BassTraffic Отговорено Май 2, 2014 Автор Share Отговорено Май 2, 2014 ...от няколко места чувам за мен да се говори като "човек скромен" и в тази връзка ми се иска да разсея всички тези впечатления и да се самопохваля с новини, които се случиха с мен и около мен през изминалите няколко месеца. През месец март тази година бях поканен и приет за член (full member) на Европейската Асоциация на Китаро-производители (European Guitarbuilders Association - EGB) - http://www.europeanguitarbuilders.com/members/ Българското присъствие в тази организация е в лицето на г-н Войков чрез Лютиерският Център http://luthierscentre.com/bg и разбира се моя милост чрез http://kdbasses.com/ Организацията EGB има за мисия и цел да се популяризират истинските ръчно направени инструменти и да се дистанцират от копроративният подход на големите компании при предлагането им на пазара. Идеите, целите и мисиите на организацията са подробно описани в сайта им и който желае може да се запознае подробно с тях. Другото важно събитие, свързано с мен е участието ми на първото бутиково изложение на ръчно направени музикални инструменти "The Holly Grail Guitar Show" Неомеври 15-16 в Берлин тази година. Чест е за мен да бъда избран за изложител, имайки предвид множеството изисквания, които трябва да се покриват и повечето от 300 налични кандидатури от цял свят. Раздвам се искрено на тези събития и споделям радостта си с вас! 29 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
panhead Отговорено Май 2, 2014 Share Отговорено Май 2, 2014 Страхотни новини, Коце! Успеха да те следва навсякъде!!! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Май 2, 2014 Share Отговорено Май 2, 2014 Бравос Коце! То скромността краси човека, ама с мярка Искрени поздравления ! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rosso Отговорено Май 2, 2014 Share Отговорено Май 2, 2014 Браво, Коце! Ти заслужаваш 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a_panov Отговорено Май 3, 2014 Share Отговорено Май 3, 2014 Браво, браво... Ама за тебе не може да кажем че си мързелив и алчен или пък да неглееш щото не е истина. И да ти кажа че китарата която направи претърпя две падания. Първото беше миналата година, нямах стойка за китара и я подпирах в някакъв ъгъл и тя се излундзи и се нахендри с грифа в едно нощно шкавче. От там и остана за спомен едно леко отлепяне на лака и вдлъбнатинка около 4-5-6 прагче, почти до ръба на фингърборда. Втория инцидент преди седмица и още ми се плаче... Изнасям се от поредната квартира и си пренасям за последно 3-те китари, сложих твоята в калъфа, мотах се нещо, хващам калъфа за дръжките и я вдигам от леглото и тя се изсули от калъфа и на плочките с тялото а грифа остана в калъфа... Калъфа е евтин само със задно зареждане и явно не съм дръпнал ципа. И понеже си е тежка като се изтупурка на плочките се подби ръба на тялото и се счупи лака на място колкото на 2 монети от 1 лев... Още ми се плаче... Знам какви ще са съветите, куфар и това е... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Май 5, 2014 Share Отговорено Май 5, 2014 (Редактирано) Абе нещо ми се губят снимки на един експлорър.... Дали Марко не ги е изтрил от фотото без да иска....или пък е забравил да ги качи.... хммм НовоЗагорските червеи, които ми прати Коцето преди няколко години са вече добре отгледани и охранени и започвам да се замислям дали да не пратя една рота към Софето, където той се подвизава, и складира дървесината за бъдещите си проекти.... Редактирано Май 5, 2014 от pioneer 306c 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
evernas Отговорено Май 7, 2014 Share Отговорено Май 7, 2014 Коце,мога само да ти пожелая от все сърце големи успехи не само на родна почва!Това което си писал по-горе е доста радващо и си е за хвалба,мамка му-не всеки може да я докара до тази фаза! Мога само да пожелая успех на тази организация-не съм лютиер,но винаги съм подкрепял оригиналното и новото - аман от.... ай няма да пиша коя фирма,че знам какво ще стане - нападки,та чудесии,те феновете са им като пенсионерите в БГ - само само една партия признават! Та,бат Коце,като му дойде времето ги разбии по нашенски , ще ти стискаме палци да видим някоя "глава" да свири на твой инструмент след изложението! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dean Отговорено Май 22, 2014 Share Отговорено Май 22, 2014 Kaто фен на 80-тарското китаростроене реших поредния проект, който осъществяваме с Коцето да е в този дух. Крайния резултат меко казано надмина очакванията ми. Благодаря ти ,Коце за прекрасния инструмент! Спецификации Bolt -on GuitarBody Wood: 1 Piece maple bodyNeck -1 Piece Rosewood Thickness - 18 mm. (1st fret) ,20 mm. (12th fret) Fingerboard-Ebony Radius 430 mmScale Length: 648mm (25.50)Frets: 24 Stainless steel jumbo fretsBridge: Gotoh floyd roseBridge pickup-Bare knuckle Warpig(ceramic magnet) Neck pickup Dimarzio Air Zone Tuners: Gotoh3 way pickup switch 13 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sonny Отговорено Май 22, 2014 Share Отговорено Май 22, 2014 Polka Dots Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a_panov Отговорено Май 22, 2014 Share Отговорено Май 22, 2014 На Коцето ще му станат специалитет вкопаните адаптери без рамки! И бриджа вкопан като моя... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Май 22, 2014 Share Отговорено Май 22, 2014 Абе,колко и да съм кьорав,не са ли много вдигнати адаптерите,нека по-точно,аз и на двете Гибсън съм свалил нека по надолу,че иначе избива много в комбинация с бридж, Е,това все пак е друг вид китара,не го възприемайте като заяждане. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dean Отговорено Май 22, 2014 Share Отговорено Май 22, 2014 (Редактирано) Идеално са си ,поне за мене де ,според начина по който аз искам да звукне, цял ден я разцъквах.Тези дни ще пусна и семпли да видиш ,че нищо им няма. Редактирано Май 22, 2014 от Dean Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Май 22, 2014 Share Отговорено Май 22, 2014 Въобще не казвам ,че им има нещо,аз си имам навика да съм на двата адаптера заедно и нали струните избиват по яко при нека съм го свалил повече,че не ми се занимава да въртя потовете,то и малко наизуст си пиша,зашото не знам какви адаптери са,моите са стандартни за гибсън и така ми звучат добре,ама ,както писах това е друг вид китара..,пусни семпли де Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TLC1 Отговорено Май 24, 2014 Share Отговорено Май 24, 2014 Изключително чувство за естетика, извън изработката! Само с такова се постига тази линия на position dots! Ако някой ден - не дай си, Боже! - КД спре да прави китари - бъдещето му като дизайнер е сигурно!Честито на собственика! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Юни 10, 2014 Share Отговорено Юни 10, 2014 Мога само да приветствам "стягането на линиите", за разлика от предните модели, които ми стоят като разтопени, без особени форми и линии ! - Или това е по-скоро "ремонт" ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts