Jump to content
Българският форум за музиканти

Krank - Krankestain Amplification

TONY

Recommended Posts

• Отговори 66
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

... Това какви лампи ще се използват не оказва влияние освен на мощността ...

Емо, това няма ни6то об6то с реалноста. Не си прав и трябва да преосмисли6 станови6тето си. Наскоро се наложи да изпи6а цял комплект лампи - 8 х 6Л6 и 5 х 12АХ7 за симул класа си и за триаксис-а... Погледнах както продават из европейските магазини (уеб) и трябва да ти кажа, 4е се упла6их от това колко разли4ни по характеристики лампи се продават (от един и съ6ти тип - 12АХ7 например) ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Данчо е прав,

разликата между видовете лампи че дори и между марките/моделите оказва осезаемо влияние на звука.

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм казвал че лампите са напълно еднакви просто имах в предвид че ако използваме различни лампи трябва да местим работната точка за да "имитираме" "оригиналните"... Ако трябва да съм точен лампи от един и същи модел и марка имат производствени толеранси, които не са малки.

Друг е въпроса какво има по магазините и какво се намира и колко пари струва... Последното е най-важно..?

Темата по този въпрос е безкрайна а и разновидностите на усилвателите са много...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

докато ЛАЙН 6 - си е дигитална чикия ( е сега edcrusher ще ме нападне - дано не ми прати S.O.D.)

Бах ма'аму!Досега нападал ли съм някого ,че не харесва Line 6?! :beer:

Че и щурмоваци да пращам!!! :bravo:

Аз самия много пъти съм казвал тук че Line 6 e евтина играчка за калпави несериозници като мен, друг е въпроса че ми върши перфектна работа и съм доволен от това което имам.Другия китарист в групата ми свири с Marshall Valvestate и го издухвам откъм звук отвсякъде.Щото и аз свиря и записвам както при Krank и звука е размазващо-брутален! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

радвам се че споделяш чувството ми за хумор

много ми е мъчно за велвстайта - защото съм юзер на велвстейти - вече не помня от колко години - но поне 10 има

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е въпрос на вътрешна настройка и настройка на самия амп.Ако ти си докарал звука , който наистина желаеш и това те кефи, няма нищо лошо, напротив - радващо е!Просто за мен Валвстейт не върши работа. :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

докато ЛАЙН 6 - си е дигитална чикия ( е сега edcrusher ще ме нападне - дано не ми прати S.O.D.)

ае пич осъзнай са бе ;) Лайн 6 - диджитал шитня, а пък

Зоом 505 - велик процесор както го беше описал някъде;)

похвално ама са излагаш ....малко

не че защитавам някой от двата... имал съм 505 ся ще имам

и Лайн 6 ;) не казвам че ще е нещо велико ама ще е по добре

от 16-битовото зуумче

а иначе по темата за Кранк - от това което съм чул останах доста

впечатлен ;)

ай наздраве ;)

Редактирано от wessy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Това какви лампи ще се използват не оказва влияние освен на мощността ...

Емо, това няма ни6то об6то с реалноста. Не си прав и трябва да преосмисли6 станови6тето си. Наскоро се наложи да изпи6а цял комплект лампи - 8 х 6Л6 и 5 х 12АХ7 за симул класа си и за триаксис-а... Погледнах както продават из европейските магазини (уеб) и трябва да ти кажа, 4е се упла6их от това колко разли4ни по характеристики лампи се продават (от един и съ6ти тип - 12АХ7 например) ...

Данчо, а сега добави опцията да поомешаш марки и модели в едно устройство. разбира се не съвсем произволно, а в комбинация, която звучи още по-добре. като цяло ако насецкаш само един тип лампи в триаксиса - както и да го туикваш все ще се усеща най-характерното в звученето на въпросните шишенца (модел/производител). аз нямам 1 амп с 2 еднакви лампи в него, изключвам чифтове и квартети. нали търсим дъ холи грейл :-D

Редактирано от wolfgang
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

wessy -

зума си е екстра за малкото пари които чини - под 100 лв - (и е за предпочитане)

един ПОД - лайн 6 е истинска чекия - за 500 - 600 лв( освен ако не ти го дадат за 300)

просто не ги заслужава( макар че сигурно и аз за толкова бих го продавал)

историята е такава - когато имах LEE JACKSON GP 1000 - - китариста на Panikan Whyasker дойде с подчето и то версия 2 да ги сравняваме

Звучеше плачевно в сравнение с ГП 1000 - толкова - че Душко го разкара за отрицателно време - седмица или 2 не помня

а в момента съм ARMED AMD DANGЕROUS с още по як Къстъм ЕКЗЕФ - така че относно ТОН не ме съветвай! МОЛЯ - по скоро ти се осъзнай преди да си профукал парите :-(

айде с здраве и като си похарчиш париците за подче ела да ги сравним - после ще ти се плаче и ще искаш да го хвърлиш на боклука -

Да не кажеш че не съм те предупредил :)

единствено Пода ми харесва като директ рекординг - но в комбо е пълна трагедия - сори но това е действителността

за справка LEE JACKSON GP 1000 -Стив Вай ,Гилбърт , Холсуърт,Акира ТАкасаки,Зак Уайлд и сега Алекси Лиахо

моя екзеф е къстъм модел на Уолф Хофман - това са истински бойни машини

на истински китарни рицари

останалото са детски играчки

ККККРРРРРРРРРАНКЕЩААААААААААААААЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙН

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето затова използвайте 6Н2П, много евтини са, а имат характеристика баш като ЕСС83.

Само дето 6Н2П трябва да бъде подбрана,иначе бая мазане ще има.После

някой трябва да смени краката на отоплението,а ако се налага и неговото

напрежение.12АХ7 и ЕСС83 могат да се отопляват и на 12 волта,6Н2П- 5,9-6,9 волта.Скоро взех неколко 12АХ7ЕН ,вързах ги на ламповата сергия и мисля да дам ваканция на 6Н2П,които бяха забучени на сергията.Много е вероятно от един кашон 6Н2П да излязат 5-6 читави -иска си подбор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе няма такъв филм - с лампите, всяка отделна лампа си има специфичен звук. Те на една и съща марка от една и съща партида им се различава звука (мдам....говоря за звука....не за характеристиките, защото аз поне не слушам характеристики - слушам звук :D ). Може да са сходни характеристиките, но звука си е различен.

Дигиталните емулации си имат своето място. Добър/лош е въпрос на субективна оценка. Ако не ти харесва - не го използвай. .... а иначе лампата си е лампа - хем свири добре, хем свети, хем грее - 3 в 1:) :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те на една и съща марка от една и съща партида им се различава звука

Различава се,защото евентуално не са подбрани,а затова трябва да има замерване.А точно тази процедура определя значително цената на лампата.

Това е филма според мен. :)

Редактирано от benedict
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове