Jump to content
Българският форум за музиканти

musicman

Admin
 • Content Count

  5,831
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  143

musicman last won the day on September 13

musicman had the most liked content!

Community Reputation

2,988 Excellent

About musicman

 • Rank
  мракобесник
 • Birthday 01/29/1974

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.raffomusic.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

9,791 profile views
 1. musicman

  базар и ЛС

  Ето така: http://bazar.muzikant.org/content_pages,news.html
 2. Всичко е възможно. Но по-лесно става с учител.
 3. ^ Качеството в този случай е субективно. Знаеш, че там работят супер музиканти, студиата са им супер и т.н. Просто тази музика на нас не ни харесва. Но продукта си е качествен от всякъде. Както и да е, става дума, че всеки трябва да си намери феновете. Аз чух албума също, определено ми харесва и е добър, но не е точно моята бира. Номера е Александър да си намери хората, които харесват това, което прави. Те са критерия за това дали го прави добре или не. Ако го пуснеш това на хора, които не слушат такава музика ще ти кажат, че не става - много ясно. Точно за това, ние с теб Пацо, не сме критерии как се справят чалгаджийте, защото не харесваме такава музика
 4. Може и е! Няма как някой без нито един фен да бъде успешен ... каквото и да било. И да, "рапърчетата" и чалгаджийте са успешни независимо дали ни харесва тяхната музика или не. За чалгаджийте не можем да отречем, че хората си ги търсят и си плащат за да ги слушат. За "рапърчетата" - там е по-сложно има два типа, едните продават а другите са медийни звезди. От втория тип не е добре да се взима пример но и те имат приходи. Във всеки бизнес този/тези, които плащат са мерило за качеството на бизнеса. Сега някой ще каже, че те и наркопласьорите имат доста клиенти... там също си има желязна логика. Каквото и да правиш, ако няма кой да го консумира, по-добре спри да го правиш. По някога консуматорите сме самите ние. Свирим си за кеф, нямаме нито един фен, но на нас ни е гот Само, че когато искаш да продаваш ти трябват клиенти.
 5. musicman

  Фукня

  Явно има проблеми с ембедването на Инстаграм, така че ако искате да се изфукате качествено - не го ползвайте Но все пак всеки си преценява за себе си.
 6. musicman

  Фукня

  ^ Възможно е потребителите на Инстаграм да я виждат, но има и такива които не сме потребители и не искаме и да ставаме За това моля да пускате снимки, които се виждат от всички
 7. musicman

  Фукня

  ^ Брат, за да видя тази снимка трябва да ходя в инстаграм. Айде пускайте снимки, които могат да се видят директно.
 8. Apollo Twin не съм съгласен, че е с по-лошо качество от другите две. Аз ползвам такова. Иначе от дилемата и аз бих заложил на българското. Наистина са много добри. И в случая предлагат два входа повече, което си е повече от където и да го погледнеш
 9. След Novation и Amplify, Focusrite купува Адам аудио. Аз съм потребител и на Focusrite и на Novation, обаче като потребител на Адам съм малко притеснен дали ще успеят да запазят качеството. Обещанията на Focusrite са обещаващи но дали ще стане? “With a vision to create the most holistic creative experience for recording professionals and musicians alike, choosing the right high-precision studio monitor brand is key. Together with Adam Audio we can achieve so much more, removing the technical barriers that frustrate artists seeking to record and reveal their true sound.” Само аз ли се чувствам така?
 10. Ето ви още едно интересно видео с лампи
 11. ^ Е плейбека е най-портативното! Слагаш една флашка в джоба и с air guitar докарваш сценичното присъствие Истината е че доста хора си бичат на плейбек и не им дреме. Но както казах по-горе, всеки действа според нуждите си.
 12. ^ Ами ти си донеси направо и озвучител и озвучаване за още по портативно и малко Общо взето пак несериозни работи. Ако ходиш с менюала на каквото и да било - по-добре си стой в къщи Ако озвучителя ти казва какви настройки да си правиш на ампа, с изключение на волумето, тогава единственото нещо заради което го носиш този амп е да се изфукаш, че имаш амп. Аз лично не бих изпитал удоволствие от това някой да ми казва какво да си правя на присетите или на ампа. И това противоречи на идеята да излезеш и да звучиш добре, както ти си искаш. А процесора ми дава точно това - да звуча навсякъде както аз искам. Друг е въпросът, че има клубове, в които не е нужно да се озвучаваш с микрофон. Там е супер удобно да си занесеш ампчето и направо започваш да свириш. Но пак трябва да имаш някакъв хабер (ти или някой от бандата) от озвучаване за да може да се балансирате като група. Това също е една тема на която не се обръща много внимание, но бандата трябва да звучи балансирано още в репетиционната си. Почне ли озвучителя да ти казва как да звучиш и кое да намалиш - извинявай
 13. ^ Практически нищо не ти пречи да пуснеш процесора през усилвател (обикновено солид стейт за да не криви и оцветява) в какъвто искаш кабинет. Видеото, което пуснах по-горе хората го показаха. Имат такъв амп в рака и ако решат, че искат кабинет и има в клуба го ползват. Всичко може да стане стига да знаеш как Така или иначе всички знаем, че тези wall of cabs са за парлама и визия в повечето случаи. Дори да ползват лампи, озвучаването става пак отзад или от долу. Става дума за такива големи концерти. Вече по-малките се озвучават както дойде. Между другото още едно предимство на процесорите, че не разчиташ на озвучителя. Даваш му сигнал и искаш просто да го пусне бе корекции, може да пипа само нивото. За това пичовете (от видеото) си носят всичко в един рак, за да звучат както си искат във всеки клуб. Всеки, който е свирил някога на живо знае, че е много важно озвучителя да разбере как искате да звучи бандата ви. Само помислете колко променливи имаме при озвучаването на усилвател: вид, модел и бройка на микрофона (не всички звучат еднакво), позиция на микрофона. Кой ще гарантира, че няма да мръдне по време на концерта? Всеки, който е записвал усилвател с микрофон знае че всеки сантиметър е важен. Озвучителя знае как да го сложи ама звука, който ще излезе 100% няма да е същия, който си изкарал в студиото си с твоите микрофон, кабели, предусилватели и т.н. Така, че дори да идеш с лампов амп, звука ти зависи от 1000 други неща и никога няма да е същия, на който се кефиш в репетиционната. И обикновено според моя опит никога не е по-добър А така всички са доволни, озвучителя не прави нищо, пък ти не се притесняваш че може да прецака нещо. Това е особено ценно ако цялото озвучение на бандата може да се събере в един рак. Колкото повече фактори влияещи на звука се елиминират - толкова по-добре. Лично мое мнение.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.