Svanio Публикувано Март 1, 2010 Публикувано Март 1, 2010 Здравейте, искам да попитам ако някой си е слагал killswitch ( тип buckethead) колко време му издържа? В ибей има някви много скъпи елементарни бутони, аз си купувам некви за 1-2лв. но издържат няколко часа преди почнат да пукат и шумят. Връзвам го към волюм-а , някои хора викат, че всичко е въпрос на правилно връзване, а не на хубав бутон. Ако някой може да даде съвет, идея как да се избегне краткия живот на бутона, моля да каже 2 думи. Мерси предварително. Можете да пишете тук, на ЛС, ivanstoynev@gmail.com skype - ehaa_94 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Схемите са повече от елементарни, не мисля, че е от това. Но чак няколко часа... Аз ползвам Gibson style 3-way switch-а, който е за пикапите, вече над година, няма грижи. Цитирай
musicman Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 И аз се замислям за killswitsh обаче говорих с Никифена и ми каза ,че тези превключватели тип копче са много паянтови. Споделете опит кой как го прави? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Аз съм споделял вече преди време, който иска да метне едно очо. Цитирай
musicman Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Да, схемата е ясна, въпросът т от къде може да се купи издръжлив суич? Цитирай
hypermusic Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Аз съм с двупозиционно ключе, инсталирано на мястото на тон пот-а. Държи вече доста време и мисля, че е перфектният вариант, ако човек не държи специално на такова бутонче, което ползват Buckethead i Matt Bellamy. Рафо - може направо да питаш Никифена и за този вариант - той ще се сети за какво става дума най-вероятно... Цитирай
musicman Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 питах го, той каза, че бутончетата са паянтови Цитирай
hypermusic Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Бутончетата са - аз ти говоря за ключето Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Моят е такъв: От 5-6 до 13-15 USD им е цената, зависи откъде намериш. В БГ не знам има ли такива... Цитирай
musicman Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 да бе ама аз искам бутонче ключето ми е затормозяващо Цитирай
Благородникът Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 (Редактирано) Моят е такъв... По-подходящ за целта е този суич. Ако не се лъжа в другата тема колегата Evtim Djerekarov именно за такъв говори. Пластините се отлепват много лесно, а не приплъзват. Димарцио имат такъв модел. На едната китара имам такъв и без проблем се правят подобни безобразщини Редактирано Март 1, 2010 от Baby Thomas Цитирай
Nikifena Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Рафо, може и с такива бутони: От този тип се водят индустриални и са с повишена здравина. Работата е, че такова нещо на китара ще изглежда трагично! Друг е въпросът, че аз лично не съм виждал бутони за натискане, които да се захващат с резба за гайка и да имат дълга шийка (поне 7-8мм). А и случайно да са красиви, като по възможност метални Малко шантава идея е пуш-пул потенциометър. Това ще ти спести излишното дупчене на китарата. Предполагам, че както всеки един мъж си свикнал с постъпателно-възвратните движения в твоя случай ще трябва само да ги оттренираш в съответната ситуация ПС: ама че съм простак Цитирай
fLiSk Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Другия вариант е пуш-пуш потенциометър. Той общо взето работи като бутон. Не знам обаче до колко е стабилен. Цитирай
metalhammer Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 (Редактирано) А какъв е проблема да се направи в малка отделна кутийка с 2 жака и бутон която да се монтира с двойнозалепващо тиско на китарата. и едно късо кабелче до нея от там стандартния кабел. Когато ти омръзне чекията просто я махаш почистваш си китарата от тиксото и пей сърце ! ето го и реализирано - предполагам може да се направи и по добре .... ако пък кажете че не е гъзарско може да се направи и в стомбокс версия : Редактирано Март 1, 2010 от metalhammer Цитирай
Борис Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 ^Сори за оффа,ама тва прилича все едно китарата има тумор Цитирай
Recommended Posts