Jump to content
Българският форум за музиканти

importante

новаци
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от importante

  1. Ами аз разбрах..мисля..но пак не разбирам защо там (на това пинче ,което опира в масата на жака) вместо минуса е свързан плюса..Така се дава ефекта на късо..
  2. Супер ..разбрах ..Благодаря ти за бързите отговори!
  3. Значи всъщност кабела си е както го е показал Nikifena , само на входа на дисторшъна е стерео буксата(женската) ,а върте в нея си влиза моно жакчето от кабела.А това че там е плюса, оказва ли някакво влияние,така няма ли да дам на късо + със масата?
  4. Здравейте!Искам да попитам и се надявам това да е темата, за да не пълня с теми форума.. ето на тази картинка ,която начертах туко що http://pics.data.bg/albums/25993/guitar/d3...629371/untitled ,се вижда ,че жака на входа на дисторшъна е стерео,а на изхода е моно.Не мога да разбера как да свържа и да направя кабела,по специален ли трябва да е? (и си отговарям сам, че не трябва да е специален,понеже виждам на повечето схеми на дисторшъни,входа е със стерео жак,което предполага стандартен кабел) Не съм много сигурен и искам да се допитам до вас.Също и на тази схема плюса на батерията е към входа,за разлика от другите които разглеждах, при които там е минусувата клема.Предполагам много елементарен въпрос задавам,но не мога да си го обесня,а знам че тук ще получа отговор.Благодаря ви много!
  5. Благодаря за точният и бърз отговор!!!Сега веднага започвам ,че ме беше страх да не изгоря нещо..
  6. Ей супер е станалои ефектчето..Евала.. Имам един въпрос ,понеже искам и аз да си напрая ефекта,купих частите (транзисторите трудно ги намерих) ,но сега не мога да разбера с тримерите по 100К как се биасва,и защо се прави това.На какво напрежение се наглася,гледам статията но не сам много на ти с английския.Докарва се по около 3 волта ли на транзистора?Преди да се свърже към транзистора или след това?Благодаря ако някой се отзове..
  7. Ето това беше целта на задачата поне един човек да ми обясни за какво става въпрос,ще пробвам да направя този усливател .Но имам истиснки голям мерак за ламповия,пък тези трансформатори за които вие говорите незнам точно какви са но пък разполагам с наистина богат избор ,намират ми се всякакви трафове от радиа от радио предаватели още със на хитлер пречупения кръст на тях ,а за руските телевизори да не говориме кога ще ходя да ги изхвърлям някъде че вече място няма .Та мисълта ми е неможе да няма никъде из тия буклуци поне едно такова трафче,а и аз немога да разбера за кой трансформатор говорите,за захранващия траф http://www.shinrock.com/index.php?smt-m18r_120 ,или за дргия който е за високоговорителя .Другият усилвател с три транзистора ще го направя ,не е сложен ,но звука няма да е добър но и аз не се стремя към нещо велико,просто идеята за лампов усилвател и факта че може би няма да успея ме мотивират още повече и смятам да не спирам до тук и да стана Рок Звезда
  8. Ам намерих схемите в нета,сичко ми е ясно само за трафа неможах да разбера и викам да напрая една тема та някой да ми помогне защото тука има хора които се занимават с това нещо и разбират,не искам да ми важничат някои си дет наистина май не разбират.Трафа го намерих и друго не ми трябва , но се чудя дали немога да използвам няколко трафа по 6.3 и 300 волта.Нямам за цел да се заяждам и траф сам ще си направя не ми трябва брой навивки след като имам тока и напрежението после сичко се изчислява....а трафове съм навивал колко щете,така че заплаща ли се или не аз траф ще си направя
  9. Еми като не си виждал какво се обаждаш тогава
  10. Благодаря за съпричастието но иде реч че май си по неграмотен от мене,какво значи специално желязо,кажи и конкретизирай за да те разберат хората не да покажеш колко си ''умен''! Аз съм си намерил данните на трансформатора и не те знам по какъв начин разбра че незнам коя част за какво е,щом съм се захванал значи знам за какво става въпрос.Незмам дали говориш за феромагнитна сърцевина или става въпрос за най-обикновена силициева ламарина и траф от електротехническа стомана но ако искаш да си полезен а не да изпъкваш над другите недей се изживява кат някой мн разбиращ и да четеш по цял ден мнения и какво разбрал какво недоразбрал
  11. Здравейте! Решил съм да правя този амп за китара но по схемата немога да разбера какви та трафовете за захранването и малкото каде е на високоговорителя ,на захранващият траф е ясна първичната намотка но вторичната незнам нито за какви напрежения е ,нито брой навивки ако го навивам сам,и за другият траф си нямам идея ако някой знае какви са стойностите или пък модела на трафовете че да си ги закупя ще съм безкрайно щаслив ,инак за другите елементи съм намерил всичко. Ето линковете на схемите на ампа ако някой може да разбере по тях нещо ,защото аз неможах....... http://www.schematicheaven.com/marshallamp...8watt_schem.pdf http://www.schematicheaven.com/marshallamp...watt_layout.pdf Благодаря ви!
  12. importante

    Проблем

    Купих си електрическа китара ,имам и кабел и със програми на компютъра -Guitar Rig ,ама никъкъв звук не вади,четох доста по форума ,че трябвало да махна съраунда на аудио картата,някакви такива,махнах го ама пак не става ,вкиучвам ч през line-in ,инсталирал съм си програмата ама незнам какво още ми трябва а немога да разбера по другите теми какво да направя.Моля някои да ми помогне че наистина ми е голям мерак ,обаче не става. Благодаря много!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.