Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на китара до 1000 лева


gog

Recommended Posts

хубави Jackson китари
Тва звучи като умен полицай :thumbdown:

Абе,фен,ходи в Динакорд и си вземи един Корт (добри за тия пари) и едно лампово комбо Блекхарт - точно за бюджета ти и има избор на китари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 69
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Предполагам репликата на колегата Hillbilly относно Jackson китарите е проява на хумор, който не ми е писано да разбера ... :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, че съм големия разбирач, обаче много хора са ми казвали, че не са доволни от Стаговете си, а за 1000 лева мисля доста по-класна китара можеш да си вземеш.

Е, аз имам и една такава и засега не съм се оплаквал(доколкото може човек да не се оплаква от нисък клас китара).

Без значение дали ще е Squier, Factor, Стагг и т.н., при цени под 500лв. говорим за евтини и не особено добри китари.

Както много често казвам, за да се попадне при тези условия на китара без дефекти, трябва да се избира, а марката не е от съществено значение.

 

 

Предполагам репликата на колегата Hillbilly относно Jackson китарите е проява на хумор, който не ми е писано да разбера ... ;)

Hillbilly свири блус и за неговото свирене тези китари наистина са почти неприложими. Той е фен на по-класическите тонове и не свири много-много метъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама е прав! Няколкото Джаксъна, които съм пробвал, са ужасни и изобщо не си струват парите!

Свиря метъл. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мх, то в тоя форум квото кажат "селския" и бейбито тва са закони, общоприети по света и ние трябва да се съобразяваме с тях иначе :) . Всички с Джаксъни са се пр****ли, пък Ранди Роудс... е кой е па тоя Ранди Роудс? Кой го знае, кой го е чувал?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига бре. Не смятам, че има нужда някой да бъде убеждаван в качествата на Jackson. :)

 

Всеки си има мнение както и право да го изказва на всеослушание. Въпроса е, да се прецени границата, когато изказано мнение може да засенчи впечатлението за компетентност, което са оставили предишни такива на дадения човек. Много сложно го казах, но се стараех да бъда максимално вежлив. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки музикант е малко чешит, затова се срещат доста резки мнения.

Наистина, Hillbilly говори за музиката, която той свири и за неговия маниер на свирене е абсолютно прав в преценката си за марката.

Разбира се, това не означава, че Jackson нямат страхотни модели, просто самия маркетинг на марката е по-ориентиран към тежката музика, където, според мен е силата й. Не може да се очаква, че човек, чийто любими китари са Гибсън ЛП и Фендер страт, непременно ще има високо мнение за марка предимно метъл-ориентирани китари. Почти сигурен съм, например, че мнението му за метлите на Ibanez не е много по-различно.

 

BabyThomas пък, доколкото знам е луд фен на Ibanez. Според мен, що се отнася до метъл-китарите на Ibanez,те наистина могат да се похвалят с прецизност на изработката и иновативност в създаването на различни тремоло-системи,в по-голяма степен от Джаксън. От друга страна, тези китари имат и много противници, поради малко по-различния звук, който имат(осбено липовите модели). Аз наистина мисля, че има отличителни разлики в звука на някои популярни модели на Ibanez, което е хубаво, понеже представлява разнообразие. Jackson също имат като цяло малко по-различен звук от метлите на Ibanez. Ако питате мен, ако човек има Strat, LP, Jackson и Ibanez e най-добре :).

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявайте не съм написал някои важни неща.STAGGа ми хареса като гриф-просто ми беше удобен като дебелина и разположение на прагчетата .Идеята ми е да му сменя адаптерите с Seymour Duncan APH-2s Slash Alnico II Pro Humbucker Set Като се надявам че звученето ще се промени драстично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми то има по-евтини лесполски копия. Може да си вземеш някакво втора ръка и да му смениш адаптерите, ако така си решил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

 

След смяната на адаптери, евтините китари започват да звучат като... евтини китари със сменени адаптери.

Недей да се надяваш, че така ще постигнеш звука на скъпите китари. Няма. Със сигурност.

Евтините китари си имат своите проблеми като глухи тонове, като цяло недобър и беден тон, изобщо неща, които са свързани със самата акустична страна на нещата, не с електрониката на китарата. Не изпадай в заблуждението, че електрическата китара, понеже е "дъска" и всяко дърво със струни, на което сложиш хубави адаптери ще звучи добре. Това е често срещано мнение и не е вярно. Адаптерите са много по-малкия проблем, понеже оикновено са много по-евтини :). Китарата, която ЕАMechanix ти предлага, ако се вмества в ценовия ти диапазон, мисля, че ще е по-добро решение. Също така, ако си намериш Vintage V100(около 550лв) ,ново или старо, запазено и без дефекти, това е доста добър избор(Vintage са евтини китари, които, макар и да не звучат съвсем като скъпите, звучат две идеи по-добре от повечето китари на сходни цени, иначе като качество на изработката и прецизност на детайлите не са много блестящи). Друг мой личен фаворит сред евтините китари са китарите Richwood, които магазина "JAM"(Капъша) продава. При тях, разбира се, също се налага подбор. Китарите CORT предлагат доста добра "фаца"(лак, прецизност, визия) за парите си, въпреки, че не съм имал достатъчно голям досег, за да мога да говоря за звуковите им качества. Тези ти препоръчвам, понеже виждам, че си по-ориентиран към "Gibson LP" тип китари.

 

Та.. това са моите две думи.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си за това че смяната на адаптерите няма да напраби от дъската китара.Точно за това попитах за стагг защото моето мнение вече не е меродавно.Просто едно време избор нямаше.Относно ST50 много ми харесва тази китара но както казах нямам време да отида до Варна за да я видя.Забелязах че захващането на грифа към тялото не е оригиналното.Иначе много повече бих се доверил на нещо такова не за друго а защото съм на мнението че старите инструменти са много по-добри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aми сигурен съм, че можете да уговорите нещо с Механика по въпроса с пробването. Доколкото го познавам и съм имал китарни отношения с него - няма да те преметне. Пиши му и обсъдете варианти, ако китарата ти харесва.

Иначе за конкретния модел Stagg не мога да дам никакво мнение.

Аз имам едно PRS-копие на стаг от по-скъпите им(може би около 450лв нови) китари.

Китарата е добре изработена(за класа си) и свири прилично, доколкото една евтина китара може да свири прилично, също е много удобна(поне на мен).

Въпреки това бих казал, че да кажем Vintage V100 е една-две идеи по-добра като звук, макар и да има малко по-неугледна изработка.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мх, то в тоя форум квото кажат "селския" и бейбито тва са закони, общоприети по света и ние трябва да се съобразяваме с тях иначе :thx: . Всички с Джаксъни са се пр****ли, пък Ранди Роудс... е кой е па тоя Ранди Роудс? Кой го знае, кой го е чувал?

Ийй,Умрем да дразним метълите -щот се връзват най-вече :slap:

Я са кажи с джаксън става ли да се свири кънтри или блус - май не е точната китара?

С един Леспол можеш да свириш и двата стила,защото е китара,а за метъл -Металика точно с такива свирят в студио.

По темата -Пак казвам -в Динакорд имат много приятни Леспол копия на Корт -махагонови,сет нек,добра визия/изработка и добър звук.Разликата от оригинала на пипане е основно в по-тънкото тяло и гриф (леко по-тънък),от тук и по-леки,за 470 лв е супер,бих си взел,ако имах излишни кинти.

едит-не знам електрониката как е,аз си преценявам китарката "на сухо" има ли саунд.

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.