SGCasper™ Отговорено Октомври 18, 2009 Отговорено Октомври 18, 2009 Заровен в издирване на екранни системи и щуротии за китара съвсем случайно попаднах на това което много хора се питат къдего има и какво е. http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...e=STRK:MEWAX:IT Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 18, 2009 Автор Отговорено Октомври 18, 2009 (Редактирано) ^Както съм казвал във форума има всичко, само требе да се търси http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%F1%EF%F0%E5%E9 линкът го има дори 2 страници назад в тази тема Редактирано Октомври 18, 2009 от Nikifena Цитирай
Fallenblood Отговорено Октомври 27, 2009 Отговорено Октомври 27, 2009 (Редактирано) абе на моя бас кухината на бридж адаптера и кухината с електрониката са свързани с дупка поне сантиметър на два и няма да е лесно да ги държа разделени. дали това, че фолиото, с което съм облепил тия две кухини, прави контакт по тая дупка, разваля фарадеевия кафез и причинява брум? Редактирано Октомври 27, 2009 от Fallenblood Цитирай
badValue Отговорено Ноември 5, 2009 Отговорено Ноември 5, 2009 имам интересен "проблем".. по скоро чуденка.... ще имам ли проблем с "екранирането".. ако след това реша да си боядисам китарата(спрей), че много ми се иска да я облепя(медно фолио- вече съм си го набавил), но нямам време за боядисване.... а и ще искам и с пила да поработя след това... Цитирай
g_vayov Отговорено Ноември 6, 2009 Отговорено Ноември 6, 2009 Няма проблем, дори и боядисан екрана си е екран. Само ще трябва да почистиш местата където трябва да контактува фолиото, към капака например. Цитирай
sweeper Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 Ще ми се да се сдобия с такова фолио че като усиля китарката докраи става като микрофон цялата Няма ли кой да продаде малко? Пресилваш кубето не е от китарата може да бръмчи но не и микрофония свири на по ниска степен или не исползвай гейна или си намалявай от педалите. А има още една причина която можеби е че стоиш прекалено близо или срещу кубето Цитирай
SGCasper™ Отговорено Март 30, 2010 Отговорено Март 30, 2010 Ето тук в темата ми за китарата, мойта, показвам как реших да екранирам китарата си, 2но защита срещу вредни шумове, хахахах http://forum.muzikant.org/index.php?showto...mp;#entry540673 Цитирай
tzolov Отговорено Април 1, 2010 Отговорено Април 1, 2010 На местата кадето ще има спойки или контакт към потенциометър , жак итн ще лепнеш тиксо или хартиена лепенка .Предиди да има повечко за да не гори боята при запояването . Опасявам се само че след време ще падне боята Цитирай
SGCasper™ Отговорено Април 1, 2010 Отговорено Април 1, 2010 Ами по късно ще кача снимки на част от окабеляването, но аз където е имало спойки за пускане на проводници към точката на замасяване (общата) съм премахнал малко боята, запоих каквото има и пак боядисах отгоре, когато се опитвах да зачистя местата на които ще е има връзки, доста трудно изтрих боята, затова се надявам да държи. Където са потенциометрите и жака съм го оставил не боядисано и пак сложих подложки от черно самозалепящо се фолио, за допълнителна изолация. Ето снимки на спойките и кабелите от отворите на адаптерите. Цитирай
Pakata_pz Отговорено Август 18, 2010 Отговорено Август 18, 2010 Здравейте колеги наското ми подариха много, ама много стара електрическа китара и аз както подобава се опитвам да я "освежа" един вид. Китарата е доста стара и не пише марка сигурно е правена 1-во ако може да ми дадете читава схема за да и оправя електрониката, защото попринцип се занимавам с техника, но досега с такова нещо не си бях имал работа и ако някой знае колко ще струва не говоря за скъпи части за професионалисти а просто като я вържа към кубето да си дрънкам !!! С един приятел боядисваме правим струваме и ако може да ми кажете как да проверя дали работят адаптерите нов съм в тези неща за това моля за помощ затова ще ви помоля пишете ми с малко по-прости изрази Благодаря !!! Цитирай
L.K. Отговорено Август 18, 2010 Отговорено Август 18, 2010 За схеми - цъкай тук Проверката - с омметър мериш съпротивлението на адаптера. Според вида и изпълнението трябва да около 5-15 килоома. Обикновено това е достатъчно, но ако имаш възможност отвори и провери дали магнитите са там и дали са подредени с едноименните полюси в една посока. По интересен е въпросът за определяне на начало-край. Темата я има във Важни теми в раздел Изработка и ремонт. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 20, 2010 Отговорено Октомври 20, 2010 (Редактирано) След известна практика с екраниране на китари с медно фолио, останових, че приложението на този тип екранировка има положителен ефект, но при единични адаптери той е умерен, а при китари с хъмбъкери - минимален. Предполагам, че това се дължи на факта, че медта не възпрепятства по никакъв начин магнитното поле. Може би фолио, съдържащо и слой от желязо или друг феромагнитен материал би свършило по-добра работа. Редактирано Октомври 20, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
7thString Отговорено Октомври 20, 2010 Отговорено Октомври 20, 2010 Да но с някакъв магнитопровод дали няма да оплескаш поведението на самите адаптери? А и екранировката целта й са електромагнитните (радио един вид) вълни, а не магнитни полета, или поне аз така си го обяснявам. При мен по-големия ефект беше от екранирането на пътя на кабелите из китарата и на кухините с електрониката, отколкото на самите адаптери - може би те самите са си изчислени достатъчно добре, а и техните си кабели имат екранировка. Цитирай
Fallenblood Отговорено Октомври 20, 2010 Отговорено Октомври 20, 2010 ^ старите фендерски басове нали имат едни протектори над магарето и над адаптерите, те може и такава роля да играят Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 21, 2010 Отговорено Октомври 21, 2010 (Редактирано) Да но с някакъв магнитопровод дали няма да оплескаш поведението на самите адаптери? Може да се монтира така, че да се избегне този проблем(въпрос на компромис), но все пак, адаптерите си имат магнитопроводи в повечето случаи. А и екранировката целта й са електромагнитните (радио един вид) вълни, а не магнитни полета, или поне аз така си го обяснявам. Електромагнитните вълни не представляват само електрическо поле. При мен по-големия ефект беше от екранирането на пътя на кабелите из китарата и на кухините с електрониката, отколкото на самите адаптери - може би те самите са си изчислени достатъчно добре, а и техните си кабели имат екранировка. Винаги съм смятал, че достатъчно доброто опроводяване с екранирани проводници решава поне 90% от проблемите(или по-скоро поне 90% от проблемите, които се решават на 100% с описаното екраниране, а не всички проблеми изобщо), особено при хъмбъкери. С други думи, имало е случаи, при които въпреки доста внимателното екраниране, ефекта от екранирането е бил доста слабо изразен, особено при hi-gain свирене. Редактирано Октомври 21, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts