Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Реших да споделя един бърз семпъл от едни последни ескперименти с микрофони във връзка с записи, които планирам в близко бъдеще. Бас китарата и е по-високо нивото отколкото е необходимо. Няма никакви ефекти само нивата са пипани; в края има някакъв пълнеж със соло китара, който има малко дилей.

Та на този семпъл китарите са записани само с кондензаторен микрофон (Beyerdynamic MC834) пред говорител Hempcone от 4x12" cab, предусилвателя е NAudio Corp API 312 type (by Nikifena :) ). По един трак в ляво и дясно.

Така или иначе на записите ще сложим и един динамичен за повече плътност в средите, но бях учуден колко добре, според мен звучи сам по себе си кондензаторния, който при това е супер линеен микрофон, в смисъл не добавя нищо към звука.

Guitar_condenser_sample

Отговорено

Яко тресня творите - похвално :hysterical:

Според мен спокойно може да останат така китарите... качи и комбинацията с 57цата да чуем :)

Като дойде време - елате да запишете барабаните "на вилата" :)

И аз се заиграх да тествам китарен звук с кондензаторен микрофон...

SM57 VS U89

Отговорено

Данке. Аз не съм фен на SM57, но комбинацията ще е със Senn e906, aко я има.

Може, може за барабаните ама кой знае кога ще стане, че да намерим и бирибанист, засега сме "фамилна" банда. Най-вече аз :)

Отговорено

"Shamray.ru custom shop" ала MM Петручи, но с модификации, така че да ми е удобна. Общо взето ежедневната ми китара за дрънкане.

В началото звукът е от двата хъмбъкера сплитнати така че само вътрешните намотки да действат. Мисля, че и NAudio Firesound II средна позиция доколкото чувам съм използвал, лампов амп и туй то ;)

Отговорено

^Мдам - така си е - пунч един вид да има :) Боби/switched има заслуга за просвещаването ми в Steven Slate sample library.

Данчо - в началото си е гола китара бе мен :) Иначе са дублирани в смисъл че в ляво и в дясно са два различни трака и тук таме в средата се появява някой. Тия дни ще пусна и самостоятелните тракове. Макар че честно казано за мен е по-важен крайния резултат и пригодността на отделните тракове за постигането му, отколкото самостоятелното звучене на траковете.