Jump to content
Българският форум за музиканти

Относно марката Planet Waves


urgent

Recommended Posts

Здравейте интересувам се за мнение на притежатели на такива колани за китарал. Като цяло съм се прял на този модел

http://www.musicworld.bg/bg/c_658/i_15526/..._25SL00_DX.html

но се чудя дали си заслужава цена... когато го видях на живо ми хареса но все пак някой ако може да сподели някакви впечатления....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 1/3 от тия пари си зимаш един страплок,слагаш го на най-евтиния колан и забравяш проблеми с колана-

http://www.musicworld.bg/bg/c_662/Acc_for_Guitar_Straps.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Planet waves понастоящем е собственост на D'Addario. Правят аксесоари за музикални инструменти, най-вече кабели и колани.

Дали си заслужава... погледни го внимателно, как е изработен, каква е кожата и си реши сам, марката няма голямо значение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам Планет Уейвс, обаче полиестерен (въпреки това ми излезе доста солено - 40 май), страплока отделно, ми материята е супер. Само върху някои дрехи се "лепи". :) Но иначе е страхотен, според мен си заслужава, макар че не бих си го взел - аз и моя не бих си взел, ако не ми бяха останали пари от кухарката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Печелиш възможността да употребяваш пред приятелите репликата "Пък аз имам колан Планет Уейвс" :) Общо взето това - за някои си струва, за някои - не, за някои смисъла на живота се гради на такива реплики :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че и Planet Waves пък е кой знае каква марка та да се хвали човек :D

 

Виж Red Monkey сред коланите е друга работа :)

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кожения колан си е готин защото не се къса лесно.Разни имитации се продават и дори да имаш страплок като се закъса самия колан няма смисъл.Аз си намерих един дебел стар военен колан и го пригодих става доста лесно.Текстилните също са здрави.Имам такъв на фендер.Не е задължително да си купиш на планет уейвс или някоя друга фирма че да те одерат.Най-добре ако намериш от някъде дебела кожа или някой стар колан предназначен за друго да го пригодиш.Излиза най-евтино и кара много време пък и не ти убива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 1/3 от тия пари си зимаш един страплок

Имам такъв колан от около година и все още доста трудно го слагам и свалям от китарата. Страплок няма да му е нужен.

Колегата ми има такъв на около 5-6 години и няма абсолютно никакви забележки.

Взимай пич, няма да съжаляваш.

Редактирано от npokonu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Planet waves са яка марка ,имам един модел на Джо Сатриани и когато го закача не мърда ,каквото и да правя за разлика от останалите колани които се откачат от едната страна. Ето такъв е.

Редактирано от bustard
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си мислех да пригаждам един стар колан, койти баща ми уж ми даваше, после пък ми каза ще видим да купим от някъде един колан... обаче ако купя хубав колан от магазина да го пригаждам ще ми излезе същото а може би и по-скъпо. Иначе разгледах всички магазини в Бургас и почти на свякъде е пълна трагедия... в xxxx нямат нищо особенно коланите им изглеждат много слаби... а аз и сега имам колан с който ме е страх да свиря прав :) хахах и последно в Dynacord ми предложиха няколко модела включително и този на Джо Сатриани с уверение, че той свирил точно с такъв колан от 20лв. ;) хахах и също и въпросния модел с който започнах темата...

Иначе отнсно тези колани от ценовия диапазон 20, 30лв. най много ме притеснява да не се скъса кожената част, която се закача за китарата защото на сегашния ми е нацепена и очаквам всеки момент да се скъса а аз го имам от година и малко и в по-голямата част от времето не съм свирил прав с него.

Смятам да преспя с мисълта още един два дни и тогава вече ще видя какво ще правя а междувременно може някой да даде някоя интересна идея...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо много се изнежихте ;) Аз карам с колан от 15лв (кекав) от 7 години и въпреки доста големите ексцесии, които съм правил с китарата, не е дал наченки на прецакване. Айде малко обратно в реалността - не теглиш кола или ТИР с тоя колан, носиш 5кг китара! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми пич щом те кефи карай си с тоя колан... не че китарата ми е кой знае колко скъпа обаче ако я изтърва и се удари после доста дълго време няма да мога си взема нещо свястно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе на мен китарата ми си е падала, и то мъжката.

Оттогава гледам коланът ми да е в добро състояние, но все още не съм взел straplocks. Тези дънлопи са ми много дебели и грозни... трябва да видя, дали мога да си намеря flushmount модела.

 

Относно марката - аз точно към Planet Waves се обръщам, когато си търся нов колан.

Иначе има и други добри марки, но тези най- ме блазнят с цена/здравина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то относно страп локовете има специална тема:

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...p;hl=strap+lock

има един вариант с уплатнител от бира Гролш, което може би ще пасне идеално на една част от хората. Аз съм с ESP(LTD) EC50 при нея пиновете са доста широки и мисля, че с това приспособление ще стане идеално може да опиташ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.