Evtim Djerekarov Публикувано Януари 18, 2006 Публикувано Януари 18, 2006 (Редактирано) Аз често шумя по струните докато свиря, особено по -бързо, и нямам никаква идея как да го избягвам. Дори, когато си вдигам пръста на лявата ръка от струната, тя тихо си издава звук на свободна струна. Когато заглушавам с дланта на дясната ръка, не мога да свиря толкова бързо.Предложете методи. Редактирано Януари 18, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
DILETANT Отговорено Януари 18, 2006 Отговорено Януари 18, 2006 Умението да се заглушават струните, имам впредвид тези останалите, на които не се свири в момента е едно от най-важните при свиренето на електрическа китара, особенно при хай-гейн. Аз лично използвам пръстите и на двете ръце за тази цел, според парчето, риф, соло и т.н.. Цитирай
7thString Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 Не знам дали ще ти помогне, но откакто подхванах яко sweep арпежи, тоя проблем при мен изчезна. Цитирай
black_waltz Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 ами аз си го решавам този проблем като заглушавам с показалеца, в смисъл като натисна някоя струна с него се старая да заглуша както тази над нея, така и тази под нея. Друг момент е че показалеца гледам винаги да ми е на струните, нещо като основа - да заглушава излишните шумове. Незнам колко ясно го обясних и колко е вярно това, но при мен като че ли върши работа Цитирай
Gee Tee Age Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 За такъв ли проблем говориш със спирането на струните както в La Guns-Rip And Tear в началото на песента? Цитирай
musicman Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 Като си купиш китара и решиш да се научиш да свириш ще разбереш А до тогава моля те недей да бъдеш "на всяка манджа мерудия" Цитирай
fluti Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 На мен ми се случва понякога ако свиря квинта на 6 и 5-та струна и след това преместя на 5 и 4-та, 6-та да продължи да звучи като отворена. Тогава ползвам средния пръст за да я заглуша Решението би трябвало да бъде по-внимателно и плавно вдигане на пръста от струната дори и при високи скорости, обаче си трябват сериозни тренировки. Цитирай
Mephistopheles Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 Аз лично като свиря квинти примерно, заглушавам струните отдолу с пръстите с които държа квинтата - смисъл просто докосвам леко струната/ите леко и готово. А стуните над квинтата ги заглушавам с дясната ръка. Ма fluti верно вика - требе :guitar: а не Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 Както казва Дилетант-а "Работата е в чалъма". Няма лесно. Търси начини да приглушаваш и с двете ръце. По принцип тоя проблем си отпада сам след време. Аз правя като Alexi_Laiho - с показалеца. Цитирай
Ibanez_RG Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 - При желано звучене на повече от една струна - идеята е с лява ръка да заглушаваш струните, които остават под тези, на която свириш ( по-тънките ), а с дясна тези отгоре (по-дебелите) -При желано звучене само на една - заглушаваш съседните с показалеца на лявата ръка. Тва се получава , като натискаш с по-вътрешната част на пръста ( не с връхчето ).Не съседните - пак лява ръка високите , дясна ниските. Важно е също да си държиш лявата ръка много по-полегнала в/у струните в сравнение с постановката за класическа ... тва е основното , за sweep или tap заглушаването е по-различно, но идеята е общо-взето същата. Тва е от мен - дано ти е полза (: Цитирай
adXok Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 Евтиме, има един човек и Eric Johnson е неговото име! Той дава ценни съвети за избягването нба проблема, за който говориш! Щях да ти дам диск, ако го имах, но ми е на VHS касета, за жалост! Между другото, ако някой има уроците му Hot Licks на диск да не се срамува, а да ми помогне и на мен да си го гледам на компа! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 Аз заглушавам подобно на това, което разказа Ibanez_RG. Сигурно е защото китарата ми е същата. Аз имам един урок 360МВ: Eric Johnson 2 - The Fine Art Of Guitar - Tape 1. С хиляда превода отдолу като субтитри. Това ли е? Цитирай
Fender_str Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 Не знам дали е това но определено ме интересува. И аз имам съ6тия проблем особено при дабъл хендите тогава свободните струни се чуват в говорителите. Ако там има не6то за това кажи ми от каде да го изтегля. Цитирай
Ibanez_RG Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 И аз се интересувам, ако някой има идеи за заглушаване на струните при double hand , когато се използват повече от два пръста на дясната ръка. До сега единственото прдложение, което съм виждал по разните уроци е да се върже нещо върху струните - тва ми се струва леко неприложимо, да не говорим, че така не могат да се използват свободни... Разбира се остава варианта no distr - no cry :wall: Цитирай
fluti Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 (Редактирано) И аз се интересувам, ако някой има идеи за заглушаване на струните при double hand , когато се използват повече от два пръста на дясната ръка.До сега единственото прдложение, което съм виждал по разните уроци е да се върже нещо върху струните - тва ми се струва леко неприложимо, да не говорим, че така не могат да се използват свободни... Разбира се остава варианта no distr - no cry :wall: Аз си слагам китката (и част от предмишницата) върху струните като правя дабъл хенди и помага, стига да не си местиш много ръката, а движението да идва само от пръстите (за дясната ръка става въпрос). Пък и аз ги правя най-вече на 1-ва и 2-ра струна, тъй че за мен е ок. Иначе пак с показалеца (или най-левия пръст, който използваш в момента) на лявата ръка може да се заглушават струните отдолу. Ама за повече от два пръста - не мога да правя такива все още :wall: :wall: Редактирано Януари 19, 2006 от fluti Цитирай
Recommended Posts