Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

^ Въпросът ти е за РА600, нали така?

Какво общо има РА600 с РА800 ?

Първият е аранжор, който си има своите функции, но не подлежи на ъпгрейд, Докато вторият е професионален аранжор, който подлежи на ъпгрейд. 

• Отговори 830
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Колега Гошев не е имало грешка в операционната система.Просто не е вклучена въпросната надстроика.Като сте преинсталирали о.с -а сте задали надстроиката която вече е била активна в оригиналния о.с и ресурс.

Благодаря за включването Асане! Съвсем прав си. Бях чел ръководството, така е, но изглежда не съм прочел това, което трябва. :wallbash:

GLOBAL>>>General Controls>>> Interface>>>Show Track Activity

Колеги, по отношение на операционната система на Pa2X Pro да Ви питам и още нещо, въпросът  ми е и към Мартин87:

На официалния сайт на KORG единствената достъпна за сваляне версия за Pa2X Pro, към момента е Pa2X_os_v202.zip Тя, обаче, както и предните версии е с 8 страници в User DK!

Има ли версия на операционна система за Pa2X Pro, която да е с 16 страници в User DK, така както е добре известна и разпространена версията с 16 DK за Pa800? Според информацията в нета, би трябвало да има, но говоря за проверена, пълнофункционална и стабилна операционна система за 2X.

Според Вас тази версия  такава ли е? http://www.korgtr.net/dtl/PA2XPRO-16dkOS%28DTL%29.PKG

ТУК има кратка дискусия по въпроса, но отговорът не е съвсем убедителен!

Отговорено

Здрасти, Гошев.

Хубав въпрос задаваш. Личното ми мнение, е че всичко друго освен официалните ОС (качени на сайта) не е надеждно. За РА800 има такава (от Асан научих), но трябва да се има предвид, че този модел доскоро беше в производство и софтуерната му поддръжка беше доста по-дълга от тази на РА2Х. 

Но дори и 8 страници да бъдат, това са общо 64 къстъм кита. Не стигат ли? 

Отговорено

какво искаш да кажеш, че pa600 не е професионален аранжор ли ?

Петко, казвам това, което питаш в първия си пост по темата. А то е, че КORG Pa600 има вградена памет от точно 96 МВ за семпли, която не може да се увеличава. 

Пък това дали е професионален или не, всеки преценява сам за себе си. 

Отговорено (Редактирано)

Колеги здравейте.Хубаво сте развили темата за о.с-ите.Наистина мисля че трябва да се придържаме към официялните оперативни системи от саита на корг.Всичко остонало е на собствена отговорност.Колега Гошев и при па 800 никои няма да ти гарантира изпитан 16 страници узер дк.О.с.256 мб  не е рискован но рискът идва точно от повечето страници във усер дк.При мене лично, клавира работи около 6 месеца вече със рам 256 мб от които 110 пълни другите свободни.Имам 13 пълни страници узер дк които се ползват нормално във стиловете ми както и във синквестера,но!!!Именно тук внимавам най-много.Само веднъж съм правил повече друм дк китове близо 15 страници и тогава ми изгоря така наречения  це пе у  борд който ми струваше много чакане пари и усилия.Сега  ползвам клавира си със  13 страници барабанни комплекти и ако ми паднат хубави неща(друм семпли и др)Внимавам много как ще ги инсталирам и къде.Корг предлага заместване и на вградените (заводски)барабани.Намирам ,че има доста излишни и не използвани барабани и звуци.Предпочитам и препоръчвам  колегите да ползват тази възможност за замяна пред това да се пълни до край узер саундовете както и рам паметта.Според мене не е добре да се ползват паметите до краен предел в това число рама а също и узер саундовете и по-специялно узер дк.Записването на надстроики и данни като тези за  узер саунд или узер дк изисква тези данни и надстроики да се записват някъде и точно това някъде е едни чипове за памет намиращи се в цепеу борда  подобни на чиповете във самия рам борд платък.Те си имат капацитет и когато ние вкараме повече от това което трябва ние ги натоварваме максимално и те работят в екстремни условия като двигател на лек автомобил които се форцира постоянно до максимум и няма момент на спад  в оборотите му,или като музикална апаратура в която  всички понтециометри са на максимума и колоните повече гърмят и жужът от колкото да свирят приятни и отчетливи звуци.Колеги и по-спецялно колега Гошев нов цепеу борд за корг па 800 струва към 600 лв.За па 2 х предполагам ще е по-скъп към 1 000 лв.Съветвам ви да се придържате към  оригиналните о.с-и на производителя и възможности на клавира и да не си правите експерименти защото след всяко добро идва зло.Ще напълните 9,10.....11......12......страници и накрая ще стане беля :butcher:  която ще ви коства доста излишни неща и нерви.Не е ли по добре да работите с препоръчаните  за модела възможности който не са никак малки? :yes:

Поздрави на всички колеги клавиристи и музиканти! :Piano:  :jazzband:  :thumbs_up:

Редактирано от asan79onbashi
Отговорено

Мартине благодаря, не знаех че  памета е вградена, но фсе пак моето мнение за pa600 е добро и сам доволен, фсеки клавир си има неговите недостатаци...

• 2 weeks later...
Отговорено

здравейте бих искал вашето мнение за корг па 50 сд и корг па 300 предстоими покупка ,но се двуомя между джата модела ще съм ви благодарен за мненията ви

Отговорено (Редактирано)

Аз съм с ПА50 и съм много доволен, но първата преднина на ПА300 е че по-нов клавир, второ-звучи по-добре от ПА50, защото чете семпли от всички клавири и трето има повече памет в самия клавир.Така че вземай ПА300.Но да знаеш, че ПА50 също не е лош.На мен визията на ПА50 ми харесва повече, защото излежда по професионално според мен, но не си заслужава заради едната визия.Вземай ПА300, слагай семплите и свири с удоволствие!  :metalist:  :D  :D Това си е лично мое мнение! :)

Редактирано от krasi625
Отговорено

мерси за отговора аз съм във франция и тук са на една и съша цена,но почти нишо не намирам за па 300 като информация  а за па  50 има много и в you tube

• 4 weeks later...
Отговорено

Здравейте колега,защо държите някой да одобри или оцени нещо което на вас ви приляга и харесва?Па 600 е професионален аранжор разбира се.Разполага със семплер и със 96 мб вградена памет за семпли.Много колеги работят професионално със па 50 а па 600 е доста пред 50-ката.Незнам дали няма да збъркам но не ви го казвам за да ви дразня или да се заяждаме относно клавирите и моделите.Па 600 е много хубав лек и бърз за обслужване и работа клавир,възможностите които разкрива пред музиканта са много завидни но не може да се мери по възможности със па 800 колега.Някои колеги твардят ,че рамта не е  всичко - да но е голямо предимство и един от най-важните критерии за всеки семплер.Всеки преди да купи се замисля за рама и дали ще му е достатъчен.Друго предимство на па 800 е вокалиста който е много полезен и все по-широко ,открито ползван от все повече колеги,както наживо така и за студиото.Искам да оставя и едно загатване към всички колеги които се колебаят и искат да купят някой па модел.Колеги искам да се знае....Па 800 е орязан,ограничен,заключен за по-голям рам платък умишлено със оригиналните о.с-и на корг,с други думи от самата компания корг :yes: Техните "нови" модели в па серия след него са нищо повече или по малко освен малко по-нов совтуер с минимум хардуер.Всичко което притежава даже и па 3 х про може да се приложи и във па 800 ако корг не се стремяха така добре да контролират процесът по ъпдейтването.Сега па 800 има модната  о.с 256 мб :yahoo: но това не значи че неможе да се модне подобна и със 512  мб. :thumbup:  Искам с две думи да подготвя и всички които ползват па 800 и търсят къде и възможност да го ъпдейтнат.Внимавайте колеги то ъпдейта ще е успешен :Piano: ще разширите да 128 или 256 мб.Ще си тръгнете с усмивка и радост :hooray:  от сервиза но това не значи ,че няма да ви боли глава. В най-добрия вариянт си пригответе още към 500 лв :surprise:  който ще се наложи да харчите за него скоро след ъпдейтването му ако не и повече.Хубаво е да се ъпдейтне клавирчето при човек със опит който има успешен ъдеит на поне 1 бр корг па 800 поне от 5-6 месеца и този брой работи гладко.Не е хубаво да се правят реклами тук но аз извършвам този ъпдейт който може да е 128 или 256 мб заедно със хард диск който е задължителен за 420 лв.Проблем винаги има ако не се спазват указанията с които се изпраща собственика на ъпдеитнатия па 800.Вземам и капаро от 200 лв което не се връща ако се откажете от ъпдейта.Ъпдейтнатия  от мен клавир винаги и по всяко време може да бъде върнат към оригиналния о.с на корг без абсолютно никакъв риск.Просто казано ъпдейтнатия па 800 си тръгва и трябва да се ползва за свирене а не за отваряне,пипане,учене и експерименти и когато сгафите да се пишат глупости по мой адрес.То аз ще помогна и в този случаи разбира се :blush: но има щети и излишни разходи време и нарви а разходите са си на ваша отговорност. :excl: 

Пожелавам приятно забавление със хубавите аранжори на корг па серия. :Piano:                    

Най-хубавото хоби което човек може да има  :jazzband:  

Отговорено

мерси за отговора аз съм във франция и тук са на една и съша цена,но почти нишо не намирам за па 300 като информация  а за па  50 има много и в you tube

Колега па 300 отваря всичко от па 50 :secret: 

Отговорено

Здравейте колега,защо държите някой да одобри или оцени нещо което на вас ви приляга и харесва?Па 600 е професионален аранжор разбира се.Разполага със семплер и със 96 мб вградена памет за семпли.Много колеги работят професионално със па 50 а па 600 е доста пред 50-ката.Незнам дали няма да збъркам но не ви го казвам за да ви дразня или да се заяждаме относно клавирите и моделите.Па 600 е много хубав лек и бърз за обслужване и работа клавир,възможностите които разкрива пред музиканта са много завидни но не може да се мери по възможности със па 800 колега.Някои колеги твардят ,че рамта не е всичко - да но е голямо предимство и един от най-важните критерии за всеки семплер.Всеки преди да купи се замисля за рама и дали ще му е достатъчен.Друго предимство на па 800 е вокалиста който е много полезен и все по-широко ,открито ползван от все повече колеги,както наживо така и за студиото.Искам да оставя и едно загатване към всички колеги които се колебаят и искат да купят някой па модел.Колеги искам да се знае....Па 800 е орязан,ограничен,заключен за по-голям рам платък умишлено със оригиналните о.с-и на корг,с други думи от самата компания корг :yes: Техните "нови" модели в па серия след него са нищо повече или по малко освен малко по-нов совтуер с минимум хардуер.Всичко което притежава даже и па 3 х про може да се приложи и във па 800 ако корг не се стремяха така добре да контролират процесът по ъпдейтването.Сега па 800 има модната о.с 256 мб :yahoo: но това не значи че неможе да се модне подобна и със 512 мб. :thumbup: Искам с две думи да подготвя и всички които ползват па 800 и търсят къде и възможност да го ъпдейтнат.Внимавайте колеги то ъпдейта ще е успешен :Piano: ще разширите да 128 или 256 мб.Ще си тръгнете с усмивка и радост :hooray: от сервиза но това не значи ,че няма да ви боли глава. В най-добрия вариянт си пригответе още към 500 лв :surprise: който ще се наложи да харчите за него скоро след ъпдейтването му ако не и повече.Хубаво е да се ъпдейтне клавирчето при човек със опит който има успешен ъдеит на поне 1 бр корг па 800 поне от 5-6 месеца и този брой работи гладко.Не е хубаво да се правят реклами тук но аз извършвам този ъпдейт който може да е 128 или 256 мб заедно със хард диск който е задължителен за 420 лв.Проблем винаги има ако не се спазват указанията с които се изпраща собственика на ъпдеитнатия па 800.Вземам и капаро от 200 лв което не се връща ако се откажете от ъпдейта.Ъпдейтнатия от мен клавир винаги и по всяко време може да бъде върнат към оригиналния о.с на корг без абсолютно никакъв риск.Просто казано ъпдейтнатия па 800 си тръгва и трябва да се ползва за свирене а не за отваряне,пипане,учене и експерименти и когато сгафите да се пишат глупости по мой адрес.То аз ще помогна и в този случаи разбира се :blush: но има щети и излишни разходи време и нарви а разходите са си на ваша отговорност. :excl:

Пожелавам приятно забавление със хубавите аранжори на корг па серия. :Piano:

Най-хубавото хоби което човек може да има :jazzband:

Еххх, Асане пак не си до-проучил нещата с новите модели от PA-seriqta na KORG .

Сега пък къде го измисли тоя семплер че го има в PA600 , ми кажи ти?

Семплер в новата серия на корг има единственно и само в PA900 !!!

В PA300,PA600 и PA600QT - НЯМА СЕМПЛЕР !!!

Чети малко повече бе човек и се дообразовай наистина на-ниво , лошо няма да светваш хората, ама не ги подвеждай поне.