blr Отговорено Април 9, 2011 Отговорено Април 9, 2011 При всички условности на обявената мощност на усилвателите, 70 Вата наистина са много за домашно ползване. 15-30 Вата са напълно достатъчни. От друга страна, 70 Вата са малко за свирене с акустичен барабанист, така че е нито рак, нито риба. Цитирай
bmo Отговорено Юни 9, 2011 Автор Отговорено Юни 9, 2011 Накрая и на мен ми свършиха мъките. След 3 месеца чакане се сдобих с Ibanez SR700-CN със съдействието на Динакорд и Томан. Наложи се пак да взимам от чужбина, защото за съжаление се оказа, че в България все още не е внесен модела от 2011 г. с новия преамп EQB III S. На всичкото отгоре с Динакорд ми излезе и по-евтино. 1 Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Юни 9, 2011 Отговорено Юни 9, 2011 Изглежда страхотно, честито! Дано да те радва Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 10, 2011 Отговорено Юни 10, 2011 Един френд има съвсем същия бас, супер яка тояжка е!!! Конгратс! Цитирай
bmo Отговорено Юни 10, 2011 Автор Отговорено Юни 10, 2011 Мерси, мерси - да ви се връща с кой каквото си е пожелал! Аз не мога място да си намеря от кеф. Излишно е да казвам, че и цяла нощ не съм спал. Ушите още ми думкат от слушалките. Цитирай
разбойник Отговорено Юни 10, 2011 Отговорено Юни 10, 2011 blr, според мен е много вероятно производителят в случая да е надценил мощността (практика при почти всички марки е да се дават непълни характеристики, а само ватове са меко казано некоректен ориентир, освен ако не говорим за котлон ). Втората ми хипотеза е, че е възможно да е използван говорител с по-малка чувствителност и звуковото ниво да не е осезаемо по-високо спрямо останалите модели. Ако мощността е наистина по-голяма това е по-скоро плюс при бас китарата - при нужда копчето за усилване работи и наобратно , но по-мощен модел ще има по-реален звук в ниските и по-добра динамика. Спомням си едно 15 ватово комбо на Peavey, което имах преди доста години. Звучеше добре, но усилването работеше горе-долу до 12 часа - след това силата не се променяше, само звукът ставаше по-компресиран. bmo, според мен ще се наложи да нарамиш новия бас, да пообиколиш магазините в БГ и да пробваш. Предполагам, че ще намериш моделите на Маршъл и Фендер, също така е много вероятно в магазина на Форте да можеш да чуеш подходящи модели на Orange и Hartke. Имаш инструмент и целта ти е комбото да звучи добре в комбинация с него - никаква препоръка не може да замени проба и лични впечатления. Иначе аз имам добри спомени от модела на Marshall и от сходен клас Peavey. Fender Rumble и Gallien Krueger имат драйв, което също може да е предимство в зависимост от това какъв звук търсиш. 1 Цитирай
bmo Отговорено Юни 10, 2011 Автор Отговорено Юни 10, 2011 Проблемът ми е, че не съм в София, а ходенето до там ми се случва сравнително рядко и винаги е свързано с други задачи. Освен това нямам пълно доверие на личния си слух и ми се струва, че, най-малко поради липса на опит, няма да мога да направя правилна преценка за кубе. Затова изхождайки от максимата, че луд на шарено се радва, се загледах в ROLAND CUBE-20XL BASS. Много неща на едно място и сравнително прилична цена. Цитирай
разбойник Отговорено Юни 10, 2011 Отговорено Юни 10, 2011 Кажи каква музика харесваш и свириш? Цитирай
bmo Отговорено Юни 10, 2011 Автор Отговорено Юни 10, 2011 Слушам соул, фънк, джаз. А дали успявам да ги свиря е съвсем друг въпрос Но като имам предвид предходния ти пост - дистер и драйв не ме вълнуват особено. Колебаех се между MB30 и GK backline 110, но роланда май взе да накланя везните. Цитирай
разбойник Отговорено Юни 10, 2011 Отговорено Юни 10, 2011 Тази серия на Роланд ми допада повече от малките модели на Line 6, но по същество си остава комбинация между усилвател и процесор. Звукът е добър, ефектите също стават, качеството на изработка впечатлява - харесвам продуктите на Роланд, защото никога не изглеждат бюджетно направени. Според мен има два основни недостатъка - винаги звучи компресирано (дори при изключен компресор) и звукът не е достатъчно "прозрачен" - има собствена окраска, която присъства винаги и прави дори различни по тембър инструменти да звучат сходно (или поне доста по-близко отколкото в други усилватели). И двете може да не са минус за теб - изразявам лично мнение 1 Цитирай
Kayo Отговорено Юни 11, 2011 Отговорено Юни 11, 2011 Четито за баса!Доста як изглежда!Интересно ми е и как звучи! Според мен през един AMPEG BA210 ще троши глави! Цитирай
bmo Отговорено Юни 11, 2011 Автор Отговорено Юни 11, 2011 Със сигурност ще има поне една строшена глава, ако метна 200 вата вкъщи. Съседите ще ме пребият. 1 Цитирай
bgmttt Отговорено Юни 17, 2011 Отговорено Юни 17, 2011 Кажи няколко думи за баса - доволен ли си в крайна сметка...? Цитирай
bmo Отговорено Юни 17, 2011 Автор Отговорено Юни 17, 2011 Повече от доволен съм, но някакъв по-конкретен коментар не се наемам да направя, защото просто нямам никаква база за сравнение. Това ми е първият бас и има голяма вероятност поне в средно бъдеще да си остане и единственият . Но от това, което държа в ръцете си, съм изключително доволен. Произведен е в Индонезия, което нямам идея дали да го приемам за предимство или недостатък. Просто го споделям като факт. Еквалайзерът дава доста голям диапазон и дори само през миксер и колони се постига доста разнообразно звучене само от врътките на баса. Само да отбележа, че селекторът на средните честоти е наличен единствено при бройките от тази година. Преди да поръчам от Томан, се бях засилил към МЦИ, но се оказа, че бройката, която им беше налична там, е по-стара и при нея такъв селектор липсваше. Причината е в различния модел еквалайзери - при по-старите бройки "Bartolini MK1 3-band eq", а при по-новите - "EQB-IIIS 3-band eq". Така че, ако някой се е засилил да купува такъв модел, да го има предвид. Освен това в нашенския магазин цената на баса с по-стария модел еквалайзер беше 1400лв. , а на мен ми излезе 1367лв. през Динакорд. Не е голяма разлика, но също само отбелязвам за тези, на които може да им е любопитно. Въздържам се умишлено от коментар относно дървото и връзката му със звука. Както казах, нямам опит, нямам база за сравнение и по-добре да си трая, вместо да ставам смешен Качеството на изработка обаче си личи, че е високо, и в това отношение няма какво повече да искам. Ползвам го с колана, който пристигна заедно с баса, и стои доста удобно. Бях чел, че има басове, при които липсва баланс, и се случва грифът да увисва надолу при свирене, но досега не съм забелязал такова нещо при този. Лично на мен ми стои доста удобно. Финишът е направо убийствен и може би, като изключим "500*Е" Prestige моделите, поне за мен е най-яко изглеждащият измежду всички останали от SR-серията. Води се "кафяв въглен", но има някакви червеникави отенъци и на живо просто размазва. Толкова от мен, че много се отплеснах да се хваля, а не е възпитано Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 17, 2011 Отговорено Юни 17, 2011 Мисля, че за 2009 нямат тоя пот, защото Моя Човек изрично искаше и взе 2010 модела, а не предлаганата налична бройка. Не че е толкова важно, ама така мисля беше... Цитирай
Recommended Posts