Jump to content
Българският форум за музиканти

Процесор върсис тирове


Yo The Real

Recommended Posts

нещо от HardWire серията на Digitech? ако свири метъл може да му хареса съответното камионче. аз лично най се радвам на Chorus-a от тази серия.

 

HardWire

Редактирано от noflip
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ъп-ту-дейт :

Опциите станаха 4.

 

1. Dunlop Wah-wah + Boss/Digitech Overdrive - На уауа-то ще се зарадва, но честно за Бос съм силно разколебан, от отдавна не ги мисля за нещо по-голямо, след като Евтим ги нарече "Берингери в по-яки кутийки".

 

/@Noflip - свири метъл, само защото аз го карам. :) Иначе иска да стигне до звук, приблизителен до този на AC/DC. Повече ще му се хареса някой овърдрайв, а и дистър си има добър на Зуум-а.

 

2. Line 6 Micro Spider - Това ми хрумна вчера, връзва се с парите, но това ще се реши, ако има начин да взема Лейни-то в USA.

 

3. Не знам дали е възможно за тея пари да се вземе нещо уникално от Никифена, ако не ще се опитам да измъкна бууст-драйва, но на него да пише нещо, което да го прави уникално.

 

Да попитам на PROEL wah-wah-овете струват ли, ако е така мога да му взема това + нещо на MXR?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Окей. Добра новина! Бюджетът стига 300 лв. след като и сестра ми чу и хареса идеята. :punk_guitar:

 

Опция номер 1 : Уа-уа с Маршал Jackhammer?

 

И един въпрос - колко върви Whammy ? Мисля, че ще му е много интересен.

Редактирано от Yo The Real
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

PROЕL не струват от към Уа-уа, поне това е моето мнение. БОСС камиончетата много ги хвалаят виждам, обаче ако няма в какво да се включат, пърдят яко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Окей. Добра новина! Бюджетът стига 300 лв. след като и сестра ми чу и хареса идеята. :thumbs_up:

 

Опция номер 1 : Уа-уа с Маршал Jackhammer?

 

И един въпрос - колко върви Whammy ? Мисля, че ще му е много интересен.

ууу да Jackhammer-a много ще му хареса за AC/DC звучене :punk_guitar: и тогава в този бюджет няма ли да се намерят средства за Дънлоп Уа-то??

Редактирано от synyster_vengeance
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...след като Евтим ги нарече "Берингери в по-яки кутийки".

 

Не ме интерпретираш правилно. Да, педалчетата на берингер до голяма степен копират схемотехника от вече от десетилетия популярни настъпикутийки,

но качеството си е качество, и в този смисъл, Беринджър НЕ Е оригиналът.

Наистина не мисля, че популярните буустерчета са нещо кой знае какво, самии по себе си - звукът, който слушаме, все пак не е само от педалчето, а и от хубавия усилвател след него. Но има защо behringer педалчетата да са по евтини - SMD монтаж, пластмасови кутии, по-лоши механични части...

 

Може би ще се дублира въпроса, но с какъв амп свири човекът? Ако му купиш педалче - драйв, а няма приличен усилвател, то полза едва ли ще има.

В този случай, може да се спреш на варианта драйв +спийкър симулатор.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ампа му е Laney LX35R. Клийн канала е достатъчно добър за да се чуе добре какво е преди него. :)

 

Значи утре ще си направя крайна сметка, от нашите имам 260 лв., със сестра ми се надявам да можем да съберем общо 50-60 лв. и да вземем Dunlop wah-wah + Jackhammer - който не знам дали е перфектен за DC, но видях, че има Crunch и Dist модове - демек ще му даде две неща, а и е Маршал. :cheers2: В краен случай, ако нещо не се върже, ще му взема само един wah-wah, но ще е нещо наистина добро - Ibanez Weeping Demon, VOX или имаше един Dunlop 240 лв. Утре ще ви съобщя, във вторник ще се разходя до Динякорд и сигурно края на седмицата ще ви съобщя как е реагирал. :) А до вторник още пишете, никога не е късно да измислим нещо. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E, в такъв случай поддържам каузата HardWire. Изключителна серия на сносни цени. Каквото и да му вземеш, няма да сбъркаш и ще си го ползва много дълго. и с удоволствие.

Редактирано от Wandering Spirit
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично мнение:

Този усилвател e нескъпо транзисторче и има в себе си драйв, който е транзисторен и звучи подобно на немалко транзисторни педалчета.

Ако искаш да купиш на учителя си звук, който да му хареса, според мен ще е по-добре да се спреш или на педалчета с истински лампи вътре, или на хубави JFET симулации. Не мисля, че Jackhammer, Guvnor, Metalzone, Death metal и т.н. транзисторни педалчета биха могли да придадат на усилвателя звук, който да се доближава до лампов, просто понеже цялата серия по-клоасически педалчета са транзисторни, най-често базирани на операционни усилватели, ползващи една и съща топология в основата си. Това, че примерно педалчето е маршал, в никакъв случай не означава, че ще се доближи много до усилвателите на маршал. Все пак, това са педалчета, и то не са моделиращи педалчета, а транзисторни дисторшъни.

В този смисл, недей да мислиш, че като вкараш педалче маршал в клийн канала на транзисторен усилвател и хоп - получаваш звука на лампов Маршал - това е заблуда. Затова, според мен педалче с лампи или поне нещо като JFET педалчето на liquid_death, би зарадвало учителя ти повече.

Ето за това JFET педалче говоря:

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...st&p=517427

 

A за лампите - Gregg, fire_garden, metalhammer от форума може и да имат какво да ти предложат. И аз бих могъл да направя нещо, но ти бързаш, а не ми се проектира педалче само за една единствена бройка.

 

Мисля, че Rocktron имаха педалчета с лампи също, но не помня какви им бяха цените.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля като Евтим, по добре е да се насочиш към нещо по класно. А тук, във форума, колеги правят много готини неща

Само искам да вметна, че Guv`nor Mark I на Marshall хич не е лош педал, с него е записван целия албум на Гери Мур, Still got the blues например. Само, че се намира доста трудно вече и при това само секънд хенд

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има и друг вариант - просто не му взимай дистер или драйв ами вземи някакъв друг ефект. но все пак ти си знаеш човека, както и това което свири и предпочита. просто като идея

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека подчертая, че дистъра е за бонус, демек ако събера пари, а днес се разбра, че ще имам общ бюджет достатъчен за Dunlop Wah-wah + дистър за 130 лв, най-вероятно Маршал. Т.е. главно е да се взема wah-wah, а за останалите пари - дистър или друг педал, аз се спрях на тези, и въобще не съм правил илюзията, че ще звучи като лампов амп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не че съм против да му подариш нещо такова, ако ще го ползва, но за оригиналното crybaby помня, че не бях чул много хубави отзиви, а и изобщо в случая (щом има процесор) хубав дистър е много по-важно от хубаво уа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.