Jump to content
Българският форум за музиканти

TONY

Members
 • Content Count

  3,941
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

TONY last won the day on August 10

TONY had the most liked content!

Community Reputation

941 Excellent

About TONY

 • Rank
  Metal Messiah
 • Birthday 01/28/1970

Previous Fields

 • Инструмент
  китара, бас

Contact Methods

 • Website URL
  https://soundcloud.com/uran242
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Авторска музика. Китара, бас, дръм програминг. композиция, аранжимент, текстове, звукозапис, мениджинг и продуциране.

Recent Profile Visitors

17,485 profile views
 1. Антелоп дискрет бейсик 4 за 500 лв. Но има условие - За да получиш трябва да дадеш ( ядеш). Има едно цяло прасе 55 килограма, заклано по указ на Партията! ( прасетата са стотици хиляди, но едно е достатъчно) Задачата е да се изяде, но без помощ от приятел. И задължително под съпровод на музиката на Карнивор ( групата на Питър Стийл преди Тайп о Негатив). Готов ли си !!!? Вземи пример от нашата градоначалничка, която в името на съгражданите си, е готова да се жертва , хеле пък щом началника и даде благословия. Аксиомата - За да получиш, трябва да дадеш, е абсолютно валидна и за родовообщиският строй и за феодализма и за капатализма и за соца и за мутро олигархията и за каквото там ще последва. Теологично, Бог също не ти дава безвъзмездно своята любов. Ти трябва да повярваш в него, без да си го видял и тн.
 2. TONY

  ESP LTD RB-1004...5...6

  Друго си е басист да си каже мнението... направих проверка в Томан, имат такъв бас на ЛТД и то от същата серия, какъвто разбойник препоръчва , но минава бюджета https://www.thomann.de/gb/esp_ltd_b_1004_natural_satin.htm Като прочетох интервюто от талкбас ( справка 2-рият ми пост), американеца казва, че не му харесал баш звука, особено като го сравнявал с Фендер джаз баса си. Ок. После обаче двата клипа, които са в темата, ми говорят друго, баса си звучи добре. Стана ясно и че този бас е сигничър модел на Роко Престия. Отделно баса има яка визия. Това накуп, ми обърна първоначалното по-скоро не, към твърдо да.
 3. Знаеш ли, на мен името на групата, не знам защо, но преди да чуя запис, ми говореше, че ще чуя нещо от рода на Дрийм тиътър. Може да си е било нещо само на мен....но ако се замислиш западните банди ( поне тези известните) имената им много се връзват с музиката им. Вярно е и това, че вече декади ги слушаме и живеем с тяхната музика и така се е сляла музиката с името на бандата, че са неразривни. Като има едно две изключения....примерно вчера слушах албум на една банда Cutthroat , като когато са записвали албума(през 90-те) са се казвали някак си, а го издават чак 2005-та под ново име.... Преди 7-8 години свирех за малко в една хард рок банда Паралакс. Помня, че някой ни бе определил като соц рок. Стори ми се забавно, щом ще го помня и споменавам.... Продължавайте напред с бандата и скоро да чуем и студийни записи!
 4. Много сте добре. Музикално. Сценично, китаристите и басиста, трябва да се пораздвижите. Милиционерите, сега се казват полицаи и бият само протестиращите срещу правителството и циганският произвол. Рок музикантите, вече могат спокойно да куфеят на сцената и да чупят стойки, колкото си искат. Бизикам се, но името Рок Еволюшън, много не ми се връзва. Звучите ми рок Носталгично, а и песните са на български. Може би българско име, ще е по-подходящо за Вашата група.
 5. TONY

  ESP LTD RB-1004...5...6

  Помисли и за тези - https://www.thomann.de/gb/fender_dlx_p_bass_special_sfp_pf.htm https://www.thomann.de/gb/fender_dlx_p_bass_special_owt_pf.htm https://www.thomann.de/gb/esp_ltd_ap_4_black.htm https://www.thomann.de/gb/esp_ltd_fbj_400_blks.htm https://www.thomann.de/gb/jackson_d_ellefson_cbx_m_iv_wh_x_ser.htm Като може да разгледаш и Маркус Милър, Ямаха и Уоруик, също предлагат добри басове. А Фендер прецижъни има доста модели, избор голям от към разцветки, звука им е ясен. За въпросното ЛТД намерих доста показателен клип .
 6. TONY

  ESP LTD RB-1004...5...6

  Наборе не съм пипал този бас, пък и поне засега няма да си взимам бас, може би някога, ако реша, че ми трябва джаз бас на Фендер. Т.е. моите нужди на китарист от бас, вече са ми решени. Да видя, дали ще ти помогна. Според ревюта , този ЛТД е лек, само дето блемиш го видях 999 долара.... не е евтин. Прочети това ревю - https://www.talkbass.com/threads/esp-ltd-rb-1005bm-review.1103021/ По скоро за тези пари, може да намериш нещо друго, но ти си знаеш. Най-важно е да решиш колко струнен да е! Първо това, после всичко останало. 6 струнен нямам, но това е за басисти виртуози. 5 струнен - отговори си , наистина ли ти трябва тази 5-та струна. Много зависи от музиката ти. Ако свириш стандартен хеви метъл (както предполагам) , не ти трябва нищо друго освен 4 струнен бас. Оттук, вече си реши - тип Мюзикмен или тип модерен а активна електроника ( Ibanez BTB - такъв ползвам). Или класика - Фендер - преци, джаз или спешъл ( комбинира предните два). Ако ще ползваш бас от време на време, какво те интересува, колко тежи. Най-важно е как звучи.
 7. Запис на репетиция, ще пробвам да направя другата седмица. Вчера репетирахме, звукнахме учудващо добре, дали заради добре направен баланс или просто ни беше ден, не знам. Така, че запис от репетиция ще има (след седмица, две, три, месец), но ако някой прояви преди това интерес....
 8. Metallica пускат регулярно записи от сегашното им турне. На сцената има по 2 колони 4х12 вляво и още 2 вдясно от Ларс, най вероятно са дъми. Има и един уауа педал за Кърк. Слушалки в ушите за музикантите. Това е. Да си призная, като съм гледал непредубедено клиповете, макар да съм наясно, че звука се прави под сцената, не съм си казал, я тези са минали на Фрактали. Звучат си яко, както съм свикнал да звучат. Рафо е прав - ху кеърс с какво свирят ( освен други музиканти). Шоуто им се получава. Пълнят стадионите, дори нямат нужда да участват в големи фестове като Хелфест, Вакен.... просто са ги надраснали. А на фестивалите бандите си свирят най-вече с лампови глави, кемпери или комбинацията лампов преамп-пауър амп. Е видях и един с флор процесор. Като се върнем у нас, където повечето родни банди виждаме голяма сцена от време на време, малките сетъпи си имат смисъл. While Manowar Primadonnas gently Chills, Other Bands fuckin KILLS!
 9. Да споделя едни мои наблюдения от миналият месец. Може и да са малко в страни от темата за портативни сетъпи, но като продължение по размишленията на Рафо. Гледах 3 западни феста на livestream. Нивото на западните банди е про, това е ясно. Имаше една банда, която е от 80-те и nwobhm, Tigers of Pan tang, добре си свиреха, но за разлика от останалите банди, си личеше, че са група, която репетира веднъж седмично, след като вълната е била през 80-те, сега музикантите от групата, са улегнали мъже над 55, предполагам с разни професии и групата им е останала като хоби. Пример 2 . Carcass. Помня, че като се появиха през 80-те бяха ужасни. Не харесвам грайнд. Групи като Нейпалм дет, Кенибал корпс. Е, да но Каркас 2019, тотално са сменили стила и променили всичко и бяха просто супер. После от любопитство гледах и техен концерт от 2012, пак на голям фест. Добре бяха, но не както миналият месец. За 7 години са намерили и по-добър барабанист и още един як китарист. Отделно са сменили гиъра и са най-доброто на което са способни ( към момента). А за мен и портативните сетъпи. Вероятно може да ми се наложи да ползвам такъв или поне да си нося за бекъп, примерно ако свирим в Русе или Варна. Ще видим. Какво ще се носи и ползва, ще зависи от как ще се пътува.
 10. Svengali - гледах го около нова година. Тогава не запомних името, днес го даваха пак по кабелната и вече го споделям.
 11. Няма раздвижване, репетираме епизодично, колкото да поддържаме репертоара. Взел съм профи камерка за запис, така че по-натам ще запишем част от репетиция. Ако някой певец прояви интерес преди това, няма да го върнем.
 12. Вече има развитие. Проблемът със намирането на басист, който да свири на ниво за предстоящите записи е решен. Това е Ники, с който щяхме да почваме трибют на Айрън Мейдън. Беше идвал миналата година на репетиция на Уран, сега се включва към групата. Ще имаме двама басисти, разни кавъри свирим отпреди, отделно с единият ще пробваме Металика/Мегадет 10 песни, с другият 10 на Мейдън ( ако има кой да ги изпее). Нестандартно решение, но е по-важно да проработи. Остава намиране на подходящ певец, не е задължително, но е много желателно, да може и има желание да изпее и поне 9 песни на Айрън Мейдън( инструментала Лосфер урдс Биг ора и са 10). Въобще не си съставяйте мнение от скапаните записи, най- добре елате в репетиционната да се запознаем. Обявата се отнася за певци, които са готови за запис. На 1. юни свирим със Зомби бар на Цвете за Гошо. Да кажем, с Уран, ако почнем по сериозно от Юни, вече през Юли може да запишем нещо само инструментал, с цел привличане на вокал, ако не се е появил такъв до тогава.
 13. Не е целта да зарибявам, а да намеря подходящ човек/ хора. Кофти записите са скици, които в последствие(от тук натам) да станат картини, имено затова е това търсене на подходящите хора, с които да се случи. Шепа дъжд, която не е върха, но е в пъти по-добре, след студиен запис, а преди това беше гадно демо. Идеята е да се ходи напред, което наистина означава доста работа, включително и записи на парчетата с барабани, ако трябва и миксиране на парчетата в студио и тн. Обмислял съм и варианта за записи без вокал, с цел намирането на такъв. За това е необходима мобилизация/мотивация и подходящи хора. Бил си свидетел на Аквилон, там имахме определено ниво. Сега със Зомби бар, вероятно и по напред отиваме. Не си правя някакви илюзии, просто искам да докарам до там и Уран или да го замразя, за някога си. Честност за честност, мога да ти кажа, като бивш участник в Драстик Межърс, какво да промениш и да направиш първо, но знам, че си докачлив и само, ако искаш съвет и си готов да го чуеш, тогава ще ти го кажа. Аз приемам нещата, които ми казваш и се съгласявам с тях, вкл и това, което си говорихме на концерта на Подкрепа.
 14. След премисляне, съм на мнение, че се налагат промени ( в мисленето, стратегиите, себе си, което е най-трудно и тн) или замразяване на групата за неопределен период. Тъй като все още не съм готов да тегля черта и да пренастроя плановете в друга посока, ще опитам първо промяна. Ето какво ме подтиква, това са съвети от Том Хес, както съм писал, следвам ги от доста време, просто сега е момента да се обърна пак към тях. Rule #1: When you are surrounded with the right musicians in your band, there is almost nothing you cannot achieve together. Това е, така. Групата ми Зомби бар върви напред, очевидно трябва да направя същото с Уран. Rule #2: When you have the wrong people in your band, your failure is almost guaranteed. Rule #3: Most musicians are not actually serious and committed to a successfull career in music. Everybody talks about becoming successful and ‘making it’, but most of them are merely talkers and won’t do the hard work required to become successful beyond playing their instruments. These people will fail and you do not want them in your band. Ако не се намира подходящ певец(песните са за определен тип вокал), или правим други песни за друг тип вокал или вдигаме ниво, до привличане на подходящият тип. Rule #4: To make your band successful requires a very large amount of work and sustained effort, even after you have ‘made it’. Bands that have only 1-2 band members continuously doing most of the work almost always fail. If your band members are not pulling MORE than their own weight, give them one (and only one) chance to change this – if you do not see a permanent total transformation in their work ethic, effort and attitude, fire them immediately. така или иначе, ще трябват хора с хъс, което означава, че в името на идеята, могат да се направят, каквито е и да са промени... Rule #5: Wasting your time, energy and career on musicians who may be talented, but are not the right people to help you pursue your band’s music career will drag you down, drain your ambition and kill your dream. If you want to make it, you absolutely can NOT afford to settle for the wrong people no matter how talented they are musically – even if they are your personal friends. Rule #6: Most of the ‘right people/musicians’ are just like you, just as frustrated as you are when trying to find the right people, and they are desperately looking for YOU, just as much as you are looking for them. Rule #7: Many musicians already in successful bands are frustrated with some of their bandmates. Don’t think that just because they are already in a band, they aren’t open to either leaving that band or replacing an existing band member with you. Imagine what you will achieve when you finally have the right people in your band. When you have people who don’t merely talk, but instead take consistent focused action every single day, your path forward will immediately become so much easier. You’ll begin to transform your dream into a reality. Което означава следното, всеки който има желание да се включи и е готов да положи достатъчно усилия, за да може групата да тръгне напред е welcome да се обади. Аз съм готов на промени, всякакви промени! По принцип песните са подходящи за мъжки вокали. Вече имаше запитване от вокалистка, ок дори да се предприеме такава драстична промяна, нека все пак да е за този стил.... Имаше и покана да се присъединя към група, която се прави в момента. Трудно ще ми е да поема повече от 2 ангажимента , в момента. Обобщено, промени с цел развитие, ако няма ... замразяване и ако е писано , по натам. Поне така мисля в момента.
 15. Интереса към обявата - отличен. Но, няма намерен подходящ певец. Да припомня, че освен хеви метъл песни, имам и някакви пънк, кросовър (условно казано) закачки, като трилогията ГЕРБидж Бойколандия, може да е странична хава, но е добре да имате Balls да пеете, хем мощно и високо, хем да Ви стиска да сте фронтмен на Уран ( Dont fear the Pupmkin!). И да се похваля, отдавна си казвах, че искам да се пробвам в блек метъл стилистиката. Е, направих първото си блек метъл парче, като рамка. Имам да си измисля соло, текст, вероятно ще е на английски. Е, тук спокойно мога да си го завърша сам, ей така за собствен гъдел. Няма да правя такъв проект, група. И може да остане първи и последен опит, рано е да го мисля.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.