Jump to content
Българският форум за музиканти

lyubohar

Members
 • Content Count

  380
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

lyubohar last won the day on January 12 2014

lyubohar had the most liked content!

Community Reputation

60 Excellent

1 Follower

About lyubohar

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  няколко

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

1,327 profile views
 1. От всички инструменти,които си изброил никой не е подходящ. Става тази,или подобна машинка: https://assets.einhell.com/manuals-pdf/900_302972/d-manual-scroll-saw-pdks-120-a2-(-lb7)-.pdf Но цената не си залужава за еднократна употреба. Аз съм изработил над 250 подложки(колидж)за цигулки,виоли. Дуралуминийй с дебелина 1.5 и 2мм. Използвам резбарско лъкче с триончета за метал.По едри зъби. Ако алуминия е по тънк от 1мм.триончетата трябва да са с по ситни зъби. Условието е да не бързаш и да смазваш със смазка.И плюнка става. После с пили си оформяш кантовете.
 2. Ако този"тенекиен звук" е само на празни струни разбирам. Но ако е същият звук и по нагоре в позициите е в нещо друго причината,а не е в нъта. Той не участва като не си на празни струни.
 3. Най малко 20мм.Даже някои аудиоманяци лепят по 2 пласта. И разни разпонки м/у предна и задна стени.
 4. Не мога да дам съвет за говорител,но този 15мм.шпертплат според мен е много тънък. Ще се разбумти и кутията.Особено ако този говорител Oberton B200 е 200 ватов и ползваш мощен усилвател.
 5. И аз не бих препоръчал винтове,но за китара правена в "мебелен завод"и ремонтирана от лаик в лютиерската област става. Че и гарантирано няма да се отлепи пак.
 6. Ей,какво го направихте човека! Няма файда и от изгаряне. А може да се поправи за дрънкане. Почистване на старото лепило,два хубави винта през грифа,лепило и готово. Може малко кит на дупките и черен байц.Дори няма да се забелязва.
 7. Хе,така като я гледам тази китара е от времето,когато имахме група в читалище Антон Срашимиров-София-т.с. около 1968-70г. Сега да дам загадка-колко от вас по това време са свирили на китара и имало ли е найлонови струни? 100%се продаваха с метални.Даже надали по това време сме чували за тръс род в грифа. Освен 6 струнна акустическа имахме и 12 струнна с метални струни.Не помня някоя да и се изметнал грифа,разлепило магарето.Е,не бяха върха,но изкарвахме пари. Момчета,вие за където сте се запътили,някои от там се връщаме. С най добри чувства! 😉
 8. lyubohar

  Въпрос за MV3

  "използвах от него само трансформаторите и кутията." Така е правилно както е уточнено по късно. Колега Baby Thomas стар човек съм и ставам в 06 часа. Отдавна съм се събудил.Обаче още не ме е хванала деменцията! С колегата НИКОНИ се чухме и уточнихме. Излишни обяснения си правим. Може да позатриеш 2 поста.
 9. lyubohar

  Въпрос за MV3

  Имам интерес към тези части. Писах на лични съобщения.
 10. За звученето не знам. Дървесината е доста твърда 770 kg/m3. -по твърда от бук например-.720 кг./м3. https://oreshak.bg/darvesina-izpolzvana-v-proizvodstvoto-na-suveniri-ot-oreshak Може би ще звучи добре. Но не се ползва за моливи.Там се ползва липа,а за по скъпи моливи-калифорнийски кедър.
 11. На тази китара само найлонови струни и липсват. На слабо звучащи струнни инструменти за предпочитане е да се слагат метални струни. Звука става малко по силен.За дрънкане на маса след 2-3 чашки става.😀
 12. "Location:София" Аз виждам това. В Африка си,а търсиш винтчета в България? Ще намериш.В разни стари ел.и радио уреди се намират.
 13. Вземаш по едно за мостра и отиваш в магазин Евроболт на Сливница и Раковска.
 14. https://www.dictum.com/de/instrumentenbau-j Тук има всичко.
 15. Колега,занимавам се с лютиерство от 40г. Вярно с класически инструменти,но съм правил и китари. Нищо общо нямат сегашните инструменти от кремона с тези от 50г.назад. Тогава имаше и добри материали и добри майстори в завода. Сега добрите занаятчии в Казанлък си направиха собствени ателиета и правят добри инструменти. А от завода могат да се конкурират с китайските по 150лв. Освен това не сравнявайте китари за по 2-5000 лева с тези от соц периода за по 100.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.