vikktoria.andreeva Публикувано Септември 18, 2010 Share Публикувано Септември 18, 2010 Привет другари и другарки Още не разполагам с пари, но до Коледа ще имам около 600 лева. Та с тези пари искам да си купя електрическа китарка...че е кайно време да сменя старата каруца Спряла съм се на Ibanez GRG270, защото май не мога да си позволя по-добър клас (ако не спечеля от тото!) Дайте някакво мнение, около тая цифра 600 лева дали мога да намеря нещо по-добро - Ibanez имам предвид Или някой ако има впечатления от тоя модел точно нека сподели Благодаря предварително) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Септември 18, 2010 Share Отговорено Септември 18, 2010 Втора ръка за тези пари може да се намери Ibanez RG350 или RG370. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Acei Отговорено Септември 18, 2010 Share Отговорено Септември 18, 2010 ако не държиш на флоид роуз тремолото има и други добри SA120 ART120 малко по-скъпичка е, но е за предпочитане XP300FX тази е яко метълджийска GRG250, която излезе на пазара малко по-късно и се очаква да е подобрен вариант на тази която си си избрала пък и е добре да се огледаш в китарите на други производители та така поздрави а и най-добре е да идеш в магазина и да пробваш, не се знае от къде ще изкочи зайчето аз да добавя имах го точно този модел много прилична китара и за ценовия си клас звучеше супер тремолото е добро - държи настройката дълго време грифа поне на мен ми беше удобен а огледай се в RGR китарките тук има един колега хартмен, който продава една френска китара ЛАГ за 620лв ако имаш парите гепвай и бегай бръже може да питаш рокфайър за качествата на ЛАГ китарките Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GioGioGio Отговорено Септември 18, 2010 Share Отговорено Септември 18, 2010 Втора ръка за тези пари може да се намери Ibanez RG350 или RG370. Даже във форума цените са им около 450 лв и са много добри метал китари от среден клас.Така че моят съвет е да поразгледаш в "Купувам-Продавам-Предлагам" и да вземеш китара 2ра ръка,отколкото чисто нова. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npokonu Отговорено Септември 18, 2010 Share Отговорено Септември 18, 2010 Aко не държиш да е с тремоло - това е твоята китара. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MrDeath Отговорено Септември 18, 2010 Share Отговорено Септември 18, 2010 Аз да не си правя рекалама (пак), но продавам RG 370 за 450 лева без никакви сериозни проблеми. I'm just sayin' Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Септември 18, 2010 Share Отговорено Септември 18, 2010 ...я виж ти...познато лице търси китара...мен ако питаш вземай 370 без да се притесняваш...понеже всичко на Ибанез дето почва с "G" не е оферта... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Janick_Gers Отговорено Септември 18, 2010 Share Отговорено Септември 18, 2010 Аз имам такъв Ибанец и съм много доволен. Китарата е много здрава, а адаптерите и са страшни. Достатъчно силни са (все пак китарата се води метълска). Флойда е добър и не разстройва изобщо (много китари особено джаксъни за тия пари с флойдове разстройват бая от ръчкане, а тая не мърда). Единствения проблем, който имам с тази китара, е че болтчетата на заключването бързо се износват и трябвада ги сменям, щото иначе шестограма превърта. Но то едно така или иначе струва 15 стотинки и не е болка за умиране..... Имам семпли с китарата, мога да ти пратя, ако ти е кеф. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Delyan Отговорено Септември 18, 2010 Share Отговорено Септември 18, 2010 ... а огледай се в RGR китарките Само една вметка - GRG и RGR са различни неща (има доколкото видях и GRGR). G преди RG се поставя при 1XX и 2XX сериите (Ibanez GIO). Докато R след RG се поставя при обърната глава на грифа (R=Reversed предполагам) и няма общо със серията. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Септември 19, 2010 Share Отговорено Септември 19, 2010 Спряла съм се на Ibanez GRG270, защото май не мога да си позволя по-добър клас (ако не спечеля от тото!) Дайте някакво мнение, около тая цифра 600 лева дали мога да намеря нещо по-добро - Ibanez имам предвид Ibanez SC420(Мade in Japan)състояние: 8/10.........................600лв.Много добро! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vikktoria.andreeva Отговорено Септември 22, 2010 Автор Share Отговорено Септември 22, 2010 ...я виж ти...познато лице търси китара...мен ако питаш вземай 370 без да се притесняваш...понеже всичко на Ибанез дето почва с "G" не е оферта... Привет) Мда иа з съм на това мнение. Мисля, че другарите много правилно ме насочиха и май се спрах на правилната китара) Още малко и ще видим Благодаря за всички мнения. И аз се колебаех за китара втора ръка и май ме убедихте, че е по-добър вариянт. Аз нали съм си шубе и все не смея д амисля за втора ръка инструмент, ама разликата в качеството на GRG и RG e огромна... Тия дни разсвирих сума китари от различен клас и цена.. няма база за сравнение ) Та май скоро ще си имам и аз хубава китарка, стискайте палци Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Септември 23, 2010 Share Отговорено Септември 23, 2010 ...стискаме...стискаме...не забравяй после да се похвалиш с покупката... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vikktoria.andreeva Отговорено Септември 24, 2010 Автор Share Отговорено Септември 24, 2010 ...стискаме...стискаме...не забравяй после да се похвалиш с покупката... Разбира се, че ще се похваля )))) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peterko Отговорено Септември 24, 2010 Share Отговорено Септември 24, 2010 най-добре да е червена Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
steve83 Отговорено Септември 26, 2010 Share Отговорено Септември 26, 2010 Привет и от мен. Искам само да кажа две думи. 1. Не си купувай нов Ibanez който не е "Made in Japan" - евтини са, но са с лош хардуер. Както вече са споменали, много по-добър вариант е Японски Ibanez, втора употреба 2. Помисли дали ще имаш нужда от Floyd- колкото е благина, толкова е и дявол - в класическият си вариант най-големият му недостатък е, че ако скъсаш една струна се разстройват всички останали и дефакто трябва на момента да спреш да свириш и няма как да си довършиш песента. Отделно при сола и вдигане на една струна, моста малко или много се премества и се отразява на тона на останалите струни, което в някой стилове и при определени сола не е добре (ако не може да се компенсира). 3. Задължително китарата трябва да е със среден Single адаптер и при двете междинни позиции на ключа за превключване, двата двойни адаптера да са разделени на Single. Това ще ти е много от полза при свирене на Clean. Виждал съм и Ibanez-и направени с Push/Pull Tone Key, с който по всяко време можеш да делиш адаптерите на Singe - много добра екстра. 4. Голяма част от китарите "втора употреба" са пипани - сменяни адаптери и др. хардуер - в повечето случаи за добро и инструментите са с подобрен тон, но не винаги. 5. Ако си купиш висок клас китара, ти трябва и добър AMP, за да извлечеш най-хубавото от нея. Ако имаш усилвател за 100-300 лева или процесор за тези пари не ти върши работа. 6. Ако купуваш китара втора употреба, то гледай да е setup-ната добре. В противен случай ще трябва да се сетъпва, което може да означава допълнителен разход. Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts