Jump to content
Българският форум за музиканти

Blagoy Nikolov

Members
  • Мнения

    386
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Blagoy Nikolov

  1. Аз наскоро открих за себе си Dunlop Ultex Sharp перцата и доста ги ползвам напоследък, основно 0,9мм. Иначе използвам и Jazz III XL доста често.
  2. При тази цена да се поръча на сляпо не мисля, че е голям проблем. Ако не ти хареса го продаваш, все пак е TC Electronic, т.е. продаваем е. Иначе на семпли звучи доста приятно според мен.
  3. ^50 ватово кубе е много далече от надуване до пръсване, когато става въпрос за апартамент. Това всеки ден го проверявам. @Arcturus666 Атакса, който Тони ти препоръча е много добър вариант (имам такъв), но за метъл му трябва външен дист. Хубавото му е много добрия чист канал и 12-инчовия говорител за разлика от всички 30 ватови транзисторни кубета, които знам, които са с 10-инчови.
  4. Както каза Icarus, кеф ти врътки, кеф ти готов присет. Има моменти когато имам време само за половин час свирене и тогава ползвам някой запаметен присет на Jamvox, вместо усилвателя с ефектите, защото иначе ще се огранича с настройките им от последния път. Та, лошо няма да имаш опции, въпрос на избор е коя ще ползваш.
  5. ^Ми той другия "китарист" си е баш басист. Goshi това се опита да намекне.
  6. 2-3 правя и аз, че ме мързи да въртя повече, пък и не смятам, че има нужда. Единствено в началото пъхам свободния край на струната под самата нея и после го прехвърлям отгоре - нещо като контра на посоката на навиване. Описвана е техниката както по темите тук, така и на други места. Има и клипчета в тубата. Според мен това оказва някакво влияние в посока на по-малко и по-рядко разстройване.
  7. Blagoy Nikolov

    suiqer telecaster

    Принципно конкретно такива камиончета като от видеото е много вероятно да ти излязат колкото китарата, ако не и повече (зависи от Скуайъра) и няма гаранции, че ще ти паснат на усилвателя. Затова и съветите какво точно ти трябва, не ги приемай като чиста монета. Особено с усилвател, който никой друг не е чувал и дори виждал е трудно да се предвиди ТС9, Блусбрейкър или друго как ще звучи. От процесор подходящ драйв едва ли ще получиш, а допълнителни ефекти не са жизнено необходими. xxxx (името му вече може да бъде споменавано) е представителя на Фендер. Там предлагат и BOSS ефекти. Един BOSS Dyna Drive може да ти свърши работа, няма много общо с оранжевия. Разгледай из тубата и за него. Има и много други варианти, всичко е въпрос на финанси. Успех в търсенето!
  8. И на мен най ми допадна със sm57, както и комбинацията на sm57 с c518. На мен лично само с c518 ми звучи рехаво в ниските, но това си е въпрос на вкус.
  9. Кърти отвсякъде. Отдава ти се да правиш от някакви булшит песни яки кавъри.
  10. ^ Това наистина ще ми е интересно. Предполагам ще споделиш резултатите?
  11. То не е до научаване, а до пробване. Като пробваш това и онова ще решиш сам за себе си кое те кефи. Ако Дадарио бяха толкова гадни, никой нямаше да ги ползва. Има хора на мнение, че Еликсирите звучат пластмасово. Та всеки с вкусовете си. Има една тема кой какви струни предпочита с 27 страници различни мнения, щото всеки има различни вкусове и критерии. Аз съм избрал за себе си Еликсир, защото имат дълъг живот, а ме мързи да сменям често струни. Трябва да има емотикон със 5 стотинки, също и с 2 или 1 за "големите разбирачи" като мен!
  12. Blagoy Nikolov

    Katy Perry - ET

    Нивото наистина е световно! И аз не съм запознат с оригинала, ама неочаквано яко звукна с китарите!
  13. ^Току виж дръпнат нагоре. Снимката наистина е в техен стил и е
  14. Tова е станало яко, така че чакам с нетърпение и следващите! Успех!
  15. Палецът ти според мен е твърде ниско и затова ти се претоварва. Получава се нещо такова палецгрифпоказалец, поне доколкото мога да преценя от снимките. Така вместо палецът да противодейства на останалите пръстите, изглежда сякаш се опитваш да си усучеш грифа (представи си какво усилие се изисква) . Най-лесно е да ти покаже някой, или просто да поекспериментираш, както колегите по-горе предложиха. Учителят ти може да е имал предвид да не подпираш грифа отдолу с дланта си, което наистина не е добре, но палецът със сигурност трябва да е по-високо.
  16. Драйв канала на Attax 40 е много, ама много далече от Slayer, но кубето е с хубав чист канал и 12 инчов говорител, така че ако боднеш някой дист, резултатите са доста добри за тежки неща. Обаче не се произвежда отдавна и може да се намери само втора ръка. За другите усилватели нямам мнение.
  17. Blagoy Nikolov

    BC Rich

    @Lord Shredulous WMD е два пъти по-скъпа и общо взето само формата й е същата. Различават се по конструкция, материали, адаптери и флойда + WMD е правена в Корея. @evilguitar1 Ничие мнение няма да ти е от полза, щото всеки е с различни вкусове. Ако можеш пробвай, друг вариант за оценка не виждам. Ако не можеш - давай на късмет. В крайна сметка това не е китара като за цял живот.
  18. @каменов Понеже хората, които пишат тук са минали по този път все някога (избор на първа китара), могат да ти кажат чистосърдечно, че писането на съвети за този избор е пълен т*шак. Защо? Защото няма оптимална китара, просто няма такова животно. Няма как в който и да е форум да ти дадат мнение кое на теб ще ти е удобно и кое на теб ще ти звучи добре. Няма нужда и от отделен раздел за начинаещи, защото ще стане поредното място, където се пускат теми, а не се четат старите. В този раздел има информационна тема с линкове, покриващи основните знания за всеки начинаещ, ама няма кой да ги чете и това е.
  19. Екшънът според мен оказва влияние при бендването. В смисъл че, аз например имам две китари - едната с много нисък екшън, при която използвам техниката, която описа checho с подпиране горната струна (просто ми се получава доста по-лесно), а втората ми китара е с по-висок екшън и там това подпиране не се получава, преминава в подпъхване на пръстите под струната. Това при мен специално вади най-слабите бендове, на които съм способен. Затова при по-високия екшън покривам горната струна с някой от пръстите зад бендващия. За втория начин с покриването бих дал като идеален пример за гледане Изпълнението на темата от Кръсникът на Слаш. Не е учебно видео, ама Слаш има невероятна техника при бендове и вибрато според мен, освен всичко друго.
  20. Всичките тия китари (или почти) ги има по магазините в София. Отиваш и пробваш коя ще ти е най-удобна. Такива неща като плюсове и минуси няма. Всичко е въпрос на вкус. За теб нещо може да е плюс, за мен - минус. Пример: това са китари за начинаещи, за мен каквото и да е тремоло при тях е огромен минус, ама това си е за мен. Друг може различно да ти каже. Айде успех с избора.
  21. ^Е то зависи и за какъв Ърни Бол става въпрос. Titanium reinforced също са с покритие и са доста издържливи, почти колкото Елексир, съответно са по-евтини. Общо взето се уравновесяват като цена/издържливост според мен. Останалото е въпрос на вкус. Иначе обикновен Ърни Бол не може да се мери с Елексир по това съотношение.
  22. Най-вероятно са ти стари струните и отдавна са за смяна.
  23. Във всеки магазин, където продават перца Дънлоп може да ги има. Казвам "може", защото явно са доста популярни и много често липсват. В Икономов съм виждал и ги купих всичките 2, които имаха тогава. Иначе колегата roussinov спомена big stubby. Те определено нямат нищо общо с Dunlop Jazz III. Доста по-твърди са и доста бързо им се захабява върхът, и звученето им е коренно различно. Stubby Jazz перцата с дебелина 1 мм, които се намират доста по-лесно, са по-близко до Dunlop Jazz III, но пак не е същото. Иначе от Томан могат да се поръчат какви ли не перца, има и по-добри варианти според мен.
  24. Доста хора са почнали с тази песен, тъй като се създава едно според мен не съвсем правилно впечатление, че е лесна. В нея има съчетани доста техники, като хамер он/пул оф, слайдове, акорди с баре, които макар да са не толкова сложни за изпълнение в конкретния случай, доста натоварват несигурната ръка на начинаещия.
  25. Просто като те заболят много пръстите, спри за деня и си почини. Ако на следващият ден още като хванеш китарата и те заболят, си почини още ден. Не почивай обаче, докато съвсем отмине болката, защото иначе ще трябва отново и отново да минаваш през този етап. На мен ми се струва по-удачно да потренираш само с основни акорди, за да ти се постегнат пръстите и да избягваш слайдове и бендове като за начало, особено на тънките струни, че това допълнително ще ти натовари възглавничките.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.