synchu Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 Слаш свири доста рядко с Мокингбърд. В 99.9% от случаите свири с Гибсън. С творчеството му съм запознат от преди да си роден А да твърдиш, че Епифон и Гибсън модела на Слаш са едно и също без надписа на глава и +3000$ може да означава две неща: - или никога не си ги пипал; - или не усещаш разлика, което в 99.9% от случаите може само да означава, че никога не си ги пипал. Цитирай
Dball Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 Всъщност на Слаш китарите му реално не се различават особено - даже Епифона му е 1:1 с Гибсъна му, разликата е само в едно надписче на главата и 3000$. Тоест е нещо повече. Докажи го.. Цитирай
Yo The Real Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 "Тоест е нещо повече." = знам, че Гибсъна е нещо повече. Просто ми направи впечатление, че всичко им е еднакво. А Слаш свири с Мокингбърд преди Apetite, сред първите му китари. И да, никога не съм ги пипал, но разлика няма начин да не направя. Не захапвайте пак, взел съм си поуки от 20-те ми процента уорн. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 Просто ми направи впечатление, че всичко им е еднакво.Малко си гледал, човече, малко...Аз пък смея да твърдя, че нямат нищо общо, ама изцяло нищо общо с Гибсън. За каквото се сетиш...дори прагчетата не са същите. Цитирай
Yo The Real Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 Gibson Goldtop-а, който вече го няма на сайта на Гибсън, беше 1 към 1 с малкия си брат, сигурен съм. Сега праговете не съм ги гледал, да си кажа честно. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 При ГОЛДТОП модела миля, че само адаптерите и цвета са еднакви, но останалото То иначе ще излезе, че Гибсън са ебати мошениците Ясно е че не си пипвал хубави китарки Цитирай
Yo The Real Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 Не съм, така е. Не споря, напълно наясно съм, че знанията ми са 1/150 от вашите. Само да отбележа, че в Голдтопа дървото на всякъде беше еднакво. За другото със сигурност си прав. Цитирай
sasog Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 От махагон до махагон разлика колкото искаш И леко с крайните изказвания само, хехе. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 Д а, така е - еднакви са по име, но по качество не. Струнника не е същия, профила на грифа, изпълнението на грифа също, праговете, байндинга, дори пиновете за колана не са същите, ключето , тунерите, потенциометри и още един куп неща, ако щеш и винтчетата... Това че китарата прилича на оригинала на Гибсън, съвсем не е достатъчно да е същата... Цитирай
Slash's Snakepit Отговорено Юни 15, 2010 Отговорено Юни 15, 2010 Д а, така е - еднакви са по име, но по качество не. Струнника не е същия, профила на грифа, изпълнението на грифа също, праговете, байндинга, дори пиновете за колана не са същите, ключето , тунерите, потенциометри и още един куп неща, ако щеш и винтчетата... Това че китарата прилича на оригинала на Гибсън, съвсем не е достатъчно да е същата... бих добавил че дори и цветът не им е еднакъв и това си личи от снимките в сайта на Гибсън Цитирай
Svanio Отговорено Юни 15, 2010 Отговорено Юни 15, 2010 То иначе ще излезе, че Гибсън са ебати мошениците ХАХхаа, мани това, представи си колко хора са се пре*бали..... Цитирай
jeordie14 Отговорено Август 31, 2010 Отговорено Август 31, 2010 Може и малко късно да пиша , обаче ако искаш китара като на слаш , си вземи например Epiphone Les Paul Standart Plus Top , втора ръка. Аз така направих взех си я от Ебей , и съм много доволен. 600 долара беше , но сега ще са паднали на около 500 надявам се . Цитирай
asen93 Отговорено Август 31, 2010 Отговорено Август 31, 2010 Еpiphone са най-добрите копия на Gubson.Gibson са дали патента на epiphone така че е най-добре да си вземеш epiphone les paul. На мен лично Gibson и по точно Les paul ми е най-любимия модел никоя китара не може да ми вземе интереса колкото Les Paul. Успех Цитирай
kiko77 Отговорено Септември 1, 2010 Отговорено Септември 1, 2010 Ако не ме лъже паметта, мисля, че съм бях чел някъде, че оригиналната китара на Слаш във ''Appetite for destruction'' всъщност е японско копие на Лес Пол, а не оригинален Гибсън Лес Пол. Та коментара беше, че е леко парадоксално, че Гибсън в последствие правят Винтидж модел на китарата на Слаш от знаменития им албум, която, ...всъщност не е била Гибсън. На въпроса за избора - доколкото съм чел, японските копия на Лес Пол се смятат за най-добрите, а не разни Епифони и т.н. ( нищо, че са собственост на Гибсън ). Марки кат Греко, Бърни, Токай, Орвил и др. Те имат и много скъпи и качествени ( made in Japan) и по-евтини модели ( правени в Китай, Корея и т.н. ). Но като съотношение цена - качество - съм слушал, че дори и корейските и китайските за по-добри от Епифоните. По принцип обаче Лес Пол-а е сравнително сложна и съответно скъпа конструкция - така, че за 500 лв - не знам дали има такива животни. Цитирай
Bobolin Отговорено Септември 1, 2010 Отговорено Септември 1, 2010 Аз пък не виждам защо се е завихрил такъв спор отнсоно китарата на един откровенно напълно посредствен като технически умения музикант. Сигурно половината форум тук свири по-добре от него. Цитирай
Recommended Posts