Babyface Bob Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 Днес сцената се задъхва от нюуейвъри. Сцената в България - от гостуващи олдскулъри. Като цяло успеваемостта, доказана с годините, е на страна на класиците в жанра или на класическия жанр. За мен в България има липса на банди като Alley Sin! Girloving Cheers - leaders! Цитирай
Лими Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 Явно проблема има много измерения и всеки го напипва частично. Всеки да свири каквото му е на сърце, но да избягва музикалните клишета и мода и да не се оплаква от конюнктурата, а да свири все по-добре и все по-добре, пък да става каквото ще! Близкото бъдеще ще отсъди и отсее плявата от зърното! Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 За мен в България има липса на банди като Alley SinТо и за мен има липса (даже те май свирят едно мое старо парче като музика - Льошко ме пита става ли),лошото е ,че няма навитаци за тоя стил - сички са гениални Метъл инструменталисти и не им се свирят 3 акорда с прав такт. Цитирай
sa6tiat Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 За мен в България има липса на банди като Alley SinТо и за мен има липса (даже те май свирят едно мое старо парче като музика - Льошко ме пита става ли),лошото е ,че няма навитаци за тоя стил - сички са гениални Метъл инструменталисти и не им се свирят 3 акорда с прав такт. Ми свири ти бе, ...ка ма.на! Дал ти бог в ръцете, ма се разсеял на горния етаж... Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 ^ти не четеш ли..,като се намери басист да свири необходимото,без да се праи на соло китара и барабанист,който предпочита прав такт - те ти класик рок група,ма много Про-та баце.. Цитирай
Babyface Bob Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 ^ Ние с теб останахме на едно неосъществено ниво За съжаление нямам време - жената изтрещя от футбол в сряда и едната банда в четв., камо ли за още минимум два часа извън вкъщи на седмица за втора Инак имам толкова много мат'риал, останал от Castle Rock, която беше олдскуулъсрката ми рожба Тони, когото почвам все повече да разбирам в тоя форум, каза в темата за AC DC - хитов, неусложнен за възприемане и откъм техническа гледна точка рок н' ролл. С Касъл сме събличали жени така, 'баси Цитирай
Лими Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 (Редактирано) хитов, неусложнен за възприемане и откъм техническа гледна точка рок н' ролл Зависи кой каква цел гони - Ако искаш бърза "слава", кинти и мацки, свири(и аз така, често) леки пънкчета и рокчета, като "Сигнал"(те се задържаха вече 30години с тази формула). На мен лично от години ми се драйфа от примитивизми, като тези и това музикално течение е вечно примамливо(АСDC го доказаха). Редактирано Юни 3, 2010 от Лими 1 Цитирай
Slinky Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 (Редактирано) ^ти не четеш ли..,като се намери басист да свири необходимото,без да се праи на соло китара и барабанист,който предпочита прав такт - те ти класик рок група,ма много Про-та баце.. Мда, абсолютно съгласен - отдавна съм го казал - в БГ липсва базата - липсва цялата тази лесно смилаема музика, която хората могат да си я запеят и да се клатят в такта. Титаните - AC/DC го доказаха по безспорен начин. Ако в БГ имаше достатъчно рок енд рол банди, които да пеят приятни за голямата част от навалицата текстове, хората щяха да слушат рок, а не чалга. Съвременната музика е съчетание между музика и текст - много често даже един текст прави парчето популярно много повече от музиката. Ако болшинството от хората слушаха рок, от тях винаги ще се формират и групички почитатели на по-сложната музика - ще слушат и прогресив, и арт, и джаз и така нататък. Обаче как да докажеш на голямата маса хора - че рок енд рола прави по-як купон от чалгата. Те просто не са чули БГ рок енд рол. Сега Ally Sin го доказват и много им се кефя на момчетата. Тази банда ( като изключим Черно Фередже, на които дойте и куцо и сакато), събра до сега най-много почитатели в моя клуб в Ботевград - около 90 човека. Така че хващайте се да свирим и това е то. Айде със здраве Редактирано Юни 3, 2010 от Slinky Цитирай
Babyface Bob Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 ^^ Лими, не слава, брат! Жени и бира Кеф , с една дума За единият кеф, след офисно плъшосване , с което финансираш кефа Tемата е за бизнес, а той е реален, когато е планиран. Планирането на тая възраст с тия възможности и търсенето на тоя пазар предопределя линията на движение от офиса към хобито Не ги събира в едно, а аз няма да обръщам закоравялото положение Така ми е добре, но е истина, че тук всички свирим ултимативни неща - да е Парчето, да е Аранжимента, да е... Изпъкването води до профитата, за които говори колегата ХилиБил. А понякога е достатъчно да си достатъчен! Но само ако го чувстваш, а не го насилваш. Rock on!! Цитирай
Лими Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 (Редактирано) в БГ липсва базата - липсва цялата тази лесно смилаема музика, която хората могат да си я запеят и да се клатят в такта. Ако в БГ имаше достатъчно рок енд рол банди, които да пеят приятни за голямата част от навалицата текстове, хората щяха да слушат рок, а не чалга. Съвременната музика е съчетание между музика и текст - много често даже един текст прави парчето популярно много повече от музиката. База(наследство) у нас има, но е позабравена! Още 70-те години(а най-много през 80-те) се направиха хубави поп-рок хитове от най-старите ни групи и някои певци/певици, които и до сега ме кефят. Имат и страхотни текстове от най-добрите ни поети от близкото минало! Ама кой да ги търси и слуша? Недостатък им е само естрадизираният аранжимент(при някои) и мухлясалия саунд, но пък са композирани грамотно(нито сложно, нито примитивно), от което много сегашни "музиканти" трябва да се поучат. Редактирано Юни 3, 2010 от Лими Цитирай
Slinky Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 Да, така е относно този период. Хубавото е, че много от тези песни и до днес са хитове. Лошото е, че наследството на тези парчета е много слабо. Има отделни проблясъци, обаче и те бяха някъде 90-те години. Постепенно всичко затихна и понеже природата не търпи празни пространства чалгата зае пазара. Направиха се яко пари и се започна собствения чалга бизнес. Те работят по затворен цикъл - имат си всичко - и публика, и медии, и изпълнители... Така че нека се поучим от хитовете от 80 години в БГ и да почнем да правим нови такива. И да има конкуренция в този пазар, защото това ще завърти колелото. Не да има 2-3 групи, а да има десетки, че защо не и стотици. От тях все ще излезнат няколко, които ще прескочат границите на България и най-после ще имаме нещо, с което ще се гордеем, а не псевдо звезди. Цитирай
Babyface Bob Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 Хитовете от 80' са на българские език. Днес почти всичко се твори на английски. Българите са една от най-изоставащите нации в ЕС по изучаване на чужди езици. Комбинацията не обрича ли англоезичната българска музика? Цитирай
Лими Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 (Редактирано) Мъчно ми е да го кажа, но за все още невярващите, ще го кажа! На краставичар краставици не може да продаваме, т.е. с рок/метъл/кънтри/рап музика и пеене на английски на световния пазар нямаме шанс. Там може да се пробие с електронна, филмова и приложна музика, с фолк, джаз, класика, или находчив синтез от тях. Много такива наши музиканти се доказаха вече, примери бол! У нас трябва да се композира и пее на български, за да има шанс поне тук(чалгата го доказа), защото "по-добре пръв на село, отколкото последен и беден в града"! Вижте колко джаз, фолк и класически музиканти изгряха от далечния(жълтия) изток! Китайски, корейски и японски рок все още не може да се наложи по света, въпреки високия им жизнен стандарт(частично и в Китай) и много добрите им групи, дори пеещи на английски! Редактирано Юни 3, 2010 от Лими Цитирай
Fallenblood Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 а, тва за "олдскула" (свирене на американистични мазньочи!) - не восприимам, не восприимам! ква е разликата дали чалгаджията ще слуша чалгата си със зурна и кларне или с твърди рифове - се същия гъз, нали? преди 20-30г на запад що рокаджиите са били най-големите мутри. хубавата музика трябва да възпитава светлото у човека (както песните, за които говори лими) или поне да гледа на нещата малко по-умно - което са, разбира се, предимно загубени каузи с масовата вестернизация, през последните десетилетия изсрана върху благодатната кал на анадолския ни манталитет! Цитирай
Babyface Bob Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 ^ Опс! Опряхме до личен вкус и някой се из(а)каза! За всички невъобразимо реализирани музиканти в тоя форум - ако не научите поне една блус схема, никога няма да сте яки ню метъли! Цитирай
Recommended Posts