Jump to content
Българският форум за музиканти

The_Final_Cut

Members
  • Мнения

    192
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Всичко публикувано от The_Final_Cut

  1. Focusrite 2i4 audio interface. Включвам си баса, давам от монитор врътката хем да се чува директно като свиря и да е без латенция, хем да чувам и песента от компа. Давам запис на камерата, и запис на cubase-а и после сменям аудиото на видеофайла с това от cubase-a
  2. The_Final_Cut

    Uriah Heep Bass Covers

    От малък се кефя на Юрая и не е лъжа, че избрах бас китарата като основен инструмент, именно защото винаги съм се възхищавал на Гари и Тревор. Бас партиите им са мелодични и особено приятни за свирене. Започнах проект по кавъриране на всичките им песни от периода на Хенсли. Ето линк: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qQ2qcB-_0HlsPnC5dYcqtG-2gzuxiyZ
  3. По принцип в момента е много модерно да се нареждат Behringer, не знам до колко е заслужено. Иначе Focusrite си е Focusrite. Аз си взех 2i4 и съм много доволен. Ако щеш чисто дизайнерски го погледни - солиден, стабилен и красив. Драйверите също са много надеждни. Като цяло - в момента в който го разопаковаш, знаеш за какво си си дал парите и не си разочарован. Препоръчвам Scarlett-а
  4. Благодаря на всички за мненията, наистина бяхте полезни. Само не изпадайте в спорове И да - прави сте, важното е да се твори и съм напълно съгласен с това! Просто заради ограничения бюджет искам да си взема нещо което ще ми върши работа. Днес имаме концерт и на soundcheck-а пях на Shure SM58 - наистина е добър и гласът звучи много чист Ще ходя да тествам по магазините и така. Още веднъж благодаря!
  5. В музикалните магазини са ебати измамниците Изрично им казах, че не ми е акустично третирана стаята, те викат - нищо, то кондезаторния е винаги по-добър... а сега кажи ми на кого да вярвам. Иначе и аз си мислех за Shure и май наистина натам вървят нещата Иначе вероятно щях да си дам всичките пари за кондензаторен, който щеше да е абсолютно неизползваем поради кънтежа.
  6. Това добре, но все пак явно ще се наложи акустично третиране. Проблемът е, че живея под наем и бюджетът ми също е сравнително ограничен. Все пак се поразтърсих и видях това: http://almar.bg/product/product/874 Според вас ще свърши ли работа? (и също ако зад него си вдигна вертикално дюшека на леглото
  7. Тези 3 песни д/г репрезентират всичките ми начини на пеене. На нормален глас стигам нагоре до G/G# (3-4 прагче първа струна), а надолу съм някъде F# (2-ро прагче на 6-та струна )
  8. aarab от къде мога да ги закупя тези микрофони, щото гледам че в тукашните магазини ги няма? В Almar и Dynacord ми препоръчаха само микрофоните които съм дал като линкове и уж казаха че са достатъчно добри. Искам да разбера каква е разликата между всичките but it's so damn hard Dontwarrior, ако си от София ще мога ли да тествам микрофона и да видя за какво става въпрос? Колкото до акустичното третиране - като за домашни записи, стаята ми има доста ниска ревербация, а и имам къде да записвам (с групата ми свирим в гараж който е изолиран сравнително добре).
  9. След като си взех интерфейс Scarlett 2i4, май ще трябва да стигна малко по-далеч, тъй като записване на вокали със скайп микрофон не е много оферта Имам скромен бюджет (350 - макс 400 лв) и искам да си взема кондензаторен микрофон за записване на вокали. Стаята ми не е акустично третирана. Спрял съм се на следните модели: http://www.musicworld.bg/bg/c_1508/i_23915/AKG_Perception_220.html http://www.musicworld.bg/bg/c_1508/i_46042/Audio_Technica_mics_headphones_AT2035.html http://almar.bg/product/microphones/198 Държа да е кондензаторен за да ми улавя и най-дребните детайли в гласа (не съм от най-гласовитите и смятам да разчитам повече на емоция Ако някой има опит с тези микрофони или може да препоръча други подобни в същия ценови диапазон, моля да сподели мнение
  10. Четох, че именно заради проблема с чувствителните усилватели са прибавили Pad бутон при 2i4, който автоматично ти намалява нивата с няколко dB, така че това не е проблем. За сега се ориентирам към scarlett-а. Други мнения?
  11. Попрочетох нещата които са писани тук, но все пак ще попитам. Реших да си взема аудио интерфейс като първа стъпка в правенето на домашно студио. След това ще следват микрофон с голяма мембрана, монитори, третиране на средата и т.н. След много четене и проучване се спрях на два интерфейса, като и двата изглежда ще ми вършат работа. Изрично държах да има Mix функция за да чувам през слушалките едновременно това което излиза от компютъра и това което свиря/пея в момента. Единият модел е на Focusrite и е по-старичък (2012), а другият на Tascam и е съвсем нов (септември 2014): http://almar.bg/product/usb-audio-interfaces/1844 - 350 лв http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_53279/Tascam_US_2X2.html - 290 лв Наистина и двата са с абсолютно еднакви характеристики до колкото разбирам (откъм outputs, inputs и т.н.). Focusrite-а определено изглежда много по-добре като дизайн, но тъй като е стар се притеснявам да няма проблеми с драйвърите. Вие какво бихте ме посъветвали?
  12. Занимавам се с композиране и си записвам разни парчета у дома. В началото бях доволен от резултатите, тъй като не търсех качество на звука а по-скоро правене на демо записи където да си личи предимно идеята на песента. В последствие обаче това спря да ме удовлетворява. Сега искам да вдигна малко нивото и да се понауча да миксирам, за да мога да изкарвам по-качествен звук. Използвам Cubase с доста VST-та (предимно на Native Instruments), вокалите ги записвам с динамичен mic и аудио интерфейс, а китарите са отново през интерфейса записани и чисти, след което им прибавям ефекти от Guitar Rig. До преди единственото миксиране се изразяваше в това да нагласям фейдърите на различните инструменти, че да се чуват що-годе поносимо. Ама каквото и да си говорим - звукът винаги става мътен. Та - колеги, очаквам от вас съвети и напътствия. Как да започна, бихте ли препоръчали някаква литература, някакви видео tutorial-и. Какво е това микс и как се извършва? Ако искате, бих постнал тук някое мое демо, че да видите долу-горе за какво става въпрос и да ми кажете основните грешки (макар, че предполагам ще са доста) П.С. Нямам мониторни тонколони, нито стаята ми е акустично третирана, но звукът е достатъчно ужасен за да могат тези дефекти да се оправят и без наличието на кои знае каква апаратура. А вече като постигна максимума за условията които имам, ще мисля за инвестиция в някаква професионална апаратура.
  13. Става дума за една песен на Floyd: Ефектът започва от 1:04 Ясно е че има delay по едно време, но като цяло целия ефект на гласа с какво е постигнат? Имам солидно предположение че е chorus, но не знам с какви настройки? Иначе Waters в късния си период доста често го ползва този ефект. Мерси предварително!
  14. Не че нещо брат, ама текстовете ти са супер безинтересни. Не будят никаква визуална асоциация, а даже и да засягат тематиката на чувствата и емоциите, това е направено толкова постно, неметафорично и нефилософски, че направо ти се отщява да ги четеш. Най-малкото при последния текст, виж как повечето от редовете почват с лични местоимения - I, We, You и т.н. Това е супер голяма грешка. Подобен елементарен текст, може без проблем да се напише по предварително готова мелодия. Сам по себе си, не вдъхновява към каквато и да е композиторска дейност. Гледай малко по-арт да се изразяваш и да има някакви специфични думички, които не се срещат в други текстове. Лично мнение.
  15. Попаднах на една песничка на Pendulum - мотивът в интрото (на 0:20) е страшно зарибяващ, обаче като тръгнах да го свиря се оказа че изобщо не мога да разбера в коя скала е изобщо. Май е D# минор, ама се появяват някакви странични тонове, които не принадлежат към съответния лад. Та въпроса ми е какъв лад е използван... или просто по случайност с използване на хроматизъм се е получило нещо яко? http://www.youtube.com/watch?v=kHtUAl785cQ
  16. Супер, мерси! А какво значение имадали е 10к или 20к ?
  17. Ами тонколоната е между шкафчето(където стои монитора) и бюрото (където стоят клавиатурата и мишката). И там пространството е много тясно. А копчето за регулиране на звука се намира на задния панел на тонколоната, който пък е обърнат към стената (на която междувременно има перде, щото там е и прозореца!!!). Можете да си представите колко е неудобно! Иначе в София (където ми е другия компютър - аз там съм студент), на клавиатурата има 2 допълнителни копчета за регулация на звука. Обаче във Варна (аз съм си родом от Варна), няма такава опция. Да не говорим, че майка ми и баща ми са стари хора и също им е трудно да се навеждат и да регулират копчето за звука. Ето затова реших в името на всеобщото благо да се опитам да изведа допълнителен контролер на звука, който да е на леснодостъпен за всички хора! Надявам се, сте разбрали мотивите ми.
  18. Пускам тази тема, тъй като съм много бос по електротехника. У нас имам 2 тонколони които са свъразни с компа, обаче тъй като са на земята, имам трудност да регулирам звука (всеки път трябва да се навеждам Другия вариант е да го регулирам от компютъра, но това също не е удобно (особено ако играя някаква игра). Та идеята ми е да си направя отделен регулатор за звука със Stereo In и Stereo Out. Въпросът ми е от къде мога да си купя съответния потенциометър, какви характеристики трябва да има той, какво още ще ми трябва? Благодаря предварително! П.С. Май обърках темата - трябваше да е в раздел Hardware. Ако може, модераторът да ми я премести.
  19. The_Final_Cut

    Помощ

    Ако говориш за синтезиране на съответния звук - мен ми звучи като Saw wave с максимално заострен Edge. Допълнително имаш Low Pass Filter на 50% (или по-малко) и усилен Resonance. Режимът е моно. На Amp-a слагаш малко attack (да влиза звука по-плавно). По избор може да усилиш и attack-a на филтъра и да сложиш Chorus като ефект. Останалите настройки са от EQ-то - предимно трябва да увеличиш средните. Едит: Сега забелязвам че май има и вибрато леко. Това го правиш като прикачиш нискочистотен осцилатор (LFO) към saw wave осцилатора (Pulse Mode Depth). По този начин леко ще изменяш честотата на saw-wave-a и ще се получи вибрато ефект.
  20. добре, благодаря на всички които се отзоваха!
  21. И аз съм за MIDI. Когато бях на същия кръстопът преди 5-6 години си взех синтезатор. Не че не се научих да програмирам звуци, което от своя страна е полезно, но в момента изобщо не му използвам вградения engine изобщо, и го разцъквам само като миди клавиатура с Reason. В интерес на истината наскоро се появиха много мощни виртуални синтезатори, които в доста от случаите бият хардуеъра от всякъде. Така че моят съвет е да си вземеш MIDI. Ако ще ходиш на живи изпълнения, не е проблем MIDI + лаптоп (повечето съвременни групи точно така правят)
  22. Настроих дължината на струните (изобщо не ми беше минало през ум, че това има огромно значение) и сега си е ок! Благодаря на всички. Изникна обаче един нов въпрос - имам 5 струнен бас и 5-тата струна изобщо не я ползвам. Има ли вариант да се настрои баса на EADGB и от къде мога да купя съответната 1ва струна В?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.