Jump to content
Българският форум за музиканти

Slinky

Members
 • Content Count

  366
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Slinky

 1. Здравей, прочетох някои неща и определено са готини. А и стават за песни. Въпроса е че сега ги чета за първи път. Трябва да седна с китарата и да пробвам нещо. Надявам се да се получи и да е готино. Приятен ден Чао Славчо
 2. Относно стари модели Hi-Fi техника мисля, че някъде четох, че почти всичко го има по каталозите на фирмите и е възможно да се произведе по поръчка и сега. Така че ако имаш пари (може да са и малко повечко от колкото е струвал едно време) може да си поръчаш Драгона и да му се кефиш.
 3. А китариста на Такси е Иван Бански - и него го знам. Голема скица. Той всъщност е бивш мъж на певицата. Може и да е единя от двамата. Иначе тая песен наистина ми звучи мааалко джендърски.....Иначе си е супер парчето - готино и мелодично.
 4. Slinky

  * Крадени песни *

  Хе-хе - по времето на соца имаше страшно много песни, които си бяха кавър-версии на известни западни парчета, само с БГ текст. Така че не е чудно - въпроса е това парче кога е записано от Турбо, дали е преди Джордж Майкъл или след него. И ако е след него, дали пише на кого е музиката.
 5. Никой не спомена една от най-култовите врачански пънк банди - основателите на така нареченото "бяло" течение в музиката - Докторс Гого Бенд. Идеята да създадат банда е на вокала, текстописец и китарист Димитър Цолов - Доктора и барабаниста Гого Костурков. Събрала ги е както те се изразяват любовта към алкохола. В резултат на това имат изключително много авторска музика, която в техния стил е абсолютен култ. Един издаден албум - мисля 2008 или 2009 година - "Брулени гъзове", но имат материал може би за още поне три албума. Непрекъснато се оправдават със заетостта на басиста им Ивайло Колчев Русия(той е тонрежисьора на бандата), за забавянето на издаването на следващ албум. Иначе записи имат доста, но все още не са довършени до край. Изключително сценично присъствие. Освен тях има още немалко банди от Враца, при това с много високо ниво. За съжаление не мога да напиша много подробности за тях, защото просто не ги знам. Хубаво е да се включи някой от врачанските музиканти, който е по-добре запознат с историята им. Мога да спомена Сандвич - банда в която е свирил дълги години Ивайло Колчев. От нея също така познавам Малин - китарист, който известно време свири и със "Ъ", Пилето - култов барабанист, който за съжаление в момента не свири. И един от най-добрите певци в България - Тодор, в момента живее в Англия и мисля не се занимава с музика. И за да не бъда голословен ето едно тяхно изпълнение:
 6. Slinky

  Забавна простотия

  Мда, така си е - много добре свири пича - сигурно е контрабасист, за да свири с такава постановка. Ако пък не е - браво на момчето. Само да се научи да свири така!!!
 7. Хората са изграждали държавата в зората на създаването и. Сега в момента все повече държавата изгражда хората. Бавно и мъчително ги претопява и ги прави такива, каквито са и удобни. Първо - променя образованието, за да създава дебили-потребители. За тях трбява да нямат чувство за народна принадлежност, да не помнят историята, колкото са по-тъпи, толкова по-добре. След това медиите да им промиват мозъците с реклами, Най-важното е да ходят постоянно в МОЛ-а и да пазаруват. Да вземат кредити и да задлъжняват на банките. За до можела икономиката да върви..... Та така. Тази държава, която са я изграждали хората е съществувала преди 500...1000 години. И те така. Сегашната държва вече не е на хората.
 8. Това съм го чел доста отдавна и е актуално. Но въпроса е, че хората са решили, че трябва да си решат проблема. Тук никой не се интересува да решава нищо. От власт имащите имам пред вид. И както Илф и Петров са написали всеизвестния цитат на Ленин - делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се! Когато по-голямата част от народа реши да поеме инициативата - ще почне да се променя нещо.
 9. Интересна темичка. Добре е наистина да има такава и ако има и други колеги, които имат подобни премеждия с клубове нека пишат.
 10. Здрасти, интересна джаджа. По мое мнение, ако намериш някой приятел фрезист, би могъл да ти направи набързо един такъв държаш за мобилен телефон от някаква пластмаса - тефлон примерно. Не знам обаче колко би ти струвало това. Всъщност зависи, колко ти е приятел човека. Аз примерно имам един такъв приятел из провинцията, който би го направил евтино. А ако имаш компонентите( както казваш, че ще ги поръчаш), предполагам няма да ти е проблем да си го сглобиш. Едва ли ще ти е нужен някой механик, за да го сглоби това. Пък си е и предизвикателство да си го чоплиш. Но може би се притесняваш да не прецакаш нещо по китарата? Успех!
 11. Лека му пръст и Бог да го прости!
 12. Slinky

  Забавна простотия

  https://www.facebook.com/Pustinqkk/videos/501610909964133/?fref=nf
 13. ЧРД! Да си жив и здрав, много късмет, любов и готини прежвиявания свързани с музиката!
 14. ЧРД! Да си жив и здрав и винаги в добро настроение! Много творчески успехи и радост у дома!
 15. Мда, така е на много места по света всъщност. Тези които са известни получават пари за свиренето, тези които не са, често си плащат за да свирят. Чул съм, че по доста от голепите фестивали има такъв вариант. Ако не си известен трябва да си платиш, за да свириш.
 16. "...От всяко дърво свирка не става...." Абсолютно съм съгласен с мнението. Проблема на въпросните ученици, които са "отличници" по другите предмети е, че там не им преподават читави учители. За мен образованието в момента е една огромна дупка. Трябва да си се пишат двойки, тройки и т.н. Сега ги мъмрят, не ги бият, както е казал един друг корифей но образованието - това разбира се в кръга на шегата. Всяка жаба да си знае гьола. Създаде се едно фалшиво усещане за много хора, че са много умни и способни. Абсолютно нереална самооценка. И това го виждаме всеки ден.
 17. Slinky

  Борис Годжунов R.I.P.

  Лека му пръст и Бог да го прости!
 18. Бог да го прости!!!
 19. Slinky

  Eфектът на Дънинг-Крюгер

  Колегата просто иска да ни насърчи да погледнем приоритетно себе си. В това няма нищо лошо, но автоматично ни превръща в асоциални типове. Спасяващи се поединично. А ако се замислим, в последните няколко стотин години това е била основната идея на всички, които са владеели тази територия. Идеята е, да мислим основно за себе си. Според мен добре е да гледаме себе си, но да гледаме и около себе си. Защото има нужда и от справедливост, за да се превърнем от стадо в общество. Друг е въпроса, че сега масово ни залъгват с демагогията за "демокрация", "хуманизъм"(криво разбран разбира се) и ни заплашват постоянно, не сме "европейско-мислещи". Дрън-дрън та пляс! Просто на тези които ни управляват им трябват хора без ясна ценностна система. Това е най-важното. Така все се чувстваш виновен. Пък за изродите които ни тероризират, и които властта толерира, за тях няма човечност, няма демокрация... Това, което България е имала като принципи преди години (стотици, а може би и хиляди) е работело, обществото е било справедливо и всичко е било наред. Това обаче не изнася на никой, освен на нас. Защото просто не могат да ни управляват, ако сме такива.
 20. Slinky

  Забавна простотия

  Май е доста актуално
 21. Slinky

  Вицове за музиканти!

  По този повод ще разкажа истински случай.Едни приятели музиканти бачкали с някаква певица.И една вечер като свирели интрото на някакво парче, певицата нещо се объркала и почнала да им вика "ох, не мога да вляза, не мога да вляза", а на барабаниста му писнало и й отвърнал "като не можеш да влезеш - излез"
 22. И ние ще посетим живот и здраве да е.
 23. Честита Нова Година на всички! Много здраве, късмет и рок енд рол да ни донесе!
 24. Аааа, Kiss по- се отказваха. Те са шампиони в това отношение - започнаха да се отказват някъде 1998 година. От тогава вече не знам колко прощални турнета направиха. Ама те са си еврейчета, момчетата, Гледат да прават пари.
 25. Не е! Погледни нещата от друга гледна точка и ще го разбереш
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.