Jump to content
Българският форум за музиканти

TONY

Members
 • Content Count

  3,928
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

TONY last won the day on November 29 2018

TONY had the most liked content!

Community Reputation

939 Excellent

About TONY

 • Rank
  Metal Messiah
 • Birthday 01/28/1970

Previous Fields

 • Инструмент
  китара, бас

Contact Methods

 • Website URL
  https://soundcloud.com/uran242
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Авторска музика. Китара, бас, дръм програминг. композиция, аранжимент, текстове, звукозапис, мениджинг и продуциране.

Recent Profile Visitors

17,305 profile views
 1. Вчера бях на съвместният концерт на Sinner & Primal Fear. Sinner ги слушахме сравнително доста като студенти, Парймъл фиър ги бях гледал в Каварна, но изпуснах предните им няколко появявания в София. Мат Синър също е от кефещите ме пеещи басисти. Да се върна на Уран, ако се появи пеещ басист ще е супер, не е нужно и да е водещ вокал. Може отделно да се вземе такъв, към момента има такава перспектива.
 2. Президент студио, София. Намери го във фейса. Има записи на различни банди записвали там. Най различни стилове, не би трябвало да има проблем с дет метъла.
 3. Дотук, има някакъв интерес, но няма резултат. 5-6 човека се обадиха. За съжаление, двама не живеят в София. Засега ми се иска да имаме вокал, с който да репетираме, поне веднъж седмично, вкл. да правим пробни записи, преди да стигнем до сериозните. Замислям се, дали да не предложа на някой/и, кой/ито имат подходящ глас. Ако някой има идея, кой би паснал, също може да ме подсети. По-вероятно е да има отговор не, но не пречи да се пробва, след като засега подходящият певец не се появява... Може да ми пишете тук, във фейса или директно на тел 0886 608921.
 4. Този петък, свирим със Зомби бар и още три банди в Адамс. Следваща репетиция на Уран - 02.04 Във фейса се появи пеещ басист, каза че иска гиг-а. Дали ще се появи на репетиция, не знам. Добре е, ако наистина искате да се включите, да дойдете подготвени поне с едно парче, ако ще пеете. За да не седим и чакаме, започнахме да разучаваме песни на Металика и Мегадет, Евто ги пее добре. Ако сте само басист и фен на Металика , Мегадет, също може да се обадите. Колкото за гиг-а. Гиг-ове ще има, колкото по-добър певец намерим, толкова повече гиг-ове. Със Зомби имаме 4 летни участия с добри условия. С Уран имаме покана за мотосъбор Юли, ако има певец, ще отидем. Време да се подготвим, засега има.
 5. TONY

  Съвети за бързо свирене?

  Я, тези двамата от Андертонс имали група. Солото не е ужасно бързо, просто го свири доста акуратно, за което си се иска ниво, каквото едва ли се постига с две години и половина сериозно свирене. По принцип, Калоянчо е прав - почваш бавно и постепенно увеличаваш скоростта. Като наскоро, четох и противоположен съвет, да се опитваш да изсвирваш нещата с оригинална скорост, но на малки части. С това второто, по внимателно. Не знам колко работи. Идеята е да отцепиш части, които са ти сложни и да съсредоточиш пикинга си на тях. Сега, аз ще ти помогна много, с един съвет от Том Хес. С лявата ръка мютваш струните. С дясната ръка изсриваш пасажа, като си представяш звука който трябва да излезне, ментално. Това, очевидно е упражнение за дясната ръка. Направиш ли нея, после е доста по-лесно. Аз имам едно парче на което съм измислил едни 16-тини , дето на демото ми не си ги свиря никак ок, още повече, че са хармонизирани на две китари и трябва да си ги изсвиря супер ок, за да няма разминаваници. Положението става още по- лошо, като свирим парчето с барабанист, който обича да вдига темпото по принцип. Като го следвам този съвет и си репетирам 16-нките редовно, след това ми се получават. Това работи и това е начина. Естествено, съчетай със съвета за постепенно увеличаване на скоростта. Мастер ъф пъпетс, мисля че не ме затруднява, не съм го свирил отдавна. Но я пробвай Файт файър или солото на Райд дъ лайтинг, там ще има повече зор от Мастъра. В момента гледам да науча солото на Райд дъ лайтинг, в крайна сметка ще го направя, ама много им здраве на тези дето хейтват Кърк.
 6. Хубаво ти е парчето. Единствената прилика, която забелязвам, че първите три такта на куплетите на двете песни звучат индентично. Което може и да е случайно, въпрос на хеви метъл стилистика. Не знам дали, ако не беше казал, щях да си мисля, че Дон Кихот е повлиян от Докен. Петък сутринта , преди тези постове си бях пускал Докен, просто за приятно започване на деня. Сега, дали ти ми повлия или не, но действително парчето напомня за Докен. Включително и вокалите. Солата са ти доста готини. Не бих казал, че си опитвал да рипнеш Джордж Линч. Записа ми звучи добре. Този звук на китарите, правен в началото на 90- те и то в БГ, направо е супер. Мисля, че съм чувал и други банди с такъв звук от онова време. Я си кажи с какво си записвал!
 7. Ами ти кажи, от къде си се повлиявал. Ето го оригинала , мисля издаван на малка плоча 1990 -та И това не е първият запис на Лунатика. Тротил , според мен са първата българска Хеви Метъл група. Като състава, който видях за първи път и на който станах фен, някъде 1986 година, вече свиреше това парче и соло китариста ми бе записал 4-5 демо песни още тогава!!! Доколкото знам, само Оазис ( групата на Звезди) може да има някакви претенции, те да са първата ХМ бг група, но така или иначе, според мен това са Тротил. Аз бях и съм фен на този състав на Тротил - Александър Диневски -соло китара, Ивайло Диневски - бас китара ( Ивайло е и много добър китарист, свири заедно с барабаниста на Зомби бар , в една група RP Band), барабанист - Манол (не се сещам фамилия) и певец Костантин Елшишки. За мен е привилегия, удоволствие и късмет, да съм китарист на новата група на Коцето. Като за начало правим наши трактовки на песни от предишните банди на Коце - Тротил, Високо Напрежение и Неон. Вече сме вкл. едно мое авторско - Чалга пачавра, както и един кавър на Жоро Минчев Алекс Диневски е супер як пич и китарист. Вдъхновение, както казах, още като станах фен на Тротил 86-та, отидох при него с касета ( хромна Сони, което за онова време си беше лукс), на нея вече бях записал американската траш метъл банда Дистрактор ( не са германците Дистракшън) и Алекс ми записа останалото място с парчета на Тротил. Така, че Лунатик е поне от 1986-та! Алекс е фен на Майкъл Шенкър, Джудас, влиянието им се усеща в музиката на Тротил. Като към момента, с певеца им Драго, който е и клавирист, според мен са повече ориентирани към хард рока, с песни на английски. Джудас Прийст влиянието е силно и при певеца, на последното им участие в Адамс, имаше част с авторски им песни, както и Джудас трибют. Моят подход е да проявявам, творческо отношение при кавърирането. За което имам карт бланш от Алекс. Ивайло ми каза, че предпочита да са по буквални, за което се надявам да си промени мнението. Според мен няма нужда да се опитваме да правим песните буквално едно към едно. Както бих опитал с песни на Мейдън и Металика.( на които имам и ТАБлатурите ) Тук идеята е да направим реверанс към групите и творчеството им, в които е пял Коце. И да опитаме да намерим своето лице. Пък и да се опитвам да изсвиря буквално партиите на Алекс, ще се проваля. Ако можеше да ходя на уроци при него, но няма тази възможност.... И така, аз влагам себе си, в песните на Тротил, Високо напрежение и Неон. Сега, ако извадя и късмет, да намеря класен Хеви Метъл певец, като Коцето и за Уран.... ехеееее
 8. По-горе бях писал, че съм записал китарите за едно парче на другата група, в която свиря. Ето резултата - https://drive.google.com/file/d/1SHhTiHCIwEQOHd1bOtXslRdVjhh3FaUV/view?fbclid=IwAR0aX6U50MNkP9hoLvNhLPJO0BYJfDhtEprKHuaNVAFVnSgZRdYyI4HW79A Един човек, ми писа, как намира тази група Зомби бар, цитирам *Изследвам българската рок сцена, за мен нямате аналог. Мога да ви сравня единствено с Епизод от преди 1990.* Дали това е така или не, нямам идея (е, ласкае самочувствието), това е негово лично мнение....Но като си чух записа, си казах, я май(юни, юли) наистина може да се сравняваме с групи, като Епизод, Еталон. Ми пуснете си ги и ни сравнете ( в смисъл, че като първи запис , скачаме доста добре за бг Рок).... няма да се обидя, ако кажете, че харесвате Зомби, повече от Уран. Един приятел китарист, миналата година, така ми каза - Да не се обидиш, ама харесвам повече Зомби. Е, няма! А сега, български певци, ако може да изпеете песните на Уран (толкова добре, че да може да скочим и с Уран напред) и може да усетите потенциала на Уран242, въпреки моите кофти записи(което значи да имате музикална фантазия и усет) ще направим албум, който да си заслужава усилието, което неминуемо ще трябва да направим. ПС - Лунатика, който е развит кавър на Тротил, не е завършено мастериран, може да давате мнения и съвети , ще ги предам на който трябва. Между другото, солото ми е на планирана импровизация.. и е първи тейк. Па, добре е за такова.(спрямо нивото ми)
 9. От пеещите басисти съм пропуснал Петер Вагнер, по пряко PEAVY, не знам дали прякора е свързан с американската фирма, може да е ползвал усилватели, бас китари... От пеещите китаристи ме кефи Ролф Каспарек или Рок ен Ролф - един познат барабанист е готов да спретнем трибют на Running Wild. (любима група са му и им знае песните) Това няма общо с Уран. Но ако някой пее добре пиратски метъл(добре е да свири ритъм китара или бас), да ми се обади. Ако някой реши за 12.03, също да ми се обади. За друг трибют също, примерно Мейдън. Имам басист за него, който е ок със стила, може да съвместяваме Уран и трибют.
 10. Гледали ли сте това чудо , Годишни музикални награди на БНР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Издържах две изпълнения.... колкото и зле да сме от УРАН242, чак толкова не сме. надявам се..... Лека нощ! ПС - И небето тежко стене Аз съм в негов плен
 11. Тази вечер си припомних филма Авантаджии, там ставаше дума за Чепоград. Направо си разбил с това парче, много смело. Между другото твоето пеене, по ми харесва от това на основният вокалист. На Наноуор съм впечатлен от китариста и барабаниста. Според мен ( някои ми се сърдят, че имам собствено мнение), останалите в бандата не са им баш на нивото, но това са подробности. .. как върви организацията?
 12. 12.03 ще имаме репетиция с прослушване. Ако има заинтересовани, заповядайте. Естествено, бих искал да има повече от един желаещ... Може да пробваме някое от авторските на български, може някой кавър. Текстовете не е нужно да се знаят наизуст, може на листче, може на таблет, телефон. Примерно - ЖИВА ВОДА Тиха вечер е зад мене, Бавно мракът се сгъстява И небето тежко стене Аз съм негов плен Този спомен се завърна Сила в мен освободи И живота в мен остави Своите следи Хладен здрач, бяла луна Сиво небе, звездно дете Бездна в нощта, през нея тръгни Жива вода там намери И ще светне месечина Пътеводна светлина Чувам глас да ми нашепва И ме води в мрака на нощта Ще открия свойта орис Ще се преродя Звезден прах ще ме покрие Пил от живата вода. Хладен здрач , бяла луна Сиво небе, звездно дете Бездна в нощта, през нея тръгни Жива вода там намери
 13. Въпреки, че не съм на ниво да коментирам, не разбирам къде има проблем в мнението ми. Все пак това си е мое мнение, не съм целял да наранявам ничие его. Съжалявам. Сега разбирам, защо обикновено по опитните си мълчат. 1. Въобще нямах идея кой е изпял, написал текста, записал и тн... 2. Това, че Мартин Бърч е вкарал записите си на Пърпъл, Мейдън и тн в червения сектор, е защото е ползвал ленти. Там звучи добре....сега е друго. Освен ако не сте записвали на Reel-to-Reel, ама едва ли. Айде със здраве по случай дедо Марс, че май някой много на нож взе, общо взето положителното ми мнение за това парче.
 14. Получавам разни писма от сайтове за звукозапис. Едно от тях ме подтикна да си направя Enneagram тест . Този, който ми даде идеята е професионалист, а от теста му излиза, че е перфекционист, което за човек, занимаващ се с записи е супер. Стана ми интересно да видя за себе си. You are most likely a type 7 Taking wings into account, you seem to be a 7w8. Type Seven is spontaneous, versatile, acquisitive, and scattered. Type 7 – The Enthusiast Enthusiasts are always busy, but are also spontaneous, versatile, and like to seek variety. You can be a little scattered, impulsive, and impatient. Your basic need is freedom and happiness, and you hate missing out on experiences. Your life is all about keeping yourself excited and occupied with fresh things. Type Eight is self-confident, decisive, willful, and confrontational. Type 8 – The Challenger Challengers are powerful, decisive, and dominating – they tend to be in charge and lead the way. You can be a little controlling, and don’t like to have other people in charge of what’s going on in their lives. Vulnerability is hard for you. Ultimately you want to be self-reliant, strong, and important, with total control over your life. https://metro.co.uk/2018/03/23/everyone-work-enneagram-personality-type-7410291/ Излиза, че съм Ентусиаст, обичащ предизвикателства. Може да е полезно, за някой евентуално желаещ да се включи към групата. А като Визионер, ето какво очаквам. Добре е да е над 25 години, да има Metal Heart. Т.е. да чувства класическият хеви метъл, като своята музика. Хард рока на 70-те, спийд , пауър , траш , прогресив метъл влияния, АОР, че блек метъл . Всичко е ок. Не е ок - сиатъл депресар, ню емо метъл. Това е очевидно, но все пак да си кажа... дет метъл също, корове разни. Не са нашата бира. Външен вид, небрежно спортно, метълски е ок, знаете как изглеждат Мейдън, Саксън....ако обича окови и вериги, пак е ок, но не е ок да се прави на някой друг, супер ок е да пее като Роб, но не и да се изживява на българският такъв ( не правим трибют). Музиката и текстовете за първият албум, ако има такъв, вече са измислени. Албумът просто трябва да се запише... Ако иска да се изявява с музика, текст... ако нещата се случат, по натам ще има следващ и тн...
 15. Здравей, радвам се, че даде този коментар. Запис едно е компилация от 7 песни. Вероятно става дума за аутотюн на вокалите. По принцип съм закупил един ТС Електроникс интонатор, но нито съм го разучил, нито почнал да го ползвам. Ако се намери нов певец, тогава ще му мисля, дали трябва да го разучавам. По принцип, китарите ме кефят да са настроени в стандартно Ла 440 херца. Ако на новият певец, му е необходимо, бих свалил с половин тон. По дропнати китари не ме радват. Аз съм си композитор, текстописец, китарист и както бе казал, чичо Митко от Фоноекспрес, идеолог на Урана. Звукозаписа ми куца. По обективни и субективни причини. Нямам акустично третирано помещение. Имам проблем с чуване и определяне на честотите, това се тренира, има курсове онлайн, трябва да си платя и изкарам такъв. Курсове за миксер също. За мастер, по натам. Иначе, си мисля, че съм идеен от към какво,как и къде да звучи, т.е. на запад, това е продуцента. По принцип, смятам друг да записва, а аз да казвам кое, как искам. Сега правим запис с другата ми банда, басиста и барабаниста ми дадоха готин запис на бас и барабаните, тракнах си китарите ( останалите казаха, че са много доволни), снощи певеца трябва да е записвал, и накрая ще си се смеси там, където е записвал певеца... Чиста работа... Ако успея да намеря певец за Уран, не смята аз да миксирам и мастерирам крайните записи. Най - много да си тракна китарите. За текстовете, много съм доволен от себе си, мисля, че може би след време ще ме оценят. 4 - Живата вода. Тя е по музика на Иван Цанов, текста е мой. Какво го е вдъхновило.... не знам , преди това беше някакъв текст за стареца и морето, доколкото помня. Хармонията е доста често ползвана....Има я , примерно и в One of us - Joan Osburne, тогава беше хит, може от там да се е вдъхновил Иван. Айрън Мейдън я ползват в ен на брой песни. Предполагам имаш на предвид, че сме били вдъхновени от БТР. По принцип, като направихме Аквилон 2000-та година, БТР бяха актуални и честно, както си правихме кавър репертоара гледахме от тях - имахме твърди - Мейдън Металика, но и Скорпиънс, Рейнбоу, Гънс, ЗЗ Топ, че и Лейди на Моджо, Калифорникейшън РХЧП, Брекфъст ет Тифани, май и песента от сериали Приятели и още вече не помня.... Живата вода определено е балада, тип Скорпиънс - БТР. За Уран съм вкарал твърда част след солото преди припевите... навремето автора не беше съгласен с нея. Същата хармония съм ползвал и за припева на Бойната песен за Дойран. За нея съм се вдъхновил директно от историята, не от Епизод. Та си прав, че скапвам крайният микс, нo дали е заради компресор или от общо неразбиране на процеса, честно, не знам... Желанието ми е в крайна сметка, да имам запис поне с качеството на Шепа дъжд. Тези дето си ги правя вкъщи са ми с идея да бъдат, като скици. ПС - ревящите гласове са мои. Имам някакви блек метъл влияния също...и не мога да пея.....
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.