Jump to content
Българският форум за музиканти

Twang Zombie

новаци
  • Мнения

    48
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Twang Zombie

  1. Моята логика е обратната - щом гаранцията е толкова малка, значи има нещо гнило. Навсякъде за качествени продукти се дава голяма гаранция. Сега забелязах, че на www.musicworld.bg е 12 месеца.
  2. Ами всъщност 3.2 мм. Ето тук има тема http://www.fender.com/community/forums/viewtopic.php?p=381411&sid=d4f8ffafa92edfabd136355109af1bfc Тази препоръка съм я виждал на различни места, където се е дискутирало това. Освен ако аз нещо не съм доразбрал... ПС. При мен е по малко (на око), но никога не съм си играл с тази настройка.
  3. Аз съм с Squier CV и 10-46. При мен също бриджа е повдигнат но това е нормално. Дори мисля че от Фендер препоръчват около 3мм. Разбира се, това е въпрос на вкус, ако не използваш тремоло и предпочиташ плътно прилепнал към тялото... разрешено е. Но не е "бъг" да "плава" във въздуха. С по-големи струни не съм опитвал, но доколкото знам, три пружини би трябвало да носят 11ки. Виж дали пружините са сложени диагонално.
  4. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_musicians_who_play_left-handed
  5. Може и всичко да обърнеш наопаки като този Проблемът, който аз виждам, е че има твърде ограничен избор от "леви" китари, поне в България. Това е много ограничаващо.
  6. Уау, най-сетне някой да се кефи на сърф рок. Surf Rider ми е една от любимите. Ето едно по-тематично и обширно ревю на китарата (този пич има и други обучаващи видеота посветени на този вид музика) Тази на Томан е съмнително евтина. Явно не е оригиналния класически вариант. Истинските струват бая пара, пък и едва ли е подходяща за начинаещи.. Сърф рок се свири с Мустанг и Ягуар, също и с Стратокастър, но може би най-практично като цена/качество/автентичност е това http://www.thomann.de/gb/fender_squier_classic_vibe_strat_60s_2.htm или пък това http://www.thomann.de/gb/fender_squier_jagmaster_upgrade_rw_sb.htm ,но от втората нямам впечатления. Очевидно ако се съди по името е нещо между Jazzmaster и Jaguar. Ето още едно готино видео с Jazzmaster от яка хърватска банда
  7. Да, прочетох и затова питам. Странното е, че го правех защото някъде бях чел/чул обратното? Може и да съм се заблудил. Както и да е, нищо й няма на китарата и повече няма да го правя. Мерси Досега само веднъж съм махал всички струни, но тогава бях с 9ки, а грифа ми e "твърдоглав" и тогава тръсрода и опъна на струните не оказваха влияние върху формата му. Мисля че няма смисъл да махате всички струни за да почистите грифа. Аз го чистя с микрофибърно парцалче, от тези които се ползват за почистване на монитори и очила. Пъхвам го под струните и със странични движения минавам по целия гриф. Е, в ъгълчетата между прагчетата и грифа е трудна работа така, но пак е нещо. За там може да се ползва някакъв по дебел конец, примерно.
  8. Аз ще питам за нещо не съвсем по темата. Като се очертае по-дълъг период през който не дрънкам на китарата, а това се случва често, отпускам струните, мислейки си, че така си пазя грифа. Според вас това тъпо ли е?
  9. Twang Zombie

    Молба...

    Чувал съм само за един човек, който се е сдобивал с безплатна китара. Съдбата му е възпята в "Buy a gun, get a free guitar" от най-страховитата банда на света Deadbolt. Все още понякога сънувам кошмари и се будя през нощта разтреперан и облян в пот. Наистина те съветвам да си купиш китарата Тези безплатни китари... те са опасни.
  10. Twang Zombie

    Молба...

    20 за половин месец не са малко, предвид, че един Walden струва 170. За 3-4 месеца ще събереш, а може и за по-малко ако мама, татко, батко, баба и дядо помогнат. ПС. Направо им я поискай за Коледа.
  11. Twang Zombie

    Squier Hot Rails Deluxe

    Приблизително на същата цена е и Classic Vibe серията, която се води за много добра. Хвърли и на тези един поглед.
  12. Предполагам, защото никой не би си купил скъпа китара от неизвестна марка. Иначе съм решил по-натам, когато възникнат едни определени обстоятелства, да се наградя с акустична китара и съм се спрял на Walden D550, защото е с solid top и на доста приемлива цена.
  13. Естествено, че Страт няма да ти хареса, защото Black Sabbath и Metallica не свирят със стратове. Но ти щом казваш, че си направил проучване и знаеш какво искаш...
  14. Twang Zombie

    Удобен гриф

    Тук си стискаме ръцете. За това писах в друга тема (макар че в конкретния случай би било твърде фрапиращо за да е истина), обаче много хора отказват да възприемат фактите от живота (не говоря само за китари).
  15. Twang Zombie

    Удобен гриф

    Не знам на колко години си, въпреки че май се досещам, щом приятелката ти свири на Hello Kitty, но сигурно пръстите ти са твърде слаби. Това, че ще заякнат със свиренето е вярно... ако ти се чака толкова. Ще ти кажа как да промениш това по здравословен и бърз начин - намери около твоето място удобен лост и се набирай (chin-ups и pull-ups) на него два-три пъти седмично. След месец-два ще имаш чувството, че си сложил не струни, а ластици и ще пуснеш тема "Струните ми са твърде меки. Какво да правя?!". Повярвай ми, аз го правя редовно (разбира се, не за да са ми удобни струните). Виж Дик Дейл - на 70 и кусур години, но със струни 16ки и ги огъва както му е кеф. Сигурно това, че 30 години е тренирал бойни изкуства и води здравословен живот има нещо общо? И не сравнявай Фендера с детска китара.
  16. Готини са, особено първия албум Sackcloth 'n' Ashes, защото е по-рокаджийски. След разпадането хората от групата създават две други групи - Lilium и Woven Hand, но и двете не са мой тип (поне тая седмица). Има интересна компилация с различни банди, които изпълняват подобно "алтернативно кънтри". Казва се Rodentia : The Best of Dark Roots Music. Може да ти допадне албума Satan is Watching на Those Poor Bastards или Broken Hymns, Limbs And Skin на O`Death.
  17. А, сравнението между телекастърите го бях пуснал аз за да прецени всеки за себе си коя от двете китари има по телекастърски звук и по хубав външен вид, имайки предвид разликата в цените. Иначе не му препоръчвам такава китара, освен ако между Black Sabbath и Metallica не си пуска и по някое друго кънтри или джаз.
  18. Fender Telecatser VS Squier Telecaster CV Дори и да смятате, че Фендера е по-добър (което аз не мисля) сами си изчислете колко е такса гъзария тук и какво получавате срещу нея.
  19. Днес си поиграх с опит за слайд като ползвах стъклена чаша и някаква метална джунджурия. Като пресуша следващата бутилка вино ще видя дали нещо не може да се направи от гърлото й
  20. The Cramps - Garbage Man Една от любимите ми песни (в която има препратки към други любими песни), защото като звук, настроение и послание перфектно описва какво представлява истинския рок и идеята зад него. За съжаление доста от днешния рок ми се струва изкуствен, дори и да не изглежда така на пръв поглед. Добре го е казал Lux Interior (RIP)
  21. Истината е, че тук никой не може да ти каже каква точно китара да вземеш, а само да те ориентират, както правилно те разубедиха да не взимаш евтин Squier и да стане като с liquid_death и евтините китари. Много, ама много, важно е да знаеш какво искаш да свириш и какъв звук търсиш. Изглеждаш ми малко неориентиран, така че по-добре реши какво точно искаш. Примерно аз като си избирах усилвател не се интересувах от качествата на дисторшъна, защото вече нямам толкова голям интерес към подобна музика. След това определи бюджет и виж какво се предлага за тия пари и ще останат само няколко модела от които да избираш. След това следва много четене на ревюта, слушане на демота и питане на хора с опит. ПС. Това каква музика искаш да свириш е малко относително Аз до преди две години слушах някакъв турбо депресиран погребален дуум, изкормящ бибрутален дет метъл, апокалиптично-гробовен блек, ненормално епичен пауър и не знам си още кво, а сега понякога ми става лошо само като чуя дисторшън , а също и от музика, която се върти непрекъснато по радио, ТВ и хорски mp3 плейъри. Почнах да уча Wish You Were Here, щот ако кажеш някъде, че свириш на китара, сигурно това е една от песните, които ще те накарат да изсвириш, пък и върви пред мацките (дали щяха да й се кефят толкова ако знаеха, че е писана за предрогирал се шизофреник?) и тъкмо взех да докарвам криво-ляво интрото и си викам "Баси, това не ме кефи. Правя го насила" и минах на Ghost Riders in the Sky и всичко си дойде на мястото Който иска да му свирят Nothig Else Matters на Металика да си купи китара и да се научи, аз свиря Pipeline на The Chantays!
  22. Всъщност случая с Ibanez и Cort е много показателен. Не съм запознат в детайли, но това което е станало според мен е, че Ibanez са произвеждали там някакъв по-нисък клас китари. Не казвам, че Ibanez са на нивото на Корт (иначе нямаше да са Име), а говоря за въпросния нисък клас. Същата фабрика, същите работници, същия материал, същите машини, но различни брандове. Каква е разликата тогава между двете марки китари излизали от тази фабрика? Разликата е в такса гъзария. И както казах по-горе - тази такса важи за всичко, че даже и за сладолед. Аз например имам Squier CV, за който има много мнения, които го посочват за по-добър или поне равен на мексикански Фендер. Ето в случая как се определя такса гъзария Такса "Гъзария" = Цена на мексикански Фендер - цена на Squier CV. В тая формула можеше да не присъстват китари, а консерви с грах, примерно. Затова казах на човека по добре да си избере "куче марка" на добра цена, отколкото голямо име на ниска цена. За качеството с което са прочути Фендер и Гибсън се плаща висока цена плюс такса гъзария. Обаче за по-ниските им модели се плаща само такса гъзария. Това е живота.
  23. "Евтиното излиза скъпо" е от любимите ми лафове и затова казах, че не купувам евтини неща (нито твърде скъпи). Спазвам това правило във всичко - дори като си купувам храна. Обаче с днешното "жълто" качество понякога скъпото излиза още по-скъпо. Някъде се споменаваше, че в заводите на Cort някога (или все още?) правили Ibanez. Това е същото като хранителните продукти произвеждани за големите вериги супермаркети, които са по евтини от сходни "маркови", а като се загледаш в етикета виждаш, че са правени от същия производител. Важното е алъш-вериша да не спира.
  24. Еее, човек не може да остави форума за няколко часа за да се напорка както си му е реда и вие какво сте ме направили. 1. Не съм казвал, че няма разлика (сега ме мързи да гледам какво точно съм писал, но ако съм казал друго, значи съм преувеличил). 2. Не съм казвал че kolio_k е казвал нещо, а визирах анкетата и мненията на хората. Извинявай, ако си ме разбрал погрешно. 3. Това дали ще дадеш повече пари за по-добър звук или повече пари за по-мощен компютър или повече пари за по-качествен алкохол си е до лично отношение към нещата. Аз съм практичен и не обичам да се изхвърлям с купуване на цифромански неща, но и не обичам да "удрям кьоравото" като купувам евтиното. Всеки ще се изкефи ако има Гибсън. Нали това казах по-горе - човека да не си взима евтин боклук, защото китара трябва да го кефи (разбира се, най-важен е ентусиазма), но може да го кефи и някоя от "куче марките" стига да не е от най-евтините. Моята гледна точка е от страната на практичното. Ако има пари нека си вземе Гибсън тогава, но не мисля че човек може да го оцени, ако преди това не е свирил на нещо по-кофти и не е мечтал за Гибсън. Даже бих казал, че е един вид глезене, особено предвид финансовите възможности на българите. Прави сте, че човек не бива да се ограничава, но аз ще взема моя Jazzmaster не утре, въпреки че мога, а след години, когато евентуално ще съм се научил да свиря и няма да съм се отказал от китарите, защото сега освен за гъзария и кеф, такъв инструмент е безполезен за мен и излишен харчлък (все пак работя за тия пари, а не ги бера от дърветата). Затуй си мисля че първата китара не е нужно да е върха на сладоледа и дори е нелепо. Това е моето мнение.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.