Jump to content
Българският форум за музиканти

The_Final_Cut

Members
  • Мнения

    192
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

The_Final_Cut last won the day on Септември 14 2013

The_Final_Cut had the most liked content!

Относно The_Final_Cut

  • Рожден ден 03/26/1989

Previous Fields

  • Инструмент
    piano, bass, reason 5

Contact Methods

  • ICQ
    0
  • Skype
    the_final_cut

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    sofia
  • Interests
    ami muzika

Последни посетители

875 профилни разглеждания

The_Final_Cut's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

18

Обществена Репутация

  1. Focusrite 2i4 audio interface. Включвам си баса, давам от монитор врътката хем да се чува директно като свиря и да е без латенция, хем да чувам и песента от компа. Давам запис на камерата, и запис на cubase-а и после сменям аудиото на видеофайла с това от cubase-a
  2. The_Final_Cut

    Uriah Heep Bass Covers

    От малък се кефя на Юрая и не е лъжа, че избрах бас китарата като основен инструмент, именно защото винаги съм се възхищавал на Гари и Тревор. Бас партиите им са мелодични и особено приятни за свирене. Започнах проект по кавъриране на всичките им песни от периода на Хенсли. Ето линк: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qQ2qcB-_0HlsPnC5dYcqtG-2gzuxiyZ
  3. По принцип в момента е много модерно да се нареждат Behringer, не знам до колко е заслужено. Иначе Focusrite си е Focusrite. Аз си взех 2i4 и съм много доволен. Ако щеш чисто дизайнерски го погледни - солиден, стабилен и красив. Драйверите също са много надеждни. Като цяло - в момента в който го разопаковаш, знаеш за какво си си дал парите и не си разочарован. Препоръчвам Scarlett-а
  4. Благодаря на всички за мненията, наистина бяхте полезни. Само не изпадайте в спорове И да - прави сте, важното е да се твори и съм напълно съгласен с това! Просто заради ограничения бюджет искам да си взема нещо което ще ми върши работа. Днес имаме концерт и на soundcheck-а пях на Shure SM58 - наистина е добър и гласът звучи много чист Ще ходя да тествам по магазините и така. Още веднъж благодаря!
  5. В музикалните магазини са ебати измамниците Изрично им казах, че не ми е акустично третирана стаята, те викат - нищо, то кондезаторния е винаги по-добър... а сега кажи ми на кого да вярвам. Иначе и аз си мислех за Shure и май наистина натам вървят нещата Иначе вероятно щях да си дам всичките пари за кондензаторен, който щеше да е абсолютно неизползваем поради кънтежа.
  6. Това добре, но все пак явно ще се наложи акустично третиране. Проблемът е, че живея под наем и бюджетът ми също е сравнително ограничен. Все пак се поразтърсих и видях това: http://almar.bg/product/product/874 Според вас ще свърши ли работа? (и също ако зад него си вдигна вертикално дюшека на леглото
  7. Тези 3 песни д/г репрезентират всичките ми начини на пеене. На нормален глас стигам нагоре до G/G# (3-4 прагче първа струна), а надолу съм някъде F# (2-ро прагче на 6-та струна )
  8. aarab от къде мога да ги закупя тези микрофони, щото гледам че в тукашните магазини ги няма? В Almar и Dynacord ми препоръчаха само микрофоните които съм дал като линкове и уж казаха че са достатъчно добри. Искам да разбера каква е разликата между всичките but it's so damn hard Dontwarrior, ако си от София ще мога ли да тествам микрофона и да видя за какво става въпрос? Колкото до акустичното третиране - като за домашни записи, стаята ми има доста ниска ревербация, а и имам къде да записвам (с групата ми свирим в гараж който е изолиран сравнително добре).
  9. След като си взех интерфейс Scarlett 2i4, май ще трябва да стигна малко по-далеч, тъй като записване на вокали със скайп микрофон не е много оферта Имам скромен бюджет (350 - макс 400 лв) и искам да си взема кондензаторен микрофон за записване на вокали. Стаята ми не е акустично третирана. Спрял съм се на следните модели: http://www.musicworld.bg/bg/c_1508/i_23915/AKG_Perception_220.html http://www.musicworld.bg/bg/c_1508/i_46042/Audio_Technica_mics_headphones_AT2035.html http://almar.bg/product/microphones/198 Държа да е кондензаторен за да ми улавя и най-дребните детайли в гласа (не съм от най-гласовитите и смятам да разчитам повече на емоция Ако някой има опит с тези микрофони или може да препоръча други подобни в същия ценови диапазон, моля да сподели мнение
  10. Четох, че именно заради проблема с чувствителните усилватели са прибавили Pad бутон при 2i4, който автоматично ти намалява нивата с няколко dB, така че това не е проблем. За сега се ориентирам към scarlett-а. Други мнения?
  11. Попрочетох нещата които са писани тук, но все пак ще попитам. Реших да си взема аудио интерфейс като първа стъпка в правенето на домашно студио. След това ще следват микрофон с голяма мембрана, монитори, третиране на средата и т.н. След много четене и проучване се спрях на два интерфейса, като и двата изглежда ще ми вършат работа. Изрично държах да има Mix функция за да чувам през слушалките едновременно това което излиза от компютъра и това което свиря/пея в момента. Единият модел е на Focusrite и е по-старичък (2012), а другият на Tascam и е съвсем нов (септември 2014): http://almar.bg/product/usb-audio-interfaces/1844 - 350 лв http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_53279/Tascam_US_2X2.html - 290 лв Наистина и двата са с абсолютно еднакви характеристики до колкото разбирам (откъм outputs, inputs и т.н.). Focusrite-а определено изглежда много по-добре като дизайн, но тъй като е стар се притеснявам да няма проблеми с драйвърите. Вие какво бихте ме посъветвали?
  12. Занимавам се с композиране и си записвам разни парчета у дома. В началото бях доволен от резултатите, тъй като не търсех качество на звука а по-скоро правене на демо записи където да си личи предимно идеята на песента. В последствие обаче това спря да ме удовлетворява. Сега искам да вдигна малко нивото и да се понауча да миксирам, за да мога да изкарвам по-качествен звук. Използвам Cubase с доста VST-та (предимно на Native Instruments), вокалите ги записвам с динамичен mic и аудио интерфейс, а китарите са отново през интерфейса записани и чисти, след което им прибавям ефекти от Guitar Rig. До преди единственото миксиране се изразяваше в това да нагласям фейдърите на различните инструменти, че да се чуват що-годе поносимо. Ама каквото и да си говорим - звукът винаги става мътен. Та - колеги, очаквам от вас съвети и напътствия. Как да започна, бихте ли препоръчали някаква литература, някакви видео tutorial-и. Какво е това микс и как се извършва? Ако искате, бих постнал тук някое мое демо, че да видите долу-горе за какво става въпрос и да ми кажете основните грешки (макар, че предполагам ще са доста) П.С. Нямам мониторни тонколони, нито стаята ми е акустично третирана, но звукът е достатъчно ужасен за да могат тези дефекти да се оправят и без наличието на кои знае каква апаратура. А вече като постигна максимума за условията които имам, ще мисля за инвестиция в някаква професионална апаратура.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.