Не казвам, че не съм съгласен с нея, но някои от вас попрекалиха дори и тук в опита си да се докажат колко добре могат да ръководят 6000 потребителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой какъв ще те нарече не е важно,има си правила,така че малко секирка не е излишна :cheers2: Аз много се надявам някои хора с по 20 коментара на ден да се поспрат малко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен форума е чудесен, лично на него дължа няколко много полезни интернет приятелства с лица като Евтим, Диката, Рудолф, Телериг, а също така и Горър. Също така до този момент при покупко-продажби съм попадал само на точни хора - нещо което ме радва и учудва едновременно. Благодаря на всички умерени, дружелюбни и информирани хора, които споделят своя опит и познание - до ден днешен на всеки мой въпрос съм получавал отговор, съвет и помощ - нима има по-прекрасно от това. Естествено има и хора, които по-скоро развалят приятелската атмосфера, според мен много често и без да го имат за цел. В крайна сметка модераторите успяват да внасят ред, което е добре за всички нас.

 

Посещавам форума всеки ден и то по няколко пъти и мисля да продължавам да го правя.

 

Малко обаче понамаляха интересните теми в графа "изработка и ремонт" - лично мой любим раздел.

 

Поздрави на всички, които имат какво да кажат!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...
Отговорено (Редактирано)
Дадено ви е пълното право да натискате бутона ДОКЛАДВАЙ, което не искам да казвам колко рядко го правите, а директно се прибягва до реплики за бърсане на задници и предизвикване на заяждане, което е ЧИСТ ОФТОПИК!

Точно за този бутон искам да акцентирам в настоящият си пост.

Искам предварително да се извиня ,че изкарвам темата от небитието, заровена към 3 страница.

Дълго време се чудих в коя тема да си завра поста ,в''бутона докладвай '' или в тая,После си

мислех и да направя нова ,но в крайна сметка реших да е тук ,защото IgniteAll много удобно

е бутона последен и искам да се възползвам от това за да му кажа няколко думи за това какво мисля и аз по въпроса

с ДОКЛАДВАЙ+ОФТОПИК.

 

Тоя бутон не работи и сега ще обясня защо.

Да си представим ситуация :

Съфорумник пуска обява след обява без да изчака 7 те дена .Някой обаче му прави тактична забележка ,като му

подсказва ,че обявата му е в разрез с правилата .Никаква реакция.На следващия ден ,нашият човек пуска пак поредната обява,

но някой използва бутона .Модератора преглежда обявите и решава въпроса генерално -храс !Няма обява .

Да ама не ,след два дена наглецът пуска отново обява, която пак е в разрез с правилата ,но докато се усети поредният модератор ,

той е продал няколко джаджи.След изтриването на обявата му ,отново отваря нова тема и пише,"абе не мога да разбера защо

постоянно ми трият обявите ''-и пак същата обява .Тук вече се намира някой който му навира ПРАВИЛАТА в лицето ,за да

разбере от къде идва драмата .Да ама пак не,след два дена пак нова обява със същият текст ,понеже обявата му е вече на трета страница

и интересът е стихнал.И тука става вече интереснооо-появявам се аз с офа.

Точно ей на тва място нещастникът почва да се дразни,щото някой му чупи далаверата ,пък и много неудобно е разкрит и то така съвсем явно,

пред погледа на целия форум .

Обаче ,вместо да се извини ,пича решава да премине в позицията на жертва .Видиш ли ,ти пък ко се заяждаш ,ходи спами некъде другаде .

Други се включват :Ти пък ко искаш от човека ,остави го на мира и т.н.Малиии нещастникът е станал жертва на някакъв изрод ,който само

ходи насам натам и се заяжда с хората за да си попълни черният списък от дневната дажба на заяждане .

И сега за да не бъда голословен ще подплътя примерът си с факти .

жертвата

Драги ми модератори ,това ,че има такъв бутон нищо не значи,той е неефективен ако след триенето на обявата няма наказание ,

примерно ''почивка за 5 дена .Това ,че сте му изтрили обявата не му пречи на тариката ,той след това си прави нова ,защото няма наказание

с явни последствия а междувременно се възползва от суматохата за си продаде някоя и друга джаджа, докато се усети някой модератор.

На някой хора това може да не им хареса ,но това е живата истина и докато не се вземат превантивни мерки нещата ще продължават така.

Не ми харесва, да гледам как някакви тинове с коефициент на интелигентност ,най малкото двуцифрено число ,се опитват да ни правят на

баламурници и да прецакват всички ни .Сигурно съм виновен за офа и признавам ,че съм виновен ,че аз съм нарушил правилата ,но съм готов да си понеса последствието .Обещавам ,че няма да се правя на жертва.

 

@IgniteAll:

''Понеже видях, че е имало заяждане с човечеца. Следейки Тони какво прави и как го оставяте жив и здрав, не мисля, че имате право да се мятате на врата на този съфорумник по този начин. Изтрих му темата на латиница и доколкото виждам ще пише на кирилица занапред. Ако пак видя някой коментар като предишните, визирам основно резките реплики на EAmechaniX, ще има пострадали с наказания за поне седмица без писане. EAmechaniX, "мерси" за загрижеността, но има бутон Докладвай, който не е зле да го използваш, без да сипеш шлака в темите. Ако пак видя да раздаваш обидни коментари на този или онзи, ще те сваля на земята персонално. Достатъчно обиди Митко Налбантов преди седмица, а сега и тук!''

 

Пича може да е много точен ,но той наруши правилата .Ти го знаеш и аз го знам .Нямам нищо против ''човечеца '' а само против неговите

действия .За мен той е само някакъв ник нейм както и аз за теб Това ,че не е знаел правилата ,не го прави по малко виновен ,от който и да е друг,

колкото и да е точен той.Аз също съм много точен ,ама с точните.

И какво стана с правилата ,нали бяха еднакви за всички ?Поне аз като се регистрирах ги сварих така.

Колкото до Тони ,ами не го познавам човека ,ама си ги спазва.

Аз не обиждам хората ,те сами се обиждат от собствената си глупост а пък аз само им помагам малко ,за да я видят .Е не винаги успявам качествено.

Сега ако съм те обидил с нещо ,извини ме,не съм имал това предвид и ако съм виновен за нещо ,знаеш как да ме свалиш на земята-персонално.

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

 

Понеже почти цялата тема е изпъстрена с моя ник ще ти отговоря. Този бутон е направен да се използва от хора, които имат реална преценка за това кое е редно и кое не във форума. Ти следиш темите в този раздел, доколкото виждам доста сериозно и ги отразяваш правилно, НО тонът ти към потребителите е МНОГО ГРОЗЕН. Принципно съм сдържан човек, но на моменти така си ме ядосвал, както не е успявал никой в този форум досега, а аз съм тук от доста време... вече 4 години станаха... Както и да е. Различните вариации на този бутон са много. Едната от тях е твоята. На ден получавам средно 10 репорта за нередности във форума, пратени с Докладвай бутона и още по средно 3-4 на ЛС или ICQ, от хора, с които сме се разбрали да процедираме така. Пак ще кажа, че модераторите следим това, което можем, а то не е никак малко. С твоите реакции не помагаш, а вредиш в много от моментите, а и не се усещаш и създаваш караници като тази в темата, която даде за справка в предишния ти коментар. Там просто показа за пореден път, че и ти не спазваш правилата на форума. Ако искаш прочети ги пак и се запознай с онази част за разбирателството с другите. Правилата са за всички, както ти каза. Лично аз своеволия от този тип не толерирам. Свалянето на земята е лесно и ми е ежедневие, защото работата ми го изисква. Напоследък се сдържам да наказвам и проявявам разбиране към новите потребители тук. Пиша им на ЛС и ги насочвам към Правилата на форума. Ако искаш да помогнеш с действията си, можеш да направиш същото, но не и да изригваш като пубертет на хората, които не са си направили труда да се запознаят с някои от нещата, които трябва да се спазват тук.

 

П.П. Погледни колко са потребителите, регистрирани във форума и после провери броя на модераторите и ще разбереш колко много правим в действителност дори и без бутона Докладвай :thumbs_up:

 

Поздрави!

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.