Jump to content
Българският форум за музиканти

lyu_records

Members
 • Content Count

  1,392
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

lyu_records last won the day on February 18

lyu_records had the most liked content!

Community Reputation

306 Excellent

About lyu_records

 • Rank
  Не се знае!
 • Birthday 05/28/1987

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,329 profile views
 1. lyu_records

  Необходим ле е "refret"

  Да пиши на лични!
 2. То добре, че е баса и сте го дръпнали, другото се чува! Кирчо мама ти си велик великан!
 3. Това за гравиране само на файбър лазер, предполагам около 0.5 лв на бройка, нещо такова. Имам приятел с хубав файбър, ако те интересува пиши ми на лични да ти дам координати да се разберете.
 4. Изнамерих го най на края, правено е преди 10-тина години и ми е подарък от скъп приятел. Гравирано и изрязано на лазер от листов материал.
 5. За печат сложна работа, едно на ръка, че ще падне след не много време, друго че трябва да се поръчат доста бройки някой да се захване изобщо. Тука работи само сито и тампонен печат. Относно изработката на самото перце, единия вариант, който е евтин е да се реже от някакъв листов материал, който трудно ще намериш. В другия случай е на шприц с материал на гранули какъвто си избереш и матрица, ама тогава цената няма да ти хареса... Аз мога да ги изработя, гравирам, печатя, дори да направя матрица за шприц форма обаче разходите, времето за изработка на всичко необходимо това да се случи са големи и това е причината никой да не го прави на местна почва.
 6. Стои като лак, когато преди нанасянето повърхността е идеално, перфектна и след това се полира, а това е много търкане и жулене! Не съм убеден, че въпросното чудо на българското китарно производство го заслужава...
 7. Пиши ми на ЛС освен, че чертая си имам и CNC стойността е символична, това са дребни нещица.
 8. Не, другия вариант е с двукомпонентен и да се пръсне с пистолет. Градинарски в последно време мисля, че започна да се занимава и с боядисване, ако държиш да стане перфектно и да си спестиш нервите. Мен ако ме питаш изшкури я хубаво и си я мини със шел. Има доста видео в тубата по финиша със шел.
 9. Аз си направих, моя е 3 пластов. Материал за целта най-често е PVC или ABS в БГ няма да намериш, аз си закупих един лист от китайците. Моя си го начертах сам и изрязах на CNC Оригиналната изглеждаше доста по зле от страна на изработка спрямо тази която аз направих. Ето и снимки:
 10. Браво Евтиме! Нищо не се променило кой знае колко за толкоз години в общи линии. Излизат все нови и нови "портативни" китарни апаратурки но размера в случая има значение. Темата е малко "защо маймун" имаше един виц, по-"зелените" ще се сетите. Повечето къде оценени, къде недооценени жужащи кутийки, описани от теб започват да имат някаква "саунд" стойност, като се наврат в правилната НЕ портативна техника, иначе сами по себе си са си едно жужащо нищо! Малко се бърка в случая аналоговото с цифровото а и не само, относно модулациите примерно цифровите са най-гот!
 11. lyu_records

  Необходим ле е "refret"

  Изравних я и сега "екшъна" е е нисък, няма бъз и всичко е наред. В книжката на Ibanez дават при натисната струна на 1-ва позиция и едновременно на позицията, която граничи със сглобката на грифа към тялото, дистанцията по средата между струната и позицията (8-ма позиция) да е между 0.3мм - 0.5мм обвързано с "тръсрода" Относно "екшъна" са описали, че при 1-ва струна дистанцията между позиция 14 и струната трябва да е между 1.5мм - 1.7мм и на 6та струна между 2мм - 2.2мм. Интересното, е че доста гледах но не са написали нищо за височината на "нъта". Из нета това, което намерих като инфо за китари със заключващо тремоло, е че като натиснеш 3-та позиция дистанцията между 1-ва позиция и струната трябва да е колкото дебелината на кредитна карта, което според мен е много високо. Това съм намерил, като някакво "стандартизирано" ако може да се каже инфо. Само дето тука си зависи от това какво му харесва на музиканта, според мен, но е хубаво да има нещо по което да се водиш. Относно процедурата по изравняването на прагчетата съм я описал горе в темата и само мога да кажа, 90% подготовка и 10% работа! Ако има интерес мога да кача снимки, китарата стана супер и като цяло съм много доволен.
 12. Темата вече не е актуална!
 13. Търси се китарист в гр. София. Групата разполага с оборудвана репетиционна в ж. к. Свобода, свири главно кавъри на Iron maiden, Megadeth, Death, Sepultura. Участията не са самоцел, прави се за удоволствие, като се държи всеки да си знае нещата. Лице за контакт Ники 0886 ххх ххх Моля не пишете на лични, пускам обявата от името на приятел!
 14. lyu_records

  Необходим ле е "refret"

  Ето го и шаблона:
 15. lyu_records

  Необходим ле е "refret"

  Здравейте, напоследък времето ми е яко кът деца, работа, репетиции и не остава много време. Трябваше ми китара дето да си я държа в колата без да се притеснявам, че ако изчезне ще боли много. Условията бяха следните, да е някаква марка, да има "FR" тип тремоло и да е във нормален вид, на възможно най-ниска цена. Попаднах на обява в "OLX" на въпросния Ibanez, малко грозноват, да не кажа много. Колегата го продаваше с качени EMG адаптери за това и цената беше завишена. Питах го предвид, че китарата е нисък клас има ли възможност да ми я продаде с фабричните адаптери и на края се сдобих срещу 300 кинта с един прилично запазен инструмент отговарящ на това което търся. Ако собственика си го познае искам да го поздравя, защото беше изключително коректен. Човека ми я даде с всичко налично включително разни инструменти, калъф и си личеше, че е ползвана от грамотен човек. Та както и да е, минавам към съществената част! Проекта от днес стартира: Адаптери - DiMarzio DP228/DP227, потенциометрите пак са DiMarzio, като тона е "пушпул" и ще ги дели на единични, превключвател DiMarzio EP1111. Понеже се налага да сменя и "фасадната плочка" а беше поръчана от вън се още повече забавих. Оригинално тя е 4 пласта червено/бяло/черно/бяло, което за грозната китара е още по-грозно защото всичко е в черно и черно. Новия материал е 3 пластов червено/черно/червено. Сканирах старата "плочка" и си начертах файл, по който да си изрежа нова, зареди новите копчета се наложи да пусна и един шаблон от плексиглас за да видя дали всичко пасва. Също така си направих и инструменти за грифа споменати по-горе в темата. Оказа се след измерванията че грифа и "тръсрода" са идеални. Вече всичко е разглобено и приготвено. Качвам материал за да стане по-ясно:
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.