musicman Публикувано Декември 15, 2004 Публикувано Декември 15, 2004 Ето ви една тема за размисъл. Много хубава статия. Много полезни неща са казани вътре. Прочетете и после няма да се чудите защо чалгата е единствения музикален бизнес. линк към статията Цитирай
synchu Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 /оффтопик ама не мога да се сдържа просто... е'а ли я чалгата ама с новия аватар къртиш... :happy: Цитирай
musicman Отговорено Декември 15, 2004 Автор Отговорено Декември 15, 2004 знаеш, че съм му голям фен Цитирай
synchu Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 (Редактирано) Сега малко и по темата. Ключовата думичка в цялата тема и цялата статия е бизнес. Чалгата е това, което е именно защото е бизнес. Hell, Бритни е Бритни, защото е бизнес, защото веднъж напипали вярната посока, мейджърите (защото за България Пайнер е мейджър) я експлоатират до дупка и благодарение на това тези "явления" са това, което са. п.с. //оффтопик - знам, me too хехехе... Редактирано Декември 15, 2004 от synchu Цитирай
musicman Отговорено Декември 15, 2004 Автор Отговорено Декември 15, 2004 Да, именно... бизнес е думата. Това е някакъв музикален продукт. По какъв начин е наложен и доколко е стойностен говори факта, че от следващата година чалга песни ще участват и в класацията "Българският топ 100". Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 Е това си е кощунство... Макар че лично аз се учудвам защо толкова късно се усетиха... Цитирай
Glacierise Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 Ми не знам кой се учудва. Младите, интелигентни и платежоспособни българи са в EU или USA, където някои от тях даже се радват да мият чинии. Демографията на БГ населението е ясна. Чалгаджийска държава сме си! А ако и поп-изпълнителите почнат да показват ебане в гъза по клиповете, и тва ще се слуша. Да живее музиката Цитирай
Delyan Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 Хора - харесва или не - това е!!! ... пак сигурно е по-добре от нищо . За съжаление аз никога не съм констатирал някаква такава форма на бизнес в България при някой друг стил!!! Балканска страна сме и това е!!! Така си го обяснявам аз поне. Цитирай
Topsun Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 Аз имам друго мнение по въпроса!То е следното: през 1984 е имало голяма раждаемост,а чалгата се е появила точно тогава когато тези хора са можели да мислят горе-долу трезво.За мен е такова обяснението,защото ако една музика няма почитатели,тя не нашумява толкова,а дори из4езва и никои не я помни! Цитирай
enuffZnuff Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 Нямам думи, просто това си е истина изцяло като бизнес е точно така, в поп и рок музиката няма кой да вложи такива пари, и за това ще си се утешаваме или ще плюем завистливо sad but true Цитирай
HanSolo Отговорено Януари 6, 2005 Отговорено Януари 6, 2005 Абе,ако работата опираше до пари........те пари се намират,но кой влага пари в нещо което носи само загуби?Основния принцип на търговията и на бизнеса като цяло е-даваш две,взимаш двайсет и две! Цитирай
Angry Samoan Отговорено Януари 7, 2005 Отговорено Януари 7, 2005 (Редактирано) Да го д**ха скапаната чалга!!! :twisted: Това е една дегенератска простотия, която трябва да се преследва брутално и безкомпромисно. :killyou: Едно от малкото хубави неща преди 1989 беше, че държавата със всички сили не допускаше такъв тип музика да се развива в BG. Докато сега тя е на път да завладее всичко. Разбира се и самите българи са си виновни, защото са ултра прости и с провинциално мислене. Не може в 21 век да слушаш зле записана, зле изпълнена ориенталска музика, при положение ,че не живееш изолиран от света като през 15 в., а имаш достъп до интернет, MTV и т.н. Когато във всички нормални държави се слушат Sting, Depeche Mode, Madonna или Rock-музика, 80 % от българите залитат по някаква азиатска простотия. По лошото е че тази музика се слуша не само от хора дълбоката провинция, но и от хора, които не са чак толкова прости, но просто са конформисти и се нагаждат по това , което е най-популярно в момента. Аз си спомням в началото на 90-те имаше силен бум на много добри български рок-групи като Pyromania, Тъмно, Ер Малък и др., хорта ходеха по концертте им и нямаше почти никаква чалга, само в най- долнопробните кръчми и пазари, но за съжаление тази музика не успя да се наложи като музикален бизнес, а именно селянията и простотията излязоха напреден план. Когато се върнах в BG преди година и половина, бях шокиран, че голяма част от по-младото поколение (16-17г.) вече е "зарибена" с тази музика. Тези хора имат за role-models разни селяндури и селяндурки. Това може би се дължи и на факта, че BG все още е встрани от световния Showbusines и звезди, слушани от тийннейджърите като britney, Rоby Williams, не минават през BG и вместо тях се налагат някакви местни "заместители". Според мен за да има оправяне трябва държавата да има политика в тази насока и да забрани тотално тази музика - да се иззима собствеността на компании, издаващи такава музика, да се затварят клубове, а всички изпълнителки да бъдат пратени в някои публичен дом в централна Африка :green: и същевременно да се спонсорират млади рок -групи с оборудване рептуционни и т.н. Това е. Само тогава нещата в тази насока в BG ще потръгнат . Редактирано Януари 7, 2005 от Angry Samoan Цитирай
YtseJam Отговорено Януари 7, 2005 Отговорено Януари 7, 2005 Бой, стриганье и никва телевизия! Цитирай
Glacierise Отговорено Януари 7, 2005 Отговорено Януари 7, 2005 Да го д**ха скапаната чалга!!! :twisted: Това е една дегенератска простотия, която трябва да се преследва брутално и безкомпромисно. :killyou: Едно от малкото хубави неща преди 1989 беше, че държавата със всички сили не допускаше такъв тип музика да се развива в BG. Докато сега тя е на път да завладее всичко. Разбира се и самите българи са си виновни, защото са ултра прости и с провинциално мислене. Не може в 21 век да слушаш зле записана, зле изпълнена ориенталска музика, при положение ,че не живееш изолиран от света като през 15 в., а имаш достъп до интернет, MTV и т.н. Когато във всички нормални държави се слушат Sting, Depeche Mode, Madonna или Rock-музика, 80 % от българите залитат по някаква азиатска простотия. По лошото е че тази музика се слуша не само от хора дълбоката провинция, но и от хора, които не са чак толкова прости, но просто са конформисти и се нагаждат по това , което е най-популярно в момента. Аз си спомням в началото на 90-те имаше силен бум на много добри български рок-групи като Pyromania, Тъмно, Ер Малък и др., хорта ходеха по концертте им и нямаше почти никаква чалга, само в най- долнопробните кръчми и пазари, но за съжаление тази музика не успя да се наложи като музикален бизнес, а именно селянията и простотията излязоха напреден план. Когато се върнах в BG преди година и половина, бях шокиран, че голяма част от по-младото поколение (16-17г.) вече е "зарибена" с тази музика. Тези хора имат за role-models разни селяндури и селяндурки. Това може би се дължи и на факта, че BG все още е встрани от световния Showbusines и звезди, слушани от тийннейджърите като britney, Rоby Williams, не минават през BG и вместо тях се налагат някакви местни "заместители". Според мен за да има оправяне трябва държавата да има политика в тази насока и да забрани тотално тази музика - да се иззима собствеността на компании, издаващи такава музика, да се затварят клубове, а всички изпълнителки да бъдат пратени в някои публичен дом в централна Африка :green: и същевременно да се спонсорират млади рок -групи с оборудване рептуционни и т.н. Това е. Само тогава нещата в тази насока в BG ще потръгнат . Пич, държавата не допускаше и метъл да се развива Внимавай кво говориш като залиташ по диктатури Цитирай
Angry Samoan Отговорено Януари 7, 2005 Отговорено Януари 7, 2005 (Редактирано) Не си прочел внимателно постинга ми :read: Става дума за държавна политика , а не за диктатура. Или по-точно за държавна политика в областа на културата или нещо такова. В това не виждам нищо лошо. Това е практика във всички развити държави, а иначе макар и преди 1989 в BG наистина да не е имало екстремни метъл групи, все пак е имало групи като Щурците, ФСБ, ЕРА, Милена и някои Hard Rock групи, които никой не забранявал, поне в по-късния период. Може и да съм малко краен , но не защитавам режима от преди 1989, даже тъкмо обратното, като политически позиции съм против него, просто давам пример с неговата политика в това отношение. Важното за мен е, че тогава по една или друга причина "тази" "музика", от която всички сега се оплаквате и плюете не я е имало, а са били написани едни от най-добрите Rock изпълнения за стандарта на BG, в сравнение с които съвременната BG -сцена е смешна жалка. Редактирано Януари 7, 2005 от Angry Samoan Цитирай
Recommended Posts