sweeper Отговорено Юли 31, 2010 Share Отговорено Юли 31, 2010 Да, много. И аз съм левичар. Ако не свирех доста тежки неща също щях да свиря с перцето в дясната ръка. Лявата ми ръка определено е по-подвижна от дясната, но не мога да извадя по-насечените ритмични фигури. Според мен е добре да кажеш какво смяташ да свириш, защото ако лявата ти ръка е "доминираща" или не знам аз как да го кажа би ти било трудно да изсвириш примерно Battery или нещо такова. Поздрави аз мисля че правилно е почнал защото поне при мен(аз съм десничар) на дясната ми ръка мога да си движа пръстите много по бързо и според мен ако доминиращата ръка е на грифа китариста ще е доста бърз по него а и ако не може да нацели всеки път струната с дясната си ръка има фиидбек за тази рабора Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 2, 2010 Share Отговорено Август 2, 2010 За обръщането на струните съм категорично против. Скивайте го Dave Kilminster как гадно се бендва "наопаки": Seal също свири така, но него само акорди съм ги виждал да държи с една кухарка. Пак е шантаво, ама не чак толкова като при солиране... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Август 3, 2010 Share Отговорено Август 3, 2010 Ето още един майстор, който солира с обърнати струни на акустична. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
superkosta Отговорено Август 3, 2010 Share Отговорено Август 3, 2010 За обръщането на струните съм категорично против. Скивайте го Dave Kilminster как гадно се бендва "наопаки": Seal също свири така, но него само акорди съм ги виждал да държи с една кухарка. Пак е шантаво, ама не чак толкова като при солиране... Нещо не е ясно какво общо има това, че някой китарист бендвал гадно, с обръщането на струните и със свиренето наопаки? Хайде кажи тогава, гадно ли бендва Джими Хендрикс, след като също свири наобратно и с обърнати струни? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 3, 2010 Share Отговорено Август 3, 2010 Общото е: Ако някой ще свири "наобратно" да си постави струните както трябва - басовите отгоре и соловите отдолу (и в съответния ред, разбира се). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
superkosta Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 Е да, да си обърне струните на китарата. Аз разбрах, че си против обръщането на струните и затова се се учудих. Иначе и аз бих препоръчал на тези които иска да свирят наобратно, да свирят огледално (т.е. с обърнати в обратен ред струни. Хах, най-малкото, представи си някай да започне да се учи да свири наобратно, без да си обърне струните и реши да вземе някой частен урок. Учителят ще се види в приключение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
white_snake_fan Отговорено Февруари 19, 2011 Share Отговорено Февруари 19, 2011 Здравейте на всички! Моят въпрос ,макар че Вие разбирате повече е : Каква китара да си взема според вас?Левичарка съм и не знам дали да и обърна струните и да дрънкам с нея или да е нормална и с нея да свиря на грифа ? Как мислите,че ще е по-добре? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Annonnymоus Отговорено Февруари 19, 2011 Автор Share Отговорено Февруари 19, 2011 Абе, дано не говоря глупости, обаче четох, че зависело и от стила, който ще свириш. В смисъл ако музиката, която искаш да свириш изисква по-бърза и технична ръка по грифа, не би трябвало да ти е проблем тогава да си свириш с десничарска китара. Четох също, че някои десничари свирели на левичарски китари за да им е по-удобна работата по грифа. Аз свиря с десничарска, не мога да кажа, че съм напреднал особено, но това е заради несериозността ми, пък и не ходя на уроци, нито свиря от много време. Дясната ми ръка обаче се е забързала значително, а с лявата не си спомням да съм имал проблеми с изсвирването на нещо. По-добре изчакай някой по-кадърен да напише нещо, или просто прочети постовете до тук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Twang Zombie Отговорено Февруари 19, 2011 Share Отговорено Февруари 19, 2011 (Редактирано) Може и всичко да обърнеш наопаки като този Проблемът, който аз виждам, е че има твърде ограничен избор от "леви" китари, поне в България. Това е много ограничаващо. Редактирано Февруари 19, 2011 от Twang Zombie Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
B.B.King Отговорено Февруари 19, 2011 Share Отговорено Февруари 19, 2011 (Редактирано) Аз също си мислех че е много трудно.За първи път видях по ТВ -Володя Стоянов и ме разсмя много но скоро ми попаднаха клипове на Eric Gales ,който ме разби не само че свири наобратно със 1 струна отгоре но и страхотен блус тон ала Стиви Рей Воун и Хендрикс.Направо уникален!!!А и китариста на Роджър Уотърс (не знам как се казва) също. Така че пробвай ако ти пасва и ти е удобно-давай!А да допълня че вече и в училище не карат децата да пишат с дясната ръка ако не им е водеща.И още един линк http://www.youtube.com/watch?v=RvOfIqRpDXg&feature=related по информативен! Редактирано Февруари 19, 2011 от B.B.King Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Twang Zombie Отговорено Февруари 19, 2011 Share Отговорено Февруари 19, 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_musicians_who_play_left-handed Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hendrixxx Отговорено Февруари 19, 2011 Share Отговорено Февруари 19, 2011 аз като почнах да свира не съм се чудил как да държа (левичар съм) просто първия път като видях китара на живо в един приятел и си я хванах на обратно без никакво замисляне , после като ми казаха че е наобратно и я хванах нали както си е нормално изобщо не ми беше удобно.И сега си свиря на нормална китара с обърнати струни а мога ( но не толкова добре ) и без да са обърнати струните. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tatkoogi Отговорено Февруари 19, 2011 Share Отговорено Февруари 19, 2011 Доката четях темата, все това ми беше в главата! Когато за първи път вземеш китара в ръце, разбираш как точно ти е удобно да свириш. Няма такива - с тази ръка ще съм по-бърз щото съм левичар /десничар/. Човек има по-добър контрол над едната от двете си ръце - Факт. Малцина са тези, които използват еднакво добре и двете. Това се развива с времето. Не смятам, че трябва да се въври срещу "течението", т.е. да се насилваш да свириш неудобно, защото мислиш, че така е правилно или някой така е казал. Вярно е, че инструментите за лефт-хенд, не са разпространени, но отдавна не е проблем да си набави човек такъв. Да не забравяме и майсторите лютиери в България! Аз самия съм левичар - тотален. За всичко използвам лявата си ръка. Така съм си от дете, дори системата навремето не можа да ме вкара в "нормите". Използвам си лефт-хенд модел на "Ямаха" и много се кефя! А Джими Хендрикс си свири с нормална постройка на струните /горе 6-та долу 1-ва/. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ipo Отговорено Февруари 22, 2011 Share Отговорено Февруари 22, 2011 Ръката с която работиш по принцип трябва да е на грифа, дргата няма кой знае колко работа. Това е много грешно, и двете ръце са изключително важни. в интерес на истината много пъти съм се замислял да мина на левичавска китара. принципно не съм левичар, но забелязах, че имам доста повече контрол и скорост в пръстите на дясната ръка и ми се стори добра идея точно тя да е на грифа. проблема при мен е, че лявата ръка се представя адски зле с перото и още не мога да прескоча този момент. И на мен ми дойде да изтъкна колко е грешно. Много хора явно тотално подценяват ролята на дясната ръка ( хаха това как само звучи)( нямам предвид левичарите) като си мислят, че важното е да препускат пръстенцата по грифчето, с което сериозно се замислям дали са развили собствено "звукоизвличане" и чувство за ритъм -защото и двете адски зависят от другата ръка. ( е и това само как звучи :) ) Да, Хендрикс винаги свири с десни (обикновени) китари, като им обръща струните, не знам защо? Той е ясен -ами S.R.V. защо е с левичарско тремоло ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
superkosta Отговорено Март 5, 2011 Share Отговорено Март 5, 2011 [quote name='superkosta' timestamp='1280409077' post='577737'] Да, Хендрикс винаги свири с десни (обикновени) китари, като им обръща струните, не знам защо? [/quote] Той е ясен -ами S.R.V. защо е с левичарско тремоло ? [/quote] ами сигурно така му е по удобно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts