...OFF MY DESERT! Публикувано Февруари 5, 2010 Публикувано Февруари 5, 2010 Един от най - изчерпателните трудове, засягащ Български Фолклор и всичко, свързано с Българска Народна Музика, но преведен на Английски...може би дори няма Български вариант. ИЗТЕГЛИ Цитирай
Tozi Отговорено Февруари 5, 2010 Отговорено Февруари 5, 2010 Не всичко. Но наистина е добро и макар и голяма част от тезиса да е базиран на българските учебници (и съответно начина на писане там) има много допълнения и обективни примери от човек който действително свири тази музика. Калин е свършил много добра работа. Дано скоро да си пусне труда и на български. Поздрави. Цитирай
CyberGene Отговорено Февруари 5, 2010 Отговорено Февруари 5, 2010 Супер, мерси много! Тъкмо си мислех скоро да пускам някаква тема, в която да питам за учебници по фолклор. Надявам се това да ми свърши работа. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Февруари 5, 2010 Отговорено Февруари 5, 2010 Великолепна книга от адаша ми по инициал! Цитирай
Tozi Отговорено Февруари 5, 2010 Отговорено Февруари 5, 2010 Супер, мерси много! Тъкмо си мислех скоро да пускам някаква тема, в която да питам за учебници по фолклор. Надявам се това да ми свърши работа. Дококото знам няма такава книга от която да се научиш как да свириш фолклорна музика. Трябва да се работи в тази насока. Една книга/учебник която след като я прочетеш и научиш да може да свириш хора и ръченици и да може да импровизираш като Ибрям и Петър Ралчев. Цитирай
CyberGene Отговорено Февруари 5, 2010 Отговорено Февруари 5, 2010 Ама аз казвам едно, ти разбираш друго На мен не ми трябва да свиря фолклор, трябват ми точно учебници, както съм написал. Просто обичам да чета теоретични трудове Като Ралчев или Ибряма няма начин да се науча да свиря, ако не си сменя инструмента с акордеон или кларинет Но пак казвам - не ми трябва това. Както и да е, аз поразцъках въпросния труд и откривам точно това, което търся, така че още веднъж благодаря както на автора му, така и на колегата, който го спдели тук. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 5, 2010 Отговорено Февруари 5, 2010 Четивото изглежда доста обещаващо, благодаря за линка! Цитирай
Tozi Отговорено Февруари 5, 2010 Отговорено Февруари 5, 2010 Не е нужно да си сменяш инструмента. Това което имах предвид е описание на принципите по които се образуват мелодиите - колената. Как се използват ладовете, макамите и орнаментите. Точно описание на различните стилове (които не са малко). Има много "неписани" правила във фолклорната музика. Говоря какво би било добре като цяло за запълване на празнотите в описанието и преподаването на тази фолклорна музикална традиция. Иначе всеки си взема каквото и колкото му трябва разбира се. Цитирай
Ивелин Отговорено Февруари 6, 2010 Отговорено Февруари 6, 2010 И аз мерси за линка! Не е нужно да си сменяш инструмента. И тя така каза снощи! Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Май 6, 2010 Отговорено Май 6, 2010 А не мен защо ми показва това? This item is restricted You do not have the credentials to access the restricted item hdl:1794/6275. Цитирай
Ивелин Отговорено Май 8, 2010 Отговорено Май 8, 2010 Щото си закъснял Аз го имам в ПДФ, ако те интересува - пиши в скайп. Цитирай
balombi Отговорено Май 8, 2010 Отговорено Май 8, 2010 И аз имам същия проблем. Може ли да ми го изпратите на меил - hristo.montana@abv.bg Цитирай
Steppenwolf Отговорено Май 8, 2010 Отговорено Май 8, 2010 Щом е налична за свободно сваляне по принцип, предполагам няма проблем просто да направим така: http://rapidshare.com/files/384995137/K._K..._Music.pdf.html (линкът важи за 10 сваляния) Цитирай
Свилен Бас Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 ^ Защо не сложиш файла в "Collector's Account" и да важи за повече сваляния? Цитирай
Александар Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 Би ви бил благодарен доколку повторно некој од вас овозможи да се даунлодира книгата, бидејќи ме интересира таа тематика. Поздрав! Цитирай
Recommended Posts