Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

имам усилвател за китара купен от сащ, може да се ползва само на 110волта 60 херца , какво бих могъл да направя за да го захраня. мога ли да ползвам траф който понижава до 110 волта и има ли опасност ако тока който му подам е 50 херца а не 60 ???

моля някой по запознат с тока да ми помогне. благодаря на всички които ми отговорят.

Отговорено

Трябва ти понижаващ траф с поне 1,5 пъти по голяма мощност от трафа на ампа или поне два пъто по мощен от самото стъпало. Няма проблеми да го включиш на 60Hz.

Отговорено

Ако си от София мога да ти кажа от къде бях купил такъв траф (за приятел китарист).

Магазинът е на "Пиротска" точно преди "Ботев" (ако идваш от ЦУМ). Безистена в дясно. Влизаш и се качваш на втория етаж - магазин за ел. джаджи.

Задължително се съобрази с това каква е консумацията на усилвателя (обикновено е отбелязана на гърба)

Отговорено

ампа е транзисторен. мисля да се пробвам с понийажащ траф и да видим какво ще се получи. благодаря на всички

Отговорено

Аз си купих готови адаптори 220 -> 110 волта на фирмата К.Е.Р.Т.

150 ватовият модел е 60 лв

1000 ватовия модел е 300 лв (наложи се да се поръ4ва и дойде след 2 седмици)

Купих ги от един магазин във Варна

Отговорено
ампа е транзисторен. мисля да се пробвам с понийажащ траф и да видим какво ще се получи. благодаря на всички

Aми изваждаш трафа и го пренавиваш или ако не можеш го носиш в някоя бобиньорна да ти го направят. Така става по добре и няма да ти излезе кой знае колко скъпо. Пък и щом е транзисторен в магазините за електронни елементи има готови трафове.

Отговорено

Вие нормални ли сте да пренавивате??? В Конрад продават адаптер за 15 лева!!! 200 вата модел. В корпуса има гнездо за ЮС-стайл щепселче, от другата страна излиза кабел с БГ-стайл щепсел.

Отговорено

Да бе. и аз това щях да напиша. Кой ще се занимава с пренавиване. В конрад наистина има и не са кой-знае колко скъпи. Изглеждат и добре. Там съм виждал най-евтини такива.

Един съвет само. Земи си траф който да е по-мощен от кубето ти.

Отговорено

и аз така си мислех че ми трябва траф обаче като отворих капака на един усилвател се оказа че неговият трансформатор има изводи за 220в само трябва да се откачат от едните и да се запоят на другите !

Отговорено

Абе аз току-що си отворих ампа и гледам в него до прекъсвача има три крачета.Лявото и средното са съединени с подвижно мостче, а пред дясното и средното(тези, които не са съединени) пише 220VAC. Тва значи ли, че ако си преместя мостчето, ще работи на 220V?