Jump to content
Българският форум за музиканти

И се намира къде?


Recommended Posts

Мисля че се досещате за какво иде реч.Започва да ми писва от този въпрос.Предлагам да се въведе задължително оглашаване на местоживеене на всеки форумник под аватара му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Наистина заслужават да бъдат трити някои теми, няма начин да се научат иначе някои хора.

 

Аз бих приел обява без снимки, особено ако продуктът е нов или авторът няма техническа възможност за това, но обяви без цени или местонахождение, според мен, трябва да бъдат затривани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз пък мисля че по скоро би свършило работа следното - когато се пише обявата да има някакъв шаблон който да се спазва или някъде до прозореца за писане да има задължителните неща които трябва да бъдат написани. мисля така защото например ако някой се е регистрирал за да пусне обява да продаде нещо може би не е чел правилата и въобще и не подозира че тука се дискутира постоянно този проблем със не написване на местонахождение, снимки и т.н.

 

п.п. аз също все още не съм чел правилата на форума...смятайте за новите попълнения

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно ще ти се стори странно, но не всички тука си прекарваме цялото време в купувам/продавам. И точно този тип юзери, които използват форума за онлайн борса, по добре да помислят как форумът е станал популярен и дали има предимно за цел да им улеснява алъш вериша. Аз лично мисля, че отдавна е време да се въведат членски такси, за привилегията да се използва търговския отдел, за да може комерсиално настроените от нас (включително и аз от време на време) да подпомагат идеалните цели на форума

 

За пример може да послужи The Gear Page, който е свободен за всички, но само съпортващи членове могат публикуват в търговския му подраздел. Звучи съвсем смислено според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Чудесна идея! :):cheers::thumbs_up: Аз съм много ЗА да събираме някакви средства под формата на внос, за да подпомагаме организацията, която в един момент прави за нас неща като фестивали, онлайн борси и т.н....

Най-малкото, доколкото знам, самият форум си е лицензирана версия на платформата (понеже е платена), освен това все някой плаща за хостинг, домейн... дребни неща, но само от три банера не се живее.

 

Само спретнете някаква организация!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ ей всеки пари иска вече навсякъде за всичко,криза мриза ала бала . я си представете скайпа и фейсбука да кажат - дайте сега по един смс-2,40 такса на месец...

 

аз съм против да има такса за форума.

 

онлайн борса - бях пуснал в един сайт обява че си продавам мотора, обадиха ми се по телефона после от още 2 сайта да искат разрешение да публикуват обявата ми и в техните сайтове.не аз - те искаха да е в техните сайтове.безплатно!

 

другото което е - незнам как стоят точно нещата с плащането на трафика но знам че може да се печели от това. 20 000 потребителя сме , дали не въртим бая трафик на тоя форум и дали той не може да се самоиздържа от това...

 

20 000 човека по 1.20 ( ади да не е 2.40) колко прави....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не става дума за това, а за факта, че в много форуми разделите за продажби са достъпни само за т.нар. Support Users. Дори си имат тарифи за целта. Не става дума да заприщим форума и да стане платена зона, а ако ми кажеш, че ако продаваш тук и 1.20лв. или дори 2.50лв. са ти грижа просто няма да мога да повярвам. :)

Това са добри предложения, но трябва да се обмисли много добре, преди да се прави, затова на този етап само ще кажа, че фестивал ни чака. :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали даден раздел на форума да е платен или не си е работа на собствениците, няма какво да го обсъждаме. Ако си позволявам да коментирам, то е защото имам малко опит или по-скоро наблюдения.

Преди доста години модерирах един небългарски подфорум във форум за персонално аудио (минидиск-преди бая години ще да е било :)).

В един момент, съдържателите решиха да направят търговската зона платена и за частни потребители. Резултатът беше рязко спадане на посещаемостта на форума и това разкара доста рекламодатели. Не знам дали са били на сметка, дори не ги познавах лично.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ С две ръце подкрепям горното мнение. Понеже малко или много това ми е работата (уеб ползваемост), ще кажа, че не самите пари са проблем - напротив - и 5лв на сделка (продаден продукт) да се обяви, ще е резонно. Проблема е в усложнението на цялата работа - нормалния потребител бяга като от тамян от сложни неща - иска да отвори, да даде нова тема, да напише еди какво си, цъка Прати и готово. Като намесиш 5 минути разкарване до телефона, че смс, че потвърждения, кодове, майни... една огромна част от хората биха си казали абе я с.е.м. :) Та определено ще сиктирдоса някои от текущите и голяма част от потенциалните потребители.

 

П.П. 20к потребители далеч не са много за такъв форум, като вземеш предвид, че сигурно 90% са неактивни :hysterical:

 

П.П.2 Може да се изпробва пожелателна система - да има код, който да пращаш с смс или нещо от сорта, след като си завършил сделката и си доволен, и искаш да ДАРИШ за форума. Аз бих го направил, предполагам, че и повечето сериозни потребители - също.

 

Колкото до некоректните обяви аз просто ви се чудя на акъла (на мод-овете) какво го мислите - няма цена и описание - директно се трие и при втори чалъм потребителя - директно в коша. Не знам защо се върти и суче типично в български стил :)

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че най малкото, което хората, които искат да използват форума като търговска платформа (а таквиа са болшинството напоследък), могат да направят е, да пуснат СМС или каквото форма там се измисли. И никой не говори за големи суми, по скоро символични, при това не на сделка, а еднократно, като един вид съпорт. Но не доброволно, а просто за привилегията да пускаш теми в Продавам. Всичко друго си остава фри, така че форумът не е платен дефакто

 

Хората , които имат (имаме) интерес от този раздели би следвало елементарно да се напънат.

 

А ако се загуби интересът на потребителите, заради членски внос от типа на 5 лева на година (примерно), то може би следва да си зададем въпроса, дали на форума са нужни такива членове, които си прекарват цялото време в купувам/продавам и само това е важно за тях

 

П.С. Не съм обсъждал тези си идеи с администрацията на форума и нямам представа на какво мнение е тя по въпроса. Това си е личномое мнение. Ако те преценят, че ще падне посещаемостта, това разбира се си е тяхна работа. Аз пиша само кое ми се вижда в реда на нещата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Правилно!Има много хора които не си издават контактите,не слагат снимки,не информират достатъчно купувача,а има шаблон,но няма кой да го прочете.Това с платената част ми е ясно че ще изгони и малкото хора които пишат из форума,а търговците ще си намерят и други места за продаване така че ползата е никаква.

Редактирано от Heartman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ме бърка платен ли ще е или безплатен търговския раздрл. Има толкова сайтове за безплатни обяви, че като нищо тези, дето са против заплащането, ще се установят в далаверата или подобен.

Един по-строг контрол върху обявите би бил полезен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въвеждането на потребителска такса под една или друга форма няма да отблъсне т. нар. "търговци" защото те продават много и сравнително скъпи неща наведнъж. Много по-вероятно е обаче да отблъсне обикновените потребители, които просто искат да продадат нещо, което вече не ползват или събират пари за upgrade. Като правило, такива хора продават 1-2 неща от по-нисък клас. Кой би пуснал обява за продажба на ефект Behringer, да речем, ако трябва да плати 10% от исканата сума само за да си пусне обявата? И това при положение, че вероятността да си продаде артикула е не повече от 10-20 %.

 

Като се замисля, виждам, че все повече и повече сайтове нямат такива такси. Това не значи, че съдържателите им са благодетели, а просто, че печелившата формула е именно свободен трафик, множество посещения, печалба от реклама- практиката го е доказала. Може и да греша.

 

Що се отнася до въвеждането на "suppоrting members" на доброволни начала съм абсолютно ЗА.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

подкрепям идеята с дарение след продажба. тогава като че ли е най-вероятно да стане работата.

а раздел "купувам-продавам" наистина може да се модифицира малко - примерно вместо едно голямо поле, както е сега, при пускане да има задължителни цена, местонахождение... и така обаче дза всеки артикул, което ще внесе доста дезорганизация, а и ще иска много модификации по скрипта на форума.

абе що просто не пльоснете правилата за търговия някъде на самата страница за пускане на тема в раздела? ама по-хубаво да не е отгоре...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.