Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

По примера на китаристите реших да направя тема и всеки да сподели каква му е веригата с ефекти, ако изобщо ползва

Моята е:

Behrigner BLE100 (Bass Limiter/Enhancer) >>> Behringer PB100 (Preamp-booster) >>> Morley (Telray) Power Wah Boost (oт старите хромирани с вграден фъз и буустър) >>> Bass Big Muff Pi

заради последните 2 ефекта жертвах доста от другите си ефекти, сега мисля да си взема отново хорус, фленджър и може би синтезър

Отговорено

При мене оптималният вариант е :

Бас -> Ibanez WD-7 Weeping Demon Wah -> Digitech CF-7 Chorus Factory -> Behringer Modulizer Pro (старият) в режим на компресор -> Behringer Ultragraph DEQ1024 за EQ и лимит. -> на някъде...

Отговорено

Май имаше някъде подобна тема, щото помня, че съм писал нещо, ама както и да е... Ако я намеря, ще ги съединя.

По темата:

IMG_4567.jpg

От ляво на дясно:

Boss TU-2 Chromatic Tuner

Boss LMB-3 Bass Limiter/Enhancer

Boss CEB-3 Bass Chorus

Boss NS-2 Noise Supressor

Boss GE-7B Bass Equalizer

Tech21 SansAmp Bass Driver DI

Рзбира се, не ги ползвам всичките наведнъж, всяко си има своето приложение. :rolleyes:

Отговорено

Tuner Ibanez - Boss GEB7 - Boss CEB-3 Bass Chorus - ProCo RAT 2 - Aphex (compressor) - Tech21 SansAmp Bass Driver DI - Morley Volume Pedal - Line 6 DL4 - (и от време на време накрая закачам Dunlop Tremolo Pedal)

Пробвал съм различни варианти с педалите, нов този вариант намирам най-оптимален за своя звук. :girl_witch:

Lord Of Darkness, Защо поставяш EQ-то след компресора? Питам защото ми е любопитно да чуя други гледни точки за това. Аз лично предпочитам да "обера" излишните честоти преди да компресирам, но може би има различна причина да поставяш EQ-то след това. Просто любопитство. :rolleyes:

Отговорено

Аз предпочитам да контролирам повече това , което наистина ще имам накрая ... пък и по време на свирене доста често смянам между пръсти и перо . Ако ползвам EQ преди компресора разликата в честотите , които изпъкват при различните начини на свирене , или ще се подсилят прекалено , или ще се загубят. Моята гледна точка :girl_witch:

• 3 weeks later...
Отговорено
Boss TU-2 Chromatic Tuner

Boss LMB-3 Bass Limiter/Enhancer

Boss CEB-3 Bass Chorus

Boss NS-2 Noise Supressor

Boss GE-7B Bass Equalizer

Tech21 SansAmp Bass Driver DI

Рзбира се, не ги ползвам всичките наведнъж, всяко си има своето приложение. :hooray:

И аз наскоро се сдобих с CEB-3 (преди доста време имах Ibanez CS9) и съм доста доволен. Определено не е за любителите на супер дълбоките и изразени модулиращи ефекти, но седи много добре в микса вероятно защото, за разлика от други хорус-и, не размива атаката на тона.

Отговорено (Редактирано)

Radial BassBone Preamp/DI ->> in the effect loop ->> EBS MultiComp always on ->>Boss BOD3 overdrive->>Boss CEB 3 bass chorus ->> Boss SYB5 bass synth ->> through the BassBone output ->> Korg Pitchblack tuner

радиал-а е страхотен DI, изключително чист и качествен звук, 2та канала са ми супер удобни - когато свиря с един бас през целия гиг си правя звук за пръсти и перо, когато съм с 2 инструмента съответно за всеки от тях !

Поздрави

и успех !

Б.

Редактирано от bobyr
Отговорено
И аз наскоро се сдобих с CEB-3 (преди доста време имах Ibanez CS9) и съм доста доволен. Определено не е за любителите на супер дълбоките и изразени модулиращи ефекти, но седи много добре в микса вероятно защото, за разлика от други хорус-и, не размива атаката на тона.

Рядко го ползвам, най-вече при свирене на акорди, както и с фретлеса (тук вече си му е мястото!), но ме кефи достатъчно, за да си го пазя. :)

Отговорено

Аз реших да си направя експеримент и ползвам един дист за китара - Behringer HD300. И съм си доволен,не ми трябва друг ефект за стила,който свирим. А в този ред на мисли,имах някакви намерения да ползвам ефект за китара за акустик звучене НА БАСА,мислите ли,че ще излезе нещо читаво?