Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Честита Нова година на всички! Има ли някой под ръка схема на дисторшън Милин Камък. Имам компресора и са ме обзели носталгични чувства по дисторшъна. Едва ли ще намеря читав екземпляр, така че единствен вариант остава евентуалната му изработка.

Отговорено

извинявам се ако съм нахален , но в линка който си дал аз не виждам схема

може ли някой да я постне в темата

Отговорено
Това е нещо друго, но не е дисторшън "Милин камък"!!! :)

Имам такъв, имам му схемата, резервна платка, дори съм участвал в изработката му (на някои бройки де) по "практика" (когато учех в ТМЕТ "Н. Й. Вапцаров" - Враца навремето). Карахме "практика" в завод "Милин камък". Истинският дисторшън "Милин камък" е с три потенциометъра!!!

Въпреки това си заслужава да се дадат 30 лева само заради кутията, елементите вътре и потенциометрите. Ако и работи това творение що годе добре - направо налазвайте!!! :greenangel:

Написах 5-тия коментар... Аман от спамъри!

Отговорено

Сори, просто в руското издание "моделист-конструктор" пишеше че това е схемата на БГ дист изваден от списанието "млад конструктор" а до колкото си спомням там я имаша, за това съм се подвел

Отговорено (Редактирано)
заповядай

113911082819805516331263121338xYCDUDlFbTAMlqobUV6s.JPG

Това не е схемата на дисторшъна!

ако не е на диста то на какво е

ако имаш истинската пусния тук

П.С

наистина с бас се държи по добре

Редактирано от balombi
Отговорено

Така изглежда отвътре преди малко го снимах,дано да помогне.На моя само единия жак е сменен, защото стария се счупи.

DSC02325.jpg

DSC02326.jpg

DSC02327.jpg

Отговорено (Редактирано)

Три тона чаркалъци за няма нищо

Има къде къде по-добри драйвчета с 1/2 по-малко елементи и звучащи в пъти по-добре

Ако искаш ефекта да ти е като реликва заради обзетата те носталгия - направи го :whistle:

Ако ли не - насочи се към нещо друго :greenball:

Редактирано от trolla
Отговорено

^ trolla, ако не си запознат това е схемата на DS1 на Boss. Много хора го харесват този ефект, така че не е за няма нищо. Да не говорим, че бос са го проектирали тоя ефект сигурно преди 30 години.

Българите са го копирали недокопирали, но това е друга тема, А темата тук е свързана за схемата като схема, а не дали е читава или не. Всичко това е друга тема.