Басурендер Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 (Редактирано) ^ Мен това си ми харесва донякъде...има някаква екзотика и живинка в него . Виж за Бритни , и за други бози не мога... А между другото днес много изненадан слушах Пол Гилбърт да прави Two Becomes One на спайс гърл...и чух , че беше добро и казах"Д'еба" И един коментар към видеото omg!!! thats true... its a slow version of stairway to heaven solo!! lol thats great... damn paul is a fuckin genious! Редактирано Януари 21, 2010 от Басурендер Цитирай
Лими Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 (Редактирано) Доминиканска "бачата" - едно парче от този стил беше станало световно известно около 2002-2003г. Ей го де е - Сега да не се засегне някой на "бачата" Добре де, но това "бачата" кой го е определил като тамошна чалга. Някой от нас ли, или доминиканските критици? И за да стане световно извесно, какво му е? Защо някоя наша чалга не стане поне регионално(на Балканите) известна? Е, може и да има такава, не съм в течение, открехнете ме! Редактирано Януари 21, 2010 от Лими Цитирай
BREAKDOWN Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 А някой беше казал: "Запали свещ, вместо да проклинаш мрака". Това е истината - уви Цитирай
soundburger Отговорено Януари 22, 2010 Отговорено Януари 22, 2010 а ето и отговор на твоят въпрос; останалото е фирмена тайна... Цитирай
The_Final_Cut Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 (Редактирано) Не съм чел много назад какво сте писали и може да се повторя с мнението на някой друг, обаче ще кажа само едно: Оставете чалгата да бъде!!! Тя е еквивалент на поп-музиката в другите страни. Музика за масите. Все едно да отречете Бритни или Риана. Елементарните хора, без музикален усет имат нужда от лесно смилаема музика. Процентът на тези хора е един и същ във всяка държава, просто поради малобройното население на България много малко остават тези които са с по-високи изисквания към музика, и това е причината да няма финансова възрвъщаемост в другите музикални ниши. Тук не става въпрос колко си прост, става въпрос до колко ти е развита музикалната култура. Естествено че един тракторист ще слуша чалга - не виждам логика да е тракторист, да е прост, обаче въпреки това да е духовно извисен в музикален аспект И обратното - един интелигентен човек, който просто не е слушал достатъчно музика за да успее да започне да възприема по-сложните композиции - това че слуша комерс прави ли го тъп? Същото е и с филмите примерно. Ако не си киноман, ще те задоволяват глупости от рода на Терминатор и Американски пай. Ако ти пуснат "Няма място за старите кучета" - изобщо няма да го разбереш и ще си кажеш - тва е пълна простотия. Колкото до имиджа на поп-фолк изпълнителките и външният им вид - няма да коментирам - българина на това се кефи, това ще му показват Иначе не можете да отречете че поп-фолка наистина се продуцира качествено - звукът е на много високо ниво, има зарибяващи мотиви, аранжиментите се готини и т.н. А и разберете че не може да се слуша непрекъснато сложна музика - доста е обременяващо. Трябва да има easy listening с 3 акорда, когато просто искаш да си пуснеш нещо разтоварващо и неангажиращо Редактирано Януари 23, 2010 от The_Final_Cut Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 (Редактирано) Трябва да има easy listening с 3 акорда, когато просто искаш да си пуснеш нещо разтоварващо и неангажиращоМи целия рокендрол е точно това А може би разликата е,че там ги няма ориенталските маанета заложени у средния булгар? Редактирано Януари 23, 2010 от Hillbilly Цитирай
The_Final_Cut Отговорено Януари 25, 2010 Отговорено Януари 25, 2010 Трябва да има easy listening с 3 акорда, когато просто искаш да си пуснеш нещо разтоварващо и неангажиращоМи целия рокендрол е точно това А може би разликата е,че там ги няма ориенталските маанета заложени у средния булгар? Именно! Няма ги И за Бога - 2010 сме. Рокендрола е отживелица в популярната музика! Иначе съм съгласен че разтоварва, просто хората имат нужда от нещо модерно. Както забелязвате има в момента тенденция към редуциране на "ориенталските маанета" и въвеждане на мотиви характерни за съвременната електронна музика П.С. да не си помислите че слушам чалга? Просто не мога да понасям да казват на бялото - черно Цитирай
Heartman Отговорено Януари 25, 2010 Отговорено Януари 25, 2010 ^ Не знам дали слушаш чалга,ама рокенрола да е отживелица,много си се объркал.Как го прецени това точно? Цитирай
mishina Отговорено Януари 26, 2010 Отговорено Януари 26, 2010 а ето и отговор на твоят въпрос; останалото е фирмена тайна... На кой точно въпрос отговарят тези клипове? И като цяло бачата, меренге, салса, самба се танцуват по целия свят... как точно се отъждествяват с чалгата? Ето какво пише в wikipedia.org: Bachata originates from the Dominican Republic, they were the 1st to mix jibaro music and boleros together including bachata rythmes and is a guitar based music which recently evolved from bolero. Тези типове музика имат сериозна история и коренни, въпреки че доста хора се отнасят несериозно към тях. Нямам за цел да се заяждам, но по мое мнение сравняването на чалга с бачата е неуместно Хубав ден Цитирай
Лими Отговорено Януари 26, 2010 Отговорено Януари 26, 2010 Иначе чалгата(нашта си) никога няма да изчезне, но поне да се стопи и да си седи в маргиналното, както беше до 198...год. Тогава държавната културна политика, наречена "българска интонационна среда", пречеше на чалгата да се размножи и насърчаваше родната продукция(естрадата). Но това е въэможно само в "тоталитарни" режими. Май Тодор Колев(свалям му шапка) пръв започна да я популяризира без да иска, пародирайки незнам си какви пошли явления в тогавашния живот, дори и "интонационната среда"(даже и такава песен е измислил). Само че, на "епигоните" това им хареса(кинтите) и така се започна с масовизацията на чалгата, уж като "пародия на нещо си". Интересува ме друго - може ли някой да даде пример за далечна чуждоземна "чалга", например: японска, китайска, руска, южноафриканска, чилийска и т.н.,? Защото аз познавам само балканската. Какво ли представляват тези далечни чуждоземни "чалгии", според тамошните естети и критици? Момчето искаше да отговори на моя въпрос, но не разбрах отговора му. Цитирай
The_Final_Cut Отговорено Януари 26, 2010 Отговорено Януари 26, 2010 ^ Не знам дали слушаш чалга,ама рокенрола да е отживелица,много си се объркал.Как го прецени това точно? Не случайно казах "в популярната музика" Цитирай
Лими Отговорено Януари 26, 2010 Отговорено Януари 26, 2010 (Редактирано) ^ Така се започна и с темата за Джаза. Я отворете нова тема и за Рока и Попа - тази си е за Чалгата. Редактирано Януари 26, 2010 от Лими Цитирай
nrabbit Отговорено Януари 27, 2010 Отговорено Януари 27, 2010 Поздрав от нашта за вашта маса: http://www.youtube.com/watch?v=7MHrYx6dhY4 УДРИИИИИИИИИЙ! ОПА Цитирай
luppo3 Отговорено Януари 30, 2010 Отговорено Януари 30, 2010 Хайде като критикуваме чалгата, да не се изказваме тъпо относно някои други стилове. Не знам, уж тук има интелигентни хора, а повече от един човек сравняват американското R'n'B с чалгата. Двете нямат нищо общо, ако на някой му звучат и изглеждат еднакво, сериозно да се замисли за себе си. Слушайте Бийонсе и ще ви стане ясно защо R'n'B не е чалга. Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Януари 30, 2010 Отговорено Януари 30, 2010 А някой беше казал: "Запали свещ, вместо да проклинаш мрака". Това е истината - уви именно! кво има да я мислим чалгата... това, което ме вълнува мен е да правя яка музика тук и сега, не кога аджеба щяла да изчезне чалгата, та да имало фенове и за мен. като говорим за пазар на различните музикални стилове в БГ не забравяйте, че има два начина да продаваш продукта си: 1.да си намериш нишата на вече съществуващ пазар и да си правиш продукта спрямо изискванията на търсенето на този пазар 2.да създадеш продукт, който сам да си създаде пазар. така че давайте да действаме по въпроса Цитирай
Recommended Posts