userko Отговорено Декември 12, 2010 Share Отговорено Декември 12, 2010 Откакто свиря с Еlixir 10-ки не съм късал струна. Не знам дали се дължи на това, че свиря с тези струни или е просто случайност, но е факт. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Декември 12, 2010 Share Отговорено Декември 12, 2010 Струни се късат на китари с проблемен хардуер или просто когато са много стари и им е дошло времето. По често, по тънките (най вече първа и втора), най вече при агресивни бендове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chris_barnes Отговорено Декември 12, 2010 Share Отговорено Декември 12, 2010 Аз късах струни, като се учех да си настройвам китарата Иначе не късам. Случвало ми се е, да скъсам 6-та струна, просто защото беше старичка, и се скъса на магарето точно, където се прегъва. По принцип гледам редовно да си сменям струните и да няма такива драми. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Борис Отговорено Декември 12, 2010 Share Отговорено Декември 12, 2010 6-а Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ВанКо Пашов Отговорено Декември 13, 2010 Share Отговорено Декември 13, 2010 Откакто съм с Fender 8-38 не съм късал. Преди като бях с девятки късах първа. Веднъж ми се случи за два дена три пъти да скъсам първа. 'Ма то беше, щото правех зверски бендове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ROBOT Отговорено Декември 13, 2010 Share Отговорено Декември 13, 2010 Аз късам само 5-та, незнам защо се случва така, с каквито и струни да съм, все е тя! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevenstring Отговорено Декември 14, 2010 Share Отговорено Декември 14, 2010 ^Ако е на една и съща китара, от китарата е. Лично аз не съм късал от години (май една 2-ра ми даде фира последно преди 3-4 г.). Интересното е, че едно време, като свирех почти само вкъщи, все нещо се късаше, а, откакто почнах да блъскам повече с група (а и в групите е надвикване, и аз по принцип удрям бая здраво, като ме хване адреналинът), почти не се е случвало. Може би има значение и че твърдо спрях да слагам евтинджос струни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
The God Of War Отговорено Декември 18, 2010 Share Отговорено Декември 18, 2010 Един път ми се е случвало да късам.Докато настройвах първа струна тя взе че се скъса Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Декември 18, 2010 Share Отговорено Декември 18, 2010 Аз съм късал два пъти в началото на развитието си - скъсах веднъж, отидох - смениха ми я. На другия ден пак я скъсах и толкова се изнервих, че мислех да спирам с ученето на китарата. А вече година и нещо не съм късал струна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tenda Отговорено Декември 29, 2010 Share Отговорено Декември 29, 2010 Аз само първа съм късала и то при настройване, иначе не съм. Веднъж сменях струните на една акустична китара на приятелка и скъсах 3 от тях - бяха толкова ръждясали, че ми се трошаха в ръцете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Veli345 Отговорено Декември 29, 2010 Share Отговорено Декември 29, 2010 аз съм късал и първа и шеста (само че 6 на класическа китара) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rzk465 Отговорено Декември 29, 2010 Share Отговорено Декември 29, 2010 абе извинявам се за отклоняването ми към темата, но е много спешно и искам да ми помогнете ако можете. ситуацията е следната : махнах всички струни от електричката ми поради желанието ми да и направя нов дизайн. до тук всичко ок, завърших го всичко си е ок и сега слагам новите струни, та проблема е следният... докато свалях старите 4-та струна нещо ми се опъна много здраво и в последствие ме изнержи ужасно много та я скъсах и сега стигна дори до положението нещо от сорта на около 2 мм (според мен не мога да го видя) от старата струна с металното топче в края й. опитах се да го извадя с пинцета не става, пробвах с по-тънки уреди също напразно, пробвах сега пак дори с новата струна някак си да я избутам, но и това не помага за съжаление нямам малко и тънко шило в нас, а много искам да я разкарам тази гадна частичка за да си сложа новата струна. някакви други идеи/ съвети как да я махна (без да я удрям китарата в земята или ампа, че с наличния дизайн не смея да я пипам много много, як е и ме кефи и не искам да го развалям, а е и много финен). предварително благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 29, 2010 Автор Share Отговорено Декември 29, 2010 Не стана ясно в какво точно устройство е запецнало топчето. Намери нещо тънко и твърдо и го избий от другата страна, дето излиза струната. Става с тънка отвертка, зъболекарска сонда, спица за велосипед, куката за плетене на баба ти, щърба вилица с един зъб - абе квото влиза в дупката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rzk465 Отговорено Декември 29, 2010 Share Отговорено Декември 29, 2010 запецнало е във вътрешната част на струнника Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlai4o Отговорено Декември 30, 2010 Share Отговорено Декември 30, 2010 (Редактирано) обикновено не късам струни, но напоследък късам доста защото много свиря.. Един китарист ако не е скъсал всяка една струна, какъв китарист е. хахааа ... Ако човек си сменя редовно струните и няам хардуерни проблеми , би трябвало да не къса... но всичко зависи от стила, постановката и други фактори... има и нещо друго което искам да споделя - Не си купувайте смотани струни - Фендер ги приемам за такива (говора сямо за струни)... нямам добри спомени от тях ... толкова от мен... айде със рок Редактирано Декември 30, 2010 от vlai4o Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts