Jump to content
Българският форум за музиканти

Учене на китара


Drummer_Nick

Recommended Posts

Та въпроса ми е вие като сте се учили да свирите на китара на каква сте почнали ??? Защото баща ми сега ме учи на акустична китара... Но не знам какфо трябва да науча... Просто не знам песни ли да свира... На акустична китара мн ме дразни звука че свиря някфи глупости... Просто кажете кфо да правя за да се "науча: да свиря на акустична китара за да премина на електрическа китара по бързо ? Благодаря ви за отговорите..

 

Може ли някой да ми каже ЛЕСНА песен която мога да изсвиря на акустична китара?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 33
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

не учи нищо на акустична за да преминаваш на електрическа, а просто премини на електрическа

прочети множеството теми по въпроса и отсега нататък свири това, което ти харесва(например на електрическа китара :)), просто е...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ама баща ми не ми дава :) казва че първо тряя да се науча на акустична китара за да мога да свиря на електрическа... Иначе нямал съм да се науча...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На акустична китара се свири по-трудно и по-комплексно(ако използваш и пръстите на дясната ръка)

По мое мнение трябва да почнеш с акустична и по някое време да вземеш електрическа(и естествено да не преставаш да свириш на акустична)...Колкото повече свириш на която и да е толкова по-добре!!!Произведения има Бол в мрежата!!!Ще намериш някое все!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

nine black alps - pocket full of stars - с арпежи

bob dylan - knockin' on heaven's door - с акорди

 

поразгледай раздел китара и намери специалната тема с изброени хиляди такива песни за акустична китара в различни стилове

 

и още веднъж - ако не ти се свири на акустична китара...сещаш се какво да направиш - недей :)

 

едит: значи имаш проблем с баща си, не с китарите...

 

едит2: мегадет, по мое мнение...не се изказвай така повече

трябвало това и онова...единственото, което трябва, е като свири това да му носи удоволствие

Редактирано от checho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе човек ок ще ги вида тея песни.... АМА проблема е че просто НЯМАМ НИКАКВО желание да свиря на акустична китара... Баща ми вика аре свири де аре тфа аре онова... НЕ ИСКАМ НА АКУСТИЧНА китара... Звука ме дразни.... Просто искам да ми купи една ел.китара пък сам ще се уча ако трябва... НЕ ми се свири хич на акустична китара.... Може би като стана по голям(30...) Тогава по ще ми се свири ама сега звука ме дразни... Почна да свиря некоя песен НЕ звучи както трябва..... ДРАЗНА СЕ МН

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Drummer Nick, това, че баща ти ти казва да свириш на еди-кво си, а ти не искаш, най-много да ти убие желанието към музиката ИЗОБЩО, а от това няма по-гадно нещо на света. Просто говори с него - може пък да няма финансовата възможност да ти купи ел. китара, кой знае. Във всеки случай музиката трябва да е на първо място удоволствие. А и всички знаем, че "хубост насила не става". Като ти се свири на електрическа - направи каквото трябва, за да свириш на електрическа :hysterical:

 

Мегадетчо, тоя бесен индивидуализъм не минава, когато с теб говорят хора с много повече опит, тъй да знаеш. Ясно че ти не дреме, не ми отговаряй ;)

 

Брато, kolio_k например, съм готов да се обзаложа на квото и да е, че има повече опит от теб. Най-малкото това, че си на 18 (ако наистина е така, по ника и възрастта в профила ти) не ти позволява да си свирил повече от него, ако ще с китара в ръка да си се родил. А и колкото и да си добър, това не ти оправдава поведението - писане All-Caps и тн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

MEGADETH1991 - Да ти призная, звучиш ми точно като незадоволен пубер. Сори, че ти го казвам, ама вземи се осъзнай малко.

Кольо е сред най-добрите китаристи и музиканти във форума (а и не само в него) и повярвай ми, той ги разбира тия неща.

С твоето селско перчене и изхвърляне не впечатляваш никой, нито пък си полезен за темата.

 

____________

 

Иначе, по въпроса мога да кажа следното:

 

Аз съм почнал на акустична и по точно на класическа в далечната 1988 г. Свирил съм 4 години на такава, след което преминах на електрическа. По мое мнение, би било добре човек да посвири на акустична китара преди да премине на електрическа не за друго, ами за да може да усети инструмента и поне малко от малко да овладее някакво тоноизвличане. Това, разбира се, не го прави задължително занимание.

Казвам тези неща, защото като преподавател, имам известни наблюдения по отношение на това, кой как свири в зависимост от това, дали е свирил на акустична китара или не.

И все пак, трябва да се има предвид, че това са като цяло различни инструменти. Точно както пианото и синтезатора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НЕ ИСКАМ НА АКУСТИЧНА китара... Звука ме дразни.... Просто искам да ми купи една ел.китара пък сам ще се уча ако трябва... НЕ ми се свири хич на акустична китара.... Може би като стана по голям(30...) Тогава по ще ми се свири ама сега звука ме дразни... Почна да свиря некоя песен НЕ звучи както трябва..... ДРАЗНА СЕ МН:greenangel:

 

Аз като бивш ел. китарист и настоящ "акустик",(вече на 51год.) съм сигурен, че акустичната китара е много важна, :ok: защото не можеш да скриеш грешките си от нечисто свирене, а дистера и всякакви други ефекти ги замазват и така не можеш да подобриш техниката си! А да не смятаме, колко пари :curse:ще ти трябват оттук нататък за всевъзможни "джаджи", защото ел. кит. е като "ненаситна ламя"! И вечно няма да си доволен :P

Освен това, за акустичната не ти трябва ел. ток, апаратури и можеш да я носиш и да и се наслаждаваш свирейки навсякъде. по купони, екскурзии, паркове! Бил съм свидетел и то многократно, когато на "купон" присъства китарист, свирещ само на ел. китара и сладки момиченца го карат да им посвири нещо, а той започва да се мъчи с някакви "сола и рифове", да мънка неуверено :unsure: под нос и да се извинява :blush: , че му няма електрическата подръка. Но най-важното е, че и на акустична може да се свири виртуозно и красиво. Ето виж сам:

А това съм аз: http://www.youtube.com/watch?v=ufZR7kPythk (това пък може и да те отблъсне но ти си решаваш)

Удоволствие :yahoo:е да се свири на всякакви китари :) Избираш сам :thumbs_up:

Всъщност, в името на "акустичната" кауза, съм готов съвсем безплатно да ти покажа някои неща на акустична китара. Пиши ми на ЛС. Аз съм в София.

Акустичната китара е :coolp:, а и много от твойте любими "банди" свирят и ънплъгт!

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във времето, когато се залюбвахме с китарата и аз се бях насочил твърдо към електрическата, но поради причините, които BlueZone изтъкна захванах акустичната, което не само, че ми помогна със звукоизвличане и т.н., ами и промени до голяма степен първоначалната ми цел... И така минаха 2-3 години докато не си взех електрическа китара. В момента нямам акустична при себе си и свиря само на електрическата и леле, как искам да си посвиря и на акустичната хаха.

 

Моят съвет е: Прави, каквото ти се прави, но и недей да се ограничаваш само към електрическата. Засега си намери ел.китара и си се учи на нея, а после най-вероятно ще чуеш някое парче, което ще те мотивира пак да хванеш акустичната. Тъй като все пак и двете са китари ще видиш, че доста от придобитите умения могат да бъдат полезни и за двата инструмента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато аз започвах беше същото, нямах си електрическа а исках да свиря Металика, но нямах праи да си купя другс. Това действително е доста спъващо и неприятно, защото акустичната китара е по-трудна и изглеждаш доста по-зле и ти се струва че напредваш по-бавно отколкото когато вземеш елктрическата, а от друга страна, после когато си посвикнал на електрическата ще ти е по-лесно да усвоиш другата. Моя съвет е да обясниш на баща ти разликата в двете китари , че за начало е по-лесно да хванеш електрическата и ще научиш повече неща, а пък ако много настоява му обещай че няма да изоставиш другата също. Ако не мине те съветвам да пробваш да си измисляш сами някакви мелодийки на акустичната и ще видиш че звука и вече няма да ти звучи гадно и неприятно, сега е така защото просто се опитваш да свириш на нея неща които не са писани за нея, а ако си твориш сам някои нещица според уменията си и всеки път се опитваш да вложиш по нещо малко по-сложно ще започнеш постепенно да се развиваш. А колкото до твоите любими песни може предполагам да си намериш някои баладични моменти из тях интродукции и да си ги свириш, не те знам какво слушаш, но аз някога така си свирех интрота на Металика. Но по добрия вариант е все пак да си вземеш електрика. :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята първа също беше класическа,свирих на нея към 6 месеца,но и на мен ми убиваше кефа :cheers2: .Имах късмет,скоро имен ден и така навих нашите да ми земат електрическа.Препоръчвам ти да видиш календара и от сега да си правиш устата за електрическа,ако и така не стане няма др избор освен пестене (едва ли ще се стигне до там).Успех :cheers2:

 

 

"Винаги се започва с класическа..."-колкото до тия съвети-ЗАРЕЖИ ГИ!Свири на каквото ти доставя удоволствие,ако имаш талант и смяташ да се занимаваш с китара сериозно-след време ще оцениш класичката и ще й се радваш :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.