Jump to content
Българският форум за музиканти

Rezachka

Members
  • Мнения

    510
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    19

Rezachka last won the day on Май 24

Rezachka had the most liked content!

Относно Rezachka

  • Рожден ден 08/15/1990

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male

Последни посетители

2513 профилни разглеждания

Rezachka's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Posting Machine Rare
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

163

Обществена Репутация

  1. Това описва мен, донякъде. Само че не мрънкам, защото разбирам как и защо с времето групите и музиката им се променя, и даже гледам малко по-негативно на групи, които имат по 15-20 еднакво звучащи албума. Просто след първите два албума посоката която поеха не ми допада, на мен. И не изпитвам някакви силни емоции за това. Даже не харесвам всички песни от първите два албума, а само тези в които няма рап. А те се броят на пръстите на едната ръка. Но LP е една от групите с които съм прослушал музика въобще, в ученическите ми години. И винаги ми е интересно да видя и чуя какво правят. Накратко - не ми харесва, лично на мен, но гледайки по-абстрактно на нещата, не мога да кажа нещо лошо.
  2. В магазина дават да се пробват китари, но много държат на това те да ти я свалят от стената и те да я закачат обратно. Не дават на клиентите да ги взимат/връщат от стойките.
  3. Чалга е определение за специфична ценностна система и култура. Или по-скоро липсата на такива. Чалгата е начин на живот и мислене. Олицетворение на неморално, непристойно, несъобразително поведение, на безсрамие и бай-ганьовщина, и на сексуална разкрепостеност. Чалгата е стереотип. Чалга музиката е 100% комерсиална, създадена с цел печалба, и сглобена като по формула. Музикален таланг или знания за изпълнителните не са нужни. Чалгата е шоубизнес. Чалга се среща във всички музикални жанрове, дори в метъла, който често се представя като противоположност. Мисля че понякога се бъркат двете думи чалга и попфолк, може би защото често вървят като пакет. Така си мисля аз.
  4. Аз разсъждавам много просто. Или си в топ три, или не гледаш толкова дребните детайли. Не може и двете...
  5. Не мисля, рамката е стабилна, даже като протечох коментара отидох и ритнах леко единия крак - не помръдна. Пък и комплекта тежи някъде между 40-50 кг, не е толкова лесно да се измести. От свирене за последния месец нищо не се е изместило само. Както споменах, тъкмо бях сглобил и свързал нещата. Водех се по официалната снимка на комплекта, обаче в последствие разбрах, че не е наредено за свирене. Сигурно защото не съм стегнал столчето, и се е завъртяло, си помислил че свиря с лице към най-левия чинел? (храст?) Както и да е, от тогава, всичко е разместено и наредено, но не съм ги снимал в сегашния им вид. Иначе имаш право, защото касата съм я дръпнал назад и цялата рамка със всичко останало отиде по-напред. Платформата е с размери 160х180см, и малко на късмет уцелих това което смятам че е минимум за този комплект. Сигурно може да се нареди и по-сбито, но не съм пробвал. Има и достатъчно място от ляво и да си сложа стойка с лаптоп и аудио интерфейс. За самата платформа, конструкцията е точно такава поради няколко причини. OSB се продава с размери 2500 на 1250 мм, и исках да изкарам цялата платформа от два листа. Исках парчетата да са с такива размери, че да се съберат в колата. И също да са лесни за качване по стълбите, и за сглобяване вкъщи от сам човек. Вижда се че на две парчета има дупки за тенис топки по средата, първо мислех да са наредени на хикс (и да ползвам по-малко топки) но като направих един такъв сандвиш ми се стори супер паянтово и направих дупките на два успоредни реда. Не се вижда на снимките, но по периферията направих малки дупчици колкото да ги "зашия" със свински опашки. Въпреки че ме съмнява да се изплъзнат и без тях. Както са хванати парчетата с планки, аз очаквах при първото стъпване всичко да потъне, но държи учудващо добре.
  6. Един ъпдейт да пусна по темата. Нещата са готови, наредени, и в употреба ежедневно вече повече от месец. Признавам си, мързеше ме да пиша... Изненадващо стабилно е, аз самия имах съмнения че ще трябва да преправям генерално платформата, но си държи добре. Оплаквания и коментари от комшии не съм имал. Не обръщайте много внимание как са наредени чинелите, тъкмо ги бях сглобил. Двойния педал го разкрачих и стойката на фуса ми е от вътрешния край до левия педал, така се получи по-удобно. Беше неволно, и не знаех много какво поръчвам, но добре че взех стойка с два крака. Имам още толкова от по-меката настилка която сложих като горен последей слой, и мислех да махна синьо-червената пяна отдолу и да сложа от бежово-кафявата. Мисля че ще изолира по-добре, но много ме мързи да разглобявам и местя всичко наново. снимки
  7. Има ли някакво универсално съгласие за това точно колко нисък екшън е много нисък екшън? При мен на първа си го свалям до около 1мм, и не падам под това. По-ниско вече "задушава" струните, става само за бързи сола, но не мога да изкарам състейн, нойз гейта ми го изяжда... Пък аз си свиря само хай-гейн. На шеста съм доволен на 1.5, на някои китари ми е дори и на 1.75. По-ниско от това вече с по-агресивен даун пикинг става смешна работа... Сигурно и дебелината на струните ще има значение. Най-тънките които ползвам са 11-56, и най-високата настройка ми е дроп До. На повечето китари са ми различни комплекти започващи с 12ка и завършващи с 60/62/64...
  8. Благодаря за отговорите. Мисълта ми беше да направя рамки от дървен материал и после панелите да ги облицовам (тапицирам?) с плат. Това вече съм го правил, но с каменна вата, и съм доволен от резултата. За това исках да попитам, дунапрена от дивана ще има ли въобще такива качества, предвид че плътността му не е много висока?
  9. Ще ползвам темата за един бърз въпрос. На един диван ще подменям дунапрена във възглавниците, върху които се сяда, че стария е омекнал и вече не е много удобен. Стария дунапрен дали ще свърши работа за акустични панели (Акустично третиране за ехо и кънтене, не за изолация)? Парчетата са ми на 10см дебелина, 60х75см, като плътност предполагам че е 25кг/м³. Да се занимавам ли или да го хвърлям...
  10. Дай още 50-100лв но си вземи нещо по-надеждно и стабилно, примерно Samsung или Crucial
  11. Забравил съм да отбележа, става въпрос за комплект електронни барабани. Вчера го мислех на две части, но си прав, като се замислих къде ще стъпват рака, стойките и краката на столчето, това май само ще ми създаде допълнителни неудобства.
  12. За момента планът ми е следния: Да не покривам целия под със пъзел настилка, както първоначално мислех. Повече клоня към идеята да взема едно или две парчета от EVA пяна със дебелина 4см (татами настилка, продават парчета метър на метър) и да ги нарежа, примерно на по 20x20см или 30x30см. Върху които да легне долната плоскост на сандвича. За дървен материал в момента мисля да взема OSB-3 на 22мм дебелина. Върху тази конструкция ще са само барабаните, и по бърза сметка тя ще дойде с височина около 13-14см. А за столчето, за да не е прекалено ниско спрямо платформата, мисля да направя още една, отделна. Примерно на крака за мебели, намерих някакви на 10 или 12 см, и ако намеря такива с реглаж - още по-добре. И отгоре на цялото нещо (или двете неща поотделно) - мокет. Две причини поради които не искам столчето да е на същата платформа - за да е стабилно; до колкото разбирам така ще е по-ефективно за изолиране на вибрации. Мислех да приготвя цялото нещо и да е готово докато дойдат барабаните, но се затруднявам най-много с размерите. Не мога да преценя колко на колко да го направя... Някой може ли да ми потвърди стандартно колко квадратни сантиметра заема столче за барабани?
  13. Понякога нещо може да не се намира по големите европейски магазини, но в Reverb има обяви от легитимни магазини, и може да се намерят и чисто нови неща (с право на връщане и с гаранция). Примерно този амп го има от няколко магазина във Франция и Германия, на цени между €3300-3800.
  14. Мненията по въпроса "електронни барабани в апартамент" са доста разногласни. Някои твърдят че дори и електронни не стават. Други казват че няма проблеми. Но предполагам че всеки вижда нещата от своя гледна точка и спрямо своята жилищна ситуация. Аз някак си не се доверявам на всяко мнение просто ей така, обичам да изпробвам нещата за себе си. В Щатите къщите им са от дърво и гипскартон. Дори в европейски градове къщи с апартаменти често са на гредоред. И в такива случаи бих се съгласил че тропането и от електронен кит може да е прекалено, и ще е трудно да се изолира. Тук сме на бетон и тухли, и ми се струва че няма да е толкова невъзможно да се свири на електронен комплект. Не знам реално дали ще трябва да се вдигне на такава платформа, но просто от съобразителност исках да се подсигуря. А последното странно мнение, което получих, беше че най-добре било да се наредят бетонни павета и това щяло да изолира по-добре от всякакви други платформи. Което ми се стори много невероятно, но пък съм виждал да се коментират някакви аудиофилски каменни подложки за говорители, конкретно за случаи в които се поставят вурху дървен под...
  15. Става въпрос за изолираща платформа - произволна снимка от интернет Мисля да изкопирам някой от примерите които намирам, където ползват топки за тенис. Но съм отворен към предложения за нещо по-добро. За момента мисля да сложа за основа върху паркета настилка тип пъзел, каквато ползват за домашен фитнес (или може би нещо по-кораво като тези които ползват във фитнес залите). Но не съм избрал още точно материал и дебелина. След това се чудя дали долната плоскост да я правя на някакви крачета или директно да си е върху настилката. В сандвича по средата ще има топки за тенис (или нещо по-добро, ако измислим) и над горната плоскост някакъв килим/черга за да не се плъзгат нещата отгоре. Чудя се в кухината дали да сложа и нещо като каменна вата. За плоскостите се чудя дали да взема пдч или шперплат. Много ще се радвам да чуя отзиви, мнения и насоки. Някой от вас правил ли е нещо такова?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.