synchu Публикувано Септември 16, 2009 Share Публикувано Септември 16, 2009 Реших да споделя един бърз семпъл от едни последни ескперименти с микрофони във връзка с записи, които планирам в близко бъдеще. Бас китарата и е по-високо нивото отколкото е необходимо. Няма никакви ефекти само нивата са пипани; в края има някакъв пълнеж със соло китара, който има малко дилей. Та на този семпъл китарите са записани само с кондензаторен микрофон (Beyerdynamic MC834) пред говорител Hempcone от 4x12" cab, предусилвателя е NAudio Corp API 312 type (by Nikifena ). По един трак в ляво и дясно. Така или иначе на записите ще сложим и един динамичен за повече плътност в средите, но бях учуден колко добре, според мен звучи сам по себе си кондензаторния, който при това е супер линеен микрофон, в смисъл не добавя нищо към звука. Guitar_condenser_sample Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
circles Отговорено Септември 16, 2009 Share Отговорено Септември 16, 2009 Яко тресня творите - похвално Според мен спокойно може да останат така китарите... качи и комбинацията с 57цата да чуем Като дойде време - елате да запишете барабаните "на вилата" И аз се заиграх да тествам китарен звук с кондензаторен микрофон... SM57 VS U89 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Септември 16, 2009 Автор Share Отговорено Септември 16, 2009 Данке. Аз не съм фен на SM57, но комбинацията ще е със Senn e906, aко я има. Може, може за барабаните ама кой знае кога ще стане, че да намерим и бирибанист, засега сме "фамилна" банда. Най-вече аз Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Септември 16, 2009 Share Отговорено Септември 16, 2009 Много ме кефи звука на китарата в началото. По тоя въпрос нищо не каза Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Септември 16, 2009 Автор Share Отговорено Септември 16, 2009 Ам' какво да кажа? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MR_STENCH Отговорено Септември 16, 2009 Share Отговорено Септември 16, 2009 ^ Каква е китарата и какво има между нея и cab-a ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Септември 16, 2009 Автор Share Отговорено Септември 16, 2009 "Shamray.ru custom shop" ала MM Петручи, но с модификации, така че да ми е удобна. Общо взето ежедневната ми китара за дрънкане. В началото звукът е от двата хъмбъкера сплитнати така че само вътрешните намотки да действат. Мисля, че и NAudio Firesound II средна позиция доколкото чувам съм използвал, лампов амп и туй то Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Септември 16, 2009 Share Отговорено Септември 16, 2009 Да, и според мен е много добре. Китарите са дублирани - а на мен ми се щеше да чуя "гол" семпъл. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fLiSk Отговорено Септември 16, 2009 Share Отговорено Септември 16, 2009 Гот Обаче тия барабани са записани за пробиване на диафрагми на говорители мисля си аз Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Септември 17, 2009 Автор Share Отговорено Септември 17, 2009 ^Мдам - така си е - пунч един вид да има Боби/switched има заслуга за просвещаването ми в Steven Slate sample library. Данчо - в началото си е гола китара бе мен Иначе са дублирани в смисъл че в ляво и в дясно са два различни трака и тук таме в средата се появява някой. Тия дни ще пусна и самостоятелните тракове. Макар че честно казано за мен е по-важен крайния резултат и пригодността на отделните тракове за постигането му, отколкото самостоятелното звучене на траковете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Orion Отговорено Септември 17, 2009 Share Отговорено Септември 17, 2009 Mного е яко... слушам го за десети път А ламповият амп онзи Мark IV by Gregg ли е? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Септември 17, 2009 Share Отговорено Септември 17, 2009 Сигурен бях, че е нещо със сингъл койл ама се чудех какво Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts