rinti Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 (Редактирано) Сега единия вариант е, без букви че се обърквам Значи едното жило си го запояваш на 2 където ти е активното, от другата страна същото жило го запояваш на 2. После другото жило и оплетката ги запояваш на едно, където ти е масата, от другата страна същото. Другия вариант е от едната страна да не запояваш второто жило към оплетката, мисля че имаше ефект и този край май трябваша да бъде към ампа, имаше някаква такава история, като съм експерементирал, забелязах нещо такова. Но по който и от двата начина да е ще бачка. А може и въобще да не пипаш второто жило, да си ползваш кабела, все едно си е с жило и оплетка, както и да го направиш от 3-те начина ще работи. Редактирано Февруари 22, 2010 от rinti Цитирай
Greenleaf Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Благодаря на всички за бързите отговори. Исках да разбера как ще е най-добре и ще има най-малко странични шумове. Мисля да изпробвам варианта, който g_vayov е описал в последния си пост и после ще пиша как се е получило. Цитирай
rinti Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Да, пробвай, ще стане. Аз не се загледах в буквите, същото е като второто което предложих. Цитирай
gost Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Въпроса ми не е многo за тук, ама пак е за кабел и да не отварям нова тема Дадоха ми един кабел който е бил за микрофон, женски канон - жак и ме помолиха да го направя женски канон - мъжки канон, само че забелязах че кабела е само с жило и оплетка, а доколкото ми е извесно трябва да е с 2 жила и оплетка, но пък може и с едно жило и оплетка да стане. Значи на женския жак(канона) оплетката е вързаха на два пина, а кабелчето на 1. То гледам има и номерца на канона, оплетката е като маса на 1-ви и 3-ти пин, а активното кабелче е на 2-рия пин. Искам да попитам как трябва да ги запоя на мъжкия канон, предполагам пак така оплетката на 2 пина като маса и активния на един? Или е най-добре да стане с кабел с 2 жила? Поздрави Цитирай
Fallenblood Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 зависи за к'во ще се ползва, ама принципно такива фокуси като канон-моно жак не са много правилни - канонът е балансиран (и двата пина се използват за сигнал, като сигналите са в противофаза) и използването само на единия пин води до загуби в качеството. ако микрофонът ще влиза с тоя кабел в някакво нормално оборудване с балансирани входове най-добре сложи двужилен кабел, а едножилния си го "бракувай" за черни дни. Цитирай
Nikifena Отговорено Март 1, 2010 Автор Отговорено Март 1, 2010 ^Едната жица не води до загуба на качество. Просто имаме небалансиран сигнал. Какви са предимствата и недостатъците на балансирани и небалансирани сигнали вече е друга тема. Друг въпрос е кои микрофони дават балансиран сигнал. Има куп ментета като флашивите шуъри и тем подобни, които нямат траф и дават небалансиран сигнал. Тук ползването на балансиран кабел е само заради стандарта на канон кабелите. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 (Редактирано) Ползата от балансирания пренос на аналогови сигнали е ясна - доста по-голяма шумоустойчивост на преноса. Редактирано Март 13, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
importante Отговорено Април 18, 2010 Отговорено Април 18, 2010 Здравейте!Искам да попитам и се надявам това да е темата, за да не пълня с теми форума.. ето на тази картинка ,която начертах туко що http://pics.data.bg/albums/25993/guitar/d3...629371/untitled ,се вижда ,че жака на входа на дисторшъна е стерео,а на изхода е моно.Не мога да разбера как да свържа и да направя кабела,по специален ли трябва да е? (и си отговарям сам, че не трябва да е специален,понеже виждам на повечето схеми на дисторшъни,входа е със стерео жак,което предполага стандартен кабел) Не съм много сигурен и искам да се допитам до вас.Също и на тази схема плюса на батерията е към входа,за разлика от другите които разглеждах, при които там е минусувата клема.Предполагам много елементарен въпрос задавам,но не мога да си го обесня,а знам че тук ще получа отговор.Благодаря ви много! Цитирай
L.K. Отговорено Април 18, 2010 Отговорено Април 18, 2010 Това е най-добрият вариант: 2-K, L-2 1-M, N-1 O- не се свързва, P-1 Усилвателят - откъм Р-1 Проблем с тънките и евтини кабели е, че капацитетът между средната жичка и оплетката при големи дължини се явява достатъчно голям, за да шунтира високите хармоници. За някои по-звучни китари и дълги кабели това ще се чуе. Отделно изолацията им е механично по-неустойчива. Цитирай
rinti Отговорено Април 18, 2010 Отговорено Април 18, 2010 Не, кабела не трябва да е по-специален. Стерето жак на входа се ползва, за да може да стане номера, при вклюване на моно жак на входа да се включи ефекта. Цитирай
kalata23 Отговорено Април 18, 2010 Отговорено Април 18, 2010 (Редактирано) На мен ми е интересно защо батерията е вързана към входа ? Редактирано Април 18, 2010 от kalata23 Цитирай
importante Отговорено Април 18, 2010 Отговорено Април 18, 2010 Значи всъщност кабела си е както го е показал Nikifena , само на входа на дисторшъна е стерео буксата(женската) ,а върте в нея си влиза моно жакчето от кабела.А това че там е плюса, оказва ли някакво влияние,така няма ли да дам на късо + със масата? Цитирай
rinti Отговорено Април 18, 2010 Отговорено Април 18, 2010 (Редактирано) @kalata23 Точно затова което написах, за да може при моно жак на входа да се включи ефекта. За да стане това, задължително трябва входната букса да е стерео. @importante Принципно на стерео буксата си има едно пинче дето като вкараш жак и то се свръзва с общата маса. Принципно минуса от батерията се запоява на това пинче, и от пина който се свързва с масата от кабела ти се пуска кабелче към масата на ефекта. Така като вкараш жак, ефектчето тръгва. Не знам дали ме разбра, не съм много по обясненията Редактирано Април 18, 2010 от rinti Цитирай
importante Отговорено Април 18, 2010 Отговорено Април 18, 2010 Супер ..разбрах ..Благодаря ти за бързите отговори! Цитирай
rinti Отговорено Април 18, 2010 Отговорено Април 18, 2010 Аз го редактирах, докато си писал, прочети какво съм написал, надявам се да ти стане ясно Цитирай
Recommended Posts