Jump to content
Българският форум за музиканти

ipo

Members
  • Мнения

    150
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ipo

  1. Някой знае ли откъде може да се закупят в София лампи на адекватна цена? Или да се поръчат от някъде на едро ?! , само моля ви - томан или tube dr. не са с адекватните цени - почват от 20 лв парчето. Или аз нещо не съм в час с цените като цяло ? Благодаря предварително!
  2. И аз се забавлявах с издирването на толекс - питай някой тапицер. Ако става дума за София - имаше склад в Горубляне, но не знам какъв е адресът.
  3. ipo

    Cool summer breeze Джем.

    Мислех, че е пуснато свалянето , но да ,. не беше - сега е , благодаря.
  4. ipo

    Cool summer breeze Джем.

    Парчето го преместих в soundcloud,ТУК струва ми се правилно
  5. ipo

    Cool summer breeze Джем.

    Отдавна се каня да се включа някак си в този раздел и все не остава време, но сега се случва с тази ,.бих го нарекъл миниатюра... пианобас Цялото нещо съзнателно го качвам в този суров вид, всичкото е на първи дубъл... би могло да се впишат всякакви неща или ? Нека ви ентусиазира и да се получи една вкусна, лятна, лежерна радост за сетивата! Успех и приятно ! ипо
  6. , проф. Albert Bartlett . Колко мислите , че ни остава така ? На английски е. Нямам представа дали някъде има субтитри, но произношението му е прекрасно.
  7. Е , Джош ако не спечели на всички е ясно, че ще е доста странно.
  8. Е, беше ми много интересно какво ще си купи човекът и прочетох всичко дотук. Особено интересен е моментът , в койте е споменат lc15 ..., ноооо Solid state amp , транзисторчета е резултатът в края на краищата. :-/ Не мога да разбера как така хората - явно никога няма да проумеят, че качество и количество са две различни неща - Добрият звук не се измерва във ватове.
  9. Аз съм му фен на Коцев. С малки изключения това, което казва изобщо не е смешно, а тъжно и хората трябва да го чуят.
  10. Това е много грешно, и двете ръце са изключително важни. И на мен ми дойде да изтъкна колко е грешно. Много хора явно тотално подценяват ролята на дясната ръка ( хаха това как само звучи)( нямам предвид левичарите) като си мислят, че важното е да препускат пръстенцата по грифчето, с което сериозно се замислям дали са развили собствено "звукоизвличане" и чувство за ритъм -защото и двете адски зависят от другата ръка. ( е и това само как звучи :) ) Той е ясен -ами S.R.V. защо е с левичарско тремоло ?
  11. Лелее,. не ти трябва същият "ефект". Това си е направо кошмар да си дебнеш за фиидбек.
  12. ipo

    Recording

    съгласен несъвсем съгласен
  13. ipo

    Recording

    В тези магазини ала Мултирама , Плесио , Техномаркет и подобните не ще намериш каквото и да е било адекватно решение. Казвам магазините"ала..."- защото те се занимават с продукти за средностатистическия консуматор - където не се класира търсенето на звукозапис. Последното важи в пълна сила изобщо за компютрите като цяло,. ала това е друга тема. Провери в Dynacord -Дружба 1, честно казано, това е едно от наистина малкото места , където да влезнеш и да имаш шанс да си излезнеш с нещото в ръце.
  14. Интересно ми е каква е била тази карта ,. тоест въпросната звукова карта , на стария компютър. Както и да го гледам ако човек иска да ползва компютър за цел обработка на звук има огромно значение конкретната звукова карта ,. в случая с вградената в лаптопите дълбоко се съмнявам да работи добре. , НО каквото и да е положението със саунд картите- едно е сигурно за да се ползва в такава схема ти трябва предусилвател, защото това което се индуцира от адаптерите на китарата е немощно. Има продукти специално създадени с тази цел , като Zbox на MOTU или Маудио,Apogee ,.. но не са и баш евтини и леснодостъпни в БГ- но за евтини предусилватели си нямам и представа откъде и как
  15. Аа,... аа не мога да се сдържа. Проблем с китара и ДЖАМЕЦ .. Къде ли е проблемът!?!??
  16. Егаси- ебасито- аз бих я заменил с нова.. Имам кухарка, която си ползвам и бе подобно потрошена, но държахме на нея, а и не бе чак толкова зле + това укрепихме свръзката с щифтове - така само на лепило (епоксидна смола ??)= кофти работа. Успех де! Да споделиш каква и е съдбата , нали !
  17. Това си е някаква крайна мания , като се има предвид цената. Съмнявам се да е толкова по-по , че да си заслужава..? или ??
  18. Интересен въпрос...!?! Искрено вярвам , че не би следвало да произлиза такъв проблем.
  19. Аве !!??! Това е Викта , естествено че си заслужава - какви са тия изречения?!
  20. Браво!!То какво да каже повече човек-чудесен отговор?! Иначе най-приятно ще стане с пасивно охлаждане , но това излиза солено, особено със захранването. Къде може да се закупят гумичките за харда ???
  21. Аз съм върл фен. Металярските им модели , които за жалост представляват голямата част от каталога им наистина сякаш си се нуждаят от нови чаркуляци. Случват се и бройки с по-калпаво дърво , но това важи за всяко производство.
  22. Малко се позабавих с поправката:::: С две думи прости= ти чуваш някак си , аз чувам другояче .. в някакви граници. твоите слушалки и колонки го изкарват различно и ВЕФ-а също различно , а на живо хептен е различно. Техните микрофони записват с една честотна характеристика ( та даже всеки по своему), нашите , за караокето съвсем различно. И всичко е един относителен миш маш в известни граници . Трикът е да направиш общата картинка красива на всеки телевизор, а не зеленото баш зелено навсякъде... или трябва леко да го "конструираш" за навсякъде -м/у другото в последно време ми се струва,че вече никой не смята, че ще го слушат през моно-изпърдялка, особено рап парчетата където в огромна степен звукът се базира на издупени ниски и пищялки, ОБАЧЕ баш тях си ги "надуваш" през ГСМ-то,където е не по-различно от , извинявам се за израза ,ама като пълна моно пръдня. ..за разлика от филмите , където с право вече никой не очаква да го гледаш черно-бял, даже напротив тръгнаха и към 3D. Не знам колко помогнах , но пък толкова изписах . Грехота , да не го публикувам (пост-на , съвсем българска тоже )
  23. Както веднъж любезно бях осведомен: Като не става , значи не си чел достатъчно . :-/ Всъщност-- тук тия ватове, тея dB за нищо ги нямаш, !? То не си е работа 300W колонки да ги сравняваш със слушалки .. в стая ?!? Дано тези 300В не са ТЕЗИ. Ясно какво искаш да кажеш де.Работата е там, че нито слушалките ти (предполагам) нито колоните стават за "референтни" (това е съвсем българската дума просто !), Да речем модел на "идеалната" крива. С две думи прости= ти чуваш някак си , аз чувам другояче .. в някакви граници. твоите слушалки и колонки го изкарват различно и ВЕФ-а също различно , а на живо хептен е различно. Техните микрофони записват с една честотна характеристика ( та даже всеки по своему), нашите , за караокето съвсем различно. И всичко е един относителен миш в известни граници . Трикът е да направиш общата картинка красива на всеки телевизор, а не зеленото баш зелено навсякъде... Не знам колко помогнах , но пък толкова изписах . Грехота , да не го публикувам (пост-на , съвсем българска тоже )
  24. Предполагам , че няма да е съвсем от полза, ала все пак : Студио Графити организират курсове , до колкото ми е известно има какво да се научи там . http://www.graffittistudio.com/bg/overview.html Като цяло "някой да ти виси на главата" е доста скъпо удоволствие. Иначе - ако някой знае достъпна литература , нека сподели , наистина !!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.