Jump to content
Българският форум за музиканти

lyubohar

Members
 • Content Count

  359
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

lyubohar last won the day on January 12 2014

lyubohar had the most liked content!

Community Reputation

55 Excellent

1 Follower

About lyubohar

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  няколко

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

839 profile views
 1. Не съм от Пловдив,но мога да дам малко информация. Потърсете тук bluesman. От Пловдив е и може да помогне. Иначе добре,че имате частите,но за ключовете първо трябваше да ги види и прецени лютиер. Има няколко размера дебелини и може да се окажат тънки. За реставрация на лака-доста тънка и пипкава работа.Ако цигулката е ценна си заслужава. Ако е учебна реставрацията на лака може да се окаже по скъпа от самата цигулка. Но трябва специалист да прецени. Успех.
 2. Не случайно споменах за разтегателни паравани.Правиш 4 рамки с 4 плоскости с твоите размери. Захващаш ги едни за други с по 2-3 панти-има такива,които са разглобяеми. Залепваш си спокойно дунапренените пирамидки.Няма нужда да се разлепват. Достатъчно са меки и гъвкави да си се посмачкат в ъглите. Покрива може да е с панти към едната страна. Конструкцията е много проста,просто трябва да се измисли и избистри.
 3. По моите разбирания цялата конструкция може да се направи разглобяема,или сгъваема. Нещо като параван.Ако всичко се изчисли точно може да стане идеално. Ама с гипсови плоскости... И бюджета от 300лв.мисля,че няма да стигне.Само пирамидките почват от 15лв./кв.метър нагоре. https://megavoice.bg/?pid=78&product=1829 Едно време ползвахме кори от яйца.:))
 4. lyubohar

  Въпрос за MV3

  Да,има ама изводите им са твърди и ще трябва да се пробива по платката.А и за целта цената им не е рентабилна. Ако са с дълги гъвкави изводи си влизат в наличните отвори и се докарват до местата за запояване. Платките на тези усилватели са много некачествени и се отлепват с поглед.
 5. lyubohar

  Въпрос за MV3

  Такъв (големият,двоен)няма да намериш. Може да го смениш с 2 такива: Схемата,ако я нямаш:
 6. lyubohar

  Въпрос за MV3

  MV-тата имат тази слабост да брумят. Има един тример м/у двете крайни лампи. От там може да опиташ да намалиш брума. Ако не стане сменяй електролитите в захранването.
 7. Да,ако радиуса на заоблянето на кантовете на кутията не отговаря на радиуса на ъглите няма да потънат. И на десните няма да станат добре.Но се надявам автора да е предвидил тези радиуси.
 8. Да,лявата е по добра.То болта ще си направи фрезенк в дебелината на кожата. То сега много е лесно.Навремето седемдесетте години си правих ъгли от стари куфари. Оформяне сферични гвоздеи и всичко това никелирано допълнително. Също и дръжките. Да се намери черна кожа-лещенка-трудна работа! Хубава тема!
 9. Чета,гледам и ме засърбяват ръцете.Браво за уменията и мерака. И аз съм се заканил да почна едно усилвателче. Навремето един басист свиреше с комбо,на което усилвателя(транзисторен)беше подвижен на гърба и можеше да се ползва с друга колона. Забравих му марката.Някой ако се сети може да подскаже. Та искам същата концепция,но с лампи-2 по EL84. За целта ми трябва мрежов вероятно такъв като твоя.Височната трябва да е до 60мм. Дай насока откъде си се снабдил?
 10. Аз съм със 60год.стаж като цигулар и повече от 30г.лютиер. И никога не съм виждал голям човек да свири на 3/4 цигулка. Някои по дребни женички свирят на 7/8,но много,много рядко. Сега за руски,китайски учебни цигулки-ами те се правят на конвейр. Дъските им са дебели,лака нитроцелулозен,струните евтини металниНяма как да се изкара добър звук. А 3/4 съвсем. Без фикс машинки и тези евтини метални струни ще е много трудно настройването. А колкото по малка цигулка още по трудно. Ако ще купувате фиксмашинки нека да са 4/4.
 11. Ако сега почваш да се учиш каква е цигулката няма да има особено значение. Чудя се колко си голям,че си купил 3/4 цигулка? Нямам добро мнение за руските учебни цигулки. Тази като гледам единствената снимка виждам,че трябва да посетиш лютиер. Магаренцето е заготовка-трябва да се напасне към дъската,да се изчисли височина, разстояния м/у струните и други неща.Може да има и други дефекти по корпуса,които трябва да се оправят. Лъка също е зле-най малкото явно от неотпускане на космите се е изкривил и дъгата на пръчката трябва да се коригира. И струни-приличните са над 50лв.
 12. lyubohar

  Лък за цигулка

  Ако лъка е стар и добър се сменят. Ако е китайски си купуваш нов. Нямаш право на лични,затова може да ми звъннеш да ти съдействам. 0888224240 Пламен Харизанов.
 13. lyubohar

  Цигулка

  Както каза колегата "критериите са много субективни." Най важният-сега ли се почва с обучението,или имате някакъв начален стадий. Ако сега почвате никакво значение няма да има дали цигулката е качествена. Идеална работа ще свърши някакъв китайски комплект за 200лв. Докато се усетите,че цигулката Ви пречи ще минат година-две. Ако мерака остава и напреднете може да се огледате за по хубава цигулка. Ако искате да вложите някакви пари във възвращаем проект-забравете. Мераклиите да учат цигулка намаляват право пропорционално с напредването на "демокрацията"у нас.
 14. lyubohar

  Stagg 20 ga r

  Ами не знам какъв ще е този говорител,който на ниска мощност да звучи добре. Може би някакви педалчета ще свършат работа.
 15. Поредната учебна цигулка тип Страдивариус. За който разбира стотина лева. Дай някакви снимки откъм гърба и отстрани. Може материала да е красив и някой да я купи за доработка. Ако има лък снимай и него.Пък може той да е по ценен от цигулката.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.