Jump to content
Българският форум за музиканти

superkosta

Members
  • Мнения

    42
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

superkosta's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Благодаря ти! Аз понеже го чувам една октава по-ниско и затова се зачудих. Хах, а и на табулатурата са го дали до половината
  2. Онзи ден се заслушах в интрото на "вкусът на времето" /на Щурците/ и нещо не ми стана ясно. Парчето /интрото/ започва със ми, а последния тон е ре/т.е. един тон по назад от най-дебелата 6-та струна/.Може ли някой да ми каже как се свири това, или да даде някаква табулатура например?????
  3. Пич вземи си както ти казаха някаква китара нисък клас като за начало(може и този Стаг за който питаш по нагоре). Важното е китарата да е вярна и да ти е удобна (ти още не можеш да прецениш дали ще ти е удобна, но при покупката задължително вземи с теб човек който разбира от китари и може да свири). И недей да се чудиш дали ти се отдава,или не, най важното е че имаш желание, от тук нататък знай, че нещата ще се получат(без да бързаш разбира се). Не всички добри китаристи са таланти. И мога да ти кажа,че дори и да нямаш добър слух, слухът се развива, само желание да имаш...хах..и да не се вслушвай в хора които може да те обезкуражават с думи като -не ставаш, откажи се и т.н.(защото ги има много такива). Успех!!!
  4. [quote name='superkosta' timestamp='1280409077' post='577737'] Да, Хендрикс винаги свири с десни (обикновени) китари, като им обръща струните, не знам защо? [/quote] Той е ясен -ами S.R.V. защо е с левичарско тремоло ? [/quote] ами сигурно така му е по удобно
  5. само ще допълня че темата е доста полезна и това че тук има горе-долу подобни теми за избор на китара няма абсолютно никакво значение.
  6. Да попитам нещо за гореспоменатия екшън и съответните разстояния за отделните видове китари, на кое прагче горе-долу трябва да бъдат посочените от теб разстояния от струните до грифа
  7. Едно от любимите ми сола е солото на "Let Me Love You" на "Jeff Beck Group" , изсвирено от Jeff Beck . Още в самото начало, парчето започва с убийствено соло.
  8. superkosta

    Пред дилема

    а няма ли да препоръчаш, преди латекса да я шпаклова...
  9. Препоръчвам ти да започнеш да си вадиш и да свириш сола на различни групи. Мисля че това е най лесния(и най-разпространения) начин да се научиш да свириш сола. Може да си вадиш от разни табулатури, или клипове от интернет, но по- добре би било от уредба( т.е. като слушаш) - пускаш, спираш и така. Аз навремето бях изпотрошил касетофоните в нас. От начало, ще започнеш да си избираш по-леснички за свирене сола(съвсем елементарни си подбирай в началото). След като си извадиш и изсвириш съответното соло обаче, много важно е (даже задължително) да разбереш какво всъщност свириш, т.е. хармонията и тоналността в която свириш. След 2-3 месеца ще започниш и сам да си инпровизираш.
  10. Тук май е добре да се спомене и също така култовия и приятен за свирене риф на "Black Dog", (а и солото въобще не е лошо)
  11. Тук и Black "Dog е добре да споменеш", също доста култов риф, а и приятен за свирене
  12. по скоро за максимална бързина(не за макс.резултати) е по добре ръката да ве се опира в китарата и в струните.
  13. е като ми кажеш думата "ботълнек" и нищо не ми става ясно. Обасни ми каква е тази техника, как се свири и т.н.? или дай някакъв линк за да видя?
  14. Не-не, за песента "you shook me" на Led Zeppelin...и по точно за интрото при студийното изпълнение?
  15. Здравейте, извинявам се за глупавия въпрос. Става въпрос за "you shook me oll night long" на led zeppelin: интрото в началото (на студийния запис) с пръстен ли го свири, или просто китарата е с някакъв ефект и вади такъв звук?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.