muzicantini Отговорено Септември 13, 2010 Отговорено Септември 13, 2010 ^ Agreed. Това имах предвид и аз. Цитирай
pampi Отговорено Септември 14, 2010 Отговорено Септември 14, 2010 Абе тук вярно се сравнява бензин и дизел. За какво отново намесихте усилвателите в цялата тема. От къде се подразбира, че като ползваш процесор не ползваш усилвател? Със сигурност ще взема този процесор пред каквато и да е огромна купчина от качествени камиончета: процесор Естествено, че ако искаш да свириш само парчета на АЦ/ДЦ например няма никакъв смисъл да си вземаш процесор. Въпросът е дали да си вземеш 100 модулации на 1 място или на 100 места. Аз предпочитам по-простото и "некачествено" решение... Цитирай
sweeper Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 аз имам и процесор и педали и мога да кажа, че въпреки многото ефекти процесорите са гадни, обаче педалите излизат много скъпо, но са много по-качествени Цитирай
aitapeapea Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 ^ Изключително ползотворно и обосновано мнение , което явно изчерпва темата. Цитирай
muzicantini Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 Ми... не много обосновано, но като цяло горе-долу така стоят нещата. Цитирай
DILETANT Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 (Редактирано) И аз имам от двете и си ги комбинирам, както ми е кеф. А това широко-застъпено мнение, че процесорите са гадни е доста повърхностно и необосновано. Има и висок и нисък клас процесори, зависи и къде се включва, различни настройки за домашно и за лайф свирене и много други фактори и разбира най-важният - задкитарното устройство! Много хай-профи китаристи използват хибридни системи: лампови преамп и пауър амп, рак-процесори и камиончета за разни ефекти. Справка: Стив Вай, Стив Лукатър и др. не само Стив-ита..... Редактирано Септември 15, 2010 от DILETANT Цитирай
muzicantini Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 ^ Agreed. Но това важи само за високия клас процесори, които излизат дооста соленичко, особено ако не се занимаваш професионално и няма възвращаемост на инвестицията. Иначе аз си падам малко ретрограден тип и не ми се иска да имам дигитални работи в чейна, на какво да се прави C'est la vie. Цитирай
Get off Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 Скоро ще стане една година откак продадох последния си процесор и въоще не ми липсва. Съгласен съм че процесорите звучат плоско и бездушно. Единственият процесор ,който би ме заинтригувал се казва G-system , но имайки предвид цената му от 1500 евро по-скоро бих купил нещо друго. Цитирай
preIbanez Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 ...сериозно мога да поспоря кои ефекти са с по-добро качество...тези на процесор от среден клас като Джи Мейджър или на добрите камиончета...говоря по специално за ефекти като: ривърб, дилей (и двата дори в повечето камиончета са дигитални), хорус, фленджър, фейзер, хармонайзер, октавер и т.н. ...да не говорим за разликата в цената ако човек иска да си вземе всички тези ефекти качествени камиончета...ами кабели...захранване...и други "дребни" неудобства...аз обаче пръв ще призная че драйв симулациите и особено кабинет симулациите на процесори като скъпите модели БОСС и Лайн6 не са особено сполучливи...но понякога се получава не лош резултат ако дигитален драйв се прекара през лампово крайно стъпало... ПС: мнението ми е базирано на личния опит и не претендира за особена компетентност Цитирай
aitapeapea Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 Иначе аз си падам малко ретрограден тип и не ми се иска да имам дигитални работи в чейна, на какво да се прави C'est la vie. Oткога е задължително камиончетата да не са дигитални, по-скоро е обратното Както при процесорите , така и при педалчетата има различни класове. Няма как да ме убедите , че примерно хорус на Босс включен към някакъв амп, звучи по добре от хоруса в процесор на босс включен в същия амп. Това се отнася за всички модулационни ефекти. Ако си говорим за бутикови педалчета , аналогови ,лампови, ръчна изработка и прочие то вече говорим за съвсем друго, но хайде да си говирим истината. Това , че с процесори е по-трудно постигането на определен звук , не означава, че процесора е гаден. В 99% от случая ако някой звучи зле - проблема не е в това, че свири с процесор а не с камиончета . Цитирай
muzicantini Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 Да, но все пак функции като true bypass на камиончетата не са за пренебрегване. А и преминаването на сигнала от аналогон в дигитален (в процесора) и после пак в аналогов все си мисля, че не е за предпочитане. Да, несъмнено при свестните процесори разликата едва ли е чуваема. И все пак не съм сигурен кое е по-практично (и от финансова гледна точка) - един процесор за 1500лв + или 10 камиончета за по 150 (има и по-евтини и по-скъпи, горе-долу). Цитирай
L.K. Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 Съвременните процесори семплират на 96kHz - напълно достатъчно, за да не повдигаме този въпрос. Цитирай
muzicantini Отговорено Септември 15, 2010 Отговорено Септември 15, 2010 Добре де, явно въпросът опира до личен вкус. Цитирай
Slacoth Отговорено Септември 16, 2010 Отговорено Септември 16, 2010 (Редактирано) Аз ще помоля по-компетентните да обяснят, защо китарист с процесор винаги се губи в микса при живо свирене, а китарист със средно голям амп не? Редактирано Септември 16, 2010 от Slacoth Цитирай
aitapeapea Отговорено Септември 16, 2010 Отговорено Септември 16, 2010 ^ В почти всички случаи проблема е в китариста. Най-често това се дължи на факта , че пресетите са направени вкъщи на значително по-ниско ниво , отколкото се свири на живо и не са съобразени с звука на останалите инструменти и гласове. Най-често проблемите идват от много гейн и ниски. НО, темата не е ампове срещу процесори Цитирай
Recommended Posts