Jump to content
Българският форум за музиканти

Wandering Spirit

Members
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    fender stratocaster

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Wandering Spirit's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Както любезно напомни Fats,тази глава е правена за бас. Предполагам, че онези, които са я модвали, добре знаят какво трябва да се направи, за да стане добре звучаща лампова китарна глава (на семплите на кабинета на bluelemon звучи фантастично, а гледам, че той е с моднато MV 3).Тъй че, бюджета, който бих заделил зависи от конкретно предложение
  2. Не че няма пребогат избор на кабинети, но както може би се досещате,6-те 0ма импеданс са проблематични. Не съм специалист, но на теория зная, че ще свири и с кабинети с различен импеданс, но не зная доколко това би се отразило на звука.След доста търсене се спрях на това http://www.musicworld.bg/bg/c_441/i_4014/Cerwin_Vega_Pro_Audio_112G_DAN_ARMSTRONG.html. 8 ома, 50 вата. Първият ми въпрос е дали да го купя (дълбоко се съмнявам, че биха ми позволили да пробвам MV 3-то с кабинета на място, питах ги и ми казаха аз да си преценявам), или да се насоча към специално изработен за мен кабинет (не зная доколко е възможна преработка на самата глава за съответния импеданс). Вторият ми въпрос е следният: главата има два чисти канала. Може ли единят от тях да се преработи на драйв канал? Благодаря!
  3. Wandering Spirit

    Prs Guitars

    Да добавим и Martin Barre от Jethro Tull. И Ал ди Меола.
  4. Разбира се, че не звучи много близо Пропуснах да уточня, че с Pro Co Rat дист могат да се изсвирят близки до Гилмор неща, както и и много други и при всяко положение бих го препоръчал на питащия (освен ЕH Big Muff)
  5. Още един вариант за солото на Comfortably Numb
  6. E, в такъв случай поддържам каузата HardWire. Изключителна серия на сносни цени. Каквото и да му вземеш, няма да сбъркаш и ще си го ползва много дълго. и с удоволствие.
  7. А какъв амп има твоят учител?
  8. По същество. Аз имам Higway One, който избирах дълго и напоително в РФ (той беше финансовия ми таван за произведена в US китара). Да кажа честно, ако избирах със затворени очи, щях да взема Телекастъра от същата серия - готин брайт звук отвсякъде (и грозотия отвсякъде), но все пак, стратът е по-"версатилен". Америкън Стандарт звучи по-добре и грифът е по-удобен, но попада в друга ценова категория. Основната разлика между Higway и Special са адаптерите - 1 Atomic™ Humbucking Pickup (Bridge), 2 Hot Single-Coil Strat® Pickups with Alnico 3 Magnets (Neck/Middle) vs. 1 Atomic™ Humbucking Pickup (Bridge),1 Texas Special™ Strat® Pickup (Middle), 1 Texas Special™ Strat® Pickup (Neck). Алнико адаптерите на Хайуей страта звучат по-меко и цветно, Тексъс спешъла на Америкън спешъла звучат по-"брайт" - за сравнение, сигнатурният модел на Марк Нопфлър е с такива. Хъмбъкърите са идентични и за тях не мога да кажа лоша дума. Наистина са "дисторшън френдли" и служат вярно. Джъмбо праговете са друг голям плюс. Това, което не мога да ти кажа, е как се държи китарата през годините, защото я имам отскоро, но вярвам, че няма да те разочарова. HSS конфигурацията според мен е оптимален вариант - както казват в сайта на Фендер, "получаваш най-доброто и от двата свята". Инак и аз имам неприятното чувство, че китарите, които продават в РФ не са тези, които продават в Европа. Ще позная ли ако предположа, Америкън спешъла с черния пикгард ти е хванал окото?
  9. Wandering Spirit

    Bottleneck

    Моят Дънлопски слайд пък ръждяса от вътрешната страна малко след като го купих (от РФ). Случвало ли ви се е?
  10. Ползата от разучаването на парче по слух е огромна- казвам го от личен опит. А радостта от усвоеното и чисто музикантското удоволствие са несравними. Освен това получаваш необходимото самочувствие, че можеш да свириш и преставаш да се бориш с инструмента. Едно време, като нямаше табове, любовта към китарата и музиката беше достатъчна. Това е експресивен инструмент, не си заслужава да бъде използван минималистично или самоцелно. Резултатът от опита да направиш нещо истинско с него дефинира смисъла да свириш. Поздравления за темата!
  11. Чух "Файърсаунда", много добре звучи наистина. А в "Икономов" в София нямат Тюбскриймър...
  12. А къде мога да го пробвам?
  13. Може ли да се намери в BG?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.