TONY Отговорено Декември 15, 2005 Автор Share Отговорено Декември 15, 2005 а за такава реклама каквато им направих - щяха да ми дадат и един FREE Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Декември 16, 2005 Share Отговорено Декември 16, 2005 ... Това какви лампи ще се използват не оказва влияние освен на мощността ... Емо, това няма ни6то об6то с реалноста. Не си прав и трябва да преосмисли6 станови6тето си. Наскоро се наложи да изпи6а цял комплект лампи - 8 х 6Л6 и 5 х 12АХ7 за симул класа си и за триаксис-а... Погледнах както продават из европейските магазини (уеб) и трябва да ти кажа, 4е се упла6их от това колко разли4ни по характеристики лампи се продават (от един и съ6ти тип - 12АХ7 например) ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlado_Abroad Отговорено Декември 17, 2005 Share Отговорено Декември 17, 2005 Данчо е прав, разликата между видовете лампи че дори и между марките/моделите оказва осезаемо влияние на звука. Владо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 17, 2005 Share Отговорено Декември 17, 2005 Ето затова използвайте 6Н2П, много евтини са, а имат характеристика баш като ЕСС83. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emil Отговорено Декември 17, 2005 Share Отговорено Декември 17, 2005 Не съм казвал че лампите са напълно еднакви просто имах в предвид че ако използваме различни лампи трябва да местим работната точка за да "имитираме" "оригиналните"... Ако трябва да съм точен лампи от един и същи модел и марка имат производствени толеранси, които не са малки. Друг е въпроса какво има по магазините и какво се намира и колко пари струва... Последното е най-важно..? Темата по този въпрос е безкрайна а и разновидностите на усилвателите са много... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Декември 17, 2005 Share Отговорено Декември 17, 2005 докато ЛАЙН 6 - си е дигитална чикия ( е сега edcrusher ще ме нападне - дано не ми прати S.O.D.) Бах ма'аму!Досега нападал ли съм някого ,че не харесва Line 6?! Че и щурмоваци да пращам!!! Аз самия много пъти съм казвал тук че Line 6 e евтина играчка за калпави несериозници като мен, друг е въпроса че ми върши перфектна работа и съм доволен от това което имам.Другия китарист в групата ми свири с Marshall Valvestate и го издухвам откъм звук отвсякъде.Щото и аз свиря и записвам както при Krank и звука е размазващо-брутален! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Декември 17, 2005 Автор Share Отговорено Декември 17, 2005 радвам се че споделяш чувството ми за хумор много ми е мъчно за велвстайта - защото съм юзер на велвстейти - вече не помня от колко години - но поне 10 има Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Декември 17, 2005 Share Отговорено Декември 17, 2005 Това е въпрос на вътрешна настройка и настройка на самия амп.Ако ти си докарал звука , който наистина желаеш и това те кефи, няма нищо лошо, напротив - радващо е!Просто за мен Валвстейт не върши работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emil Отговорено Декември 18, 2005 Share Отговорено Декември 18, 2005 edgecrusher само LINE 6 :bravo: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wessy Отговорено Декември 18, 2005 Share Отговорено Декември 18, 2005 (Редактирано) докато ЛАЙН 6 - си е дигитална чикия ( е сега edcrusher ще ме нападне - дано не ми прати S.O.D.) ае пич осъзнай са бе Лайн 6 - диджитал шитня, а пък Зоом 505 - велик процесор както го беше описал някъде похвално ама са излагаш ....малко не че защитавам някой от двата... имал съм 505 ся ще имам и Лайн 6 не казвам че ще е нещо велико ама ще е по добре от 16-битовото зуумче а иначе по темата за Кранк - от това което съм чул останах доста впечатлен ай наздраве Редактирано Декември 18, 2005 от wessy Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wolfgang Отговорено Декември 18, 2005 Share Отговорено Декември 18, 2005 (Редактирано) ... Това какви лампи ще се използват не оказва влияние освен на мощността ... Емо, това няма ни6то об6то с реалноста. Не си прав и трябва да преосмисли6 станови6тето си. Наскоро се наложи да изпи6а цял комплект лампи - 8 х 6Л6 и 5 х 12АХ7 за симул класа си и за триаксис-а... Погледнах както продават из европейските магазини (уеб) и трябва да ти кажа, 4е се упла6их от това колко разли4ни по характеристики лампи се продават (от един и съ6ти тип - 12АХ7 например) ... Данчо, а сега добави опцията да поомешаш марки и модели в едно устройство. разбира се не съвсем произволно, а в комбинация, която звучи още по-добре. като цяло ако насецкаш само един тип лампи в триаксиса - както и да го туикваш все ще се усеща най-характерното в звученето на въпросните шишенца (модел/производител). аз нямам 1 амп с 2 еднакви лампи в него, изключвам чифтове и квартети. нали търсим дъ холи грейл :-D Редактирано Декември 18, 2005 от wolfgang Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Декември 18, 2005 Автор Share Отговорено Декември 18, 2005 wessy - зума си е екстра за малкото пари които чини - под 100 лв - (и е за предпочитане) един ПОД - лайн 6 е истинска чекия - за 500 - 600 лв( освен ако не ти го дадат за 300) просто не ги заслужава( макар че сигурно и аз за толкова бих го продавал) историята е такава - когато имах LEE JACKSON GP 1000 - - китариста на Panikan Whyasker дойде с подчето и то версия 2 да ги сравняваме Звучеше плачевно в сравнение с ГП 1000 - толкова - че Душко го разкара за отрицателно време - седмица или 2 не помня а в момента съм ARMED AMD DANGЕROUS с още по як Къстъм ЕКЗЕФ - така че относно ТОН не ме съветвай! МОЛЯ - по скоро ти се осъзнай преди да си профукал парите айде с здраве и като си похарчиш париците за подче ела да ги сравним - после ще ти се плаче и ще искаш да го хвърлиш на боклука - Да не кажеш че не съм те предупредил единствено Пода ми харесва като директ рекординг - но в комбо е пълна трагедия - сори но това е действителността за справка LEE JACKSON GP 1000 -Стив Вай ,Гилбърт , Холсуърт,Акира ТАкасаки,Зак Уайлд и сега Алекси Лиахо моя екзеф е къстъм модел на Уолф Хофман - това са истински бойни машини на истински китарни рицари останалото са детски играчки ККККРРРРРРРРРАНКЕЩААААААААААААААЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙН Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
benedict Отговорено Декември 18, 2005 Share Отговорено Декември 18, 2005 Ето затова използвайте 6Н2П, много евтини са, а имат характеристика баш като ЕСС83. Само дето 6Н2П трябва да бъде подбрана,иначе бая мазане ще има.После някой трябва да смени краката на отоплението,а ако се налага и неговото напрежение.12АХ7 и ЕСС83 могат да се отопляват и на 12 волта,6Н2П- 5,9-6,9 волта.Скоро взех неколко 12АХ7ЕН ,вързах ги на ламповата сергия и мисля да дам ваканция на 6Н2П,които бяха забучени на сергията.Много е вероятно от един кашон 6Н2П да излязат 5-6 читави -иска си подбор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Декември 19, 2005 Share Отговорено Декември 19, 2005 Абе няма такъв филм - с лампите, всяка отделна лампа си има специфичен звук. Те на една и съща марка от една и съща партида им се различава звука (мдам....говоря за звука....не за характеристиките, защото аз поне не слушам характеристики - слушам звук ). Може да са сходни характеристиките, но звука си е различен. Дигиталните емулации си имат своето място. Добър/лош е въпрос на субективна оценка. Ако не ти харесва - не го използвай. .... а иначе лампата си е лампа - хем свири добре, хем свети, хем грее - 3 в 1:) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
benedict Отговорено Декември 19, 2005 Share Отговорено Декември 19, 2005 (Редактирано) Те на една и съща марка от една и съща партида им се различава звука Различава се,защото евентуално не са подбрани,а затова трябва да има замерване.А точно тази процедура определя значително цената на лампата. Това е филма според мен. Редактирано Декември 19, 2005 от benedict Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts