EAmechaniX Отговорено Март 19, 2010 Отговорено Март 19, 2010 Aми дай Боже, Господ да не си е нахлузил слушалките и да е усилил звука! Цитирай
abductor Отговорено Март 21, 2010 Отговорено Март 21, 2010 Тъй като Спиридон се скатава и очевидно не ще да качва снимки, реших, че е време аз да направя нещо по въпроса. Историята е следната - имах аз една китара тип Ария Про 2, която изглеждаше така: Не беше твърде красива, но за сметка на това имаше доволно долен звук, дължащ се може би на шперплатовото й тяло и гадноватата й електроника, и беше много изкъртена от дългите години издевателства. И тъй като очевидно не ставаше за нищо си седеше разглобена в една торба в ъгъла. Като научих за героизмите на Станой обаче, реших че и аз мога да си направя едно експериментче и да дам на старата дъска нов живот. За да се постигне добър резултат обаче беше нужно гадните части да се разкарат, както и направих - премахнах тялото, електрониката и хардуера, като остана само грифа, който обаче Стойчо доста модифицира. Новото тяло е елша, с кленов топ, грифа вече е сет-ин, вместо тремолото има тюноматик, адаптерите са EMG HZ H3 и H1 (делят се с пуш-пул). Ето малко снимки: Крайният резултат освен готина визия притежава доста благ и ярък звук и доста приличен състейн, и за разлика от метълските ми китари е в състояние да вади и една идея по-различен саунд (е, и за метъл не е зле ). За съжаление в момента нямам възможност да запиша семпли, но при първа възможност ще го направя. Вместо това качвам снимка как забивам безгрижно Драгана Миркович на новата китарка (нали тя ми е не-метълската). Cheers! 1 Цитирай
EAmechaniX Отговорено Март 22, 2010 Отговорено Март 22, 2010 (Редактирано) Мдаааа, знаех за тази китара (нали съм от ЦРУ), обаче на твое място не бих сложил стоптейла. Може би стринг-тру би било по-подходящо в случая за тази визия, като том-чето се запазва разбира се. Иначе топчето много кефи Честито! Крумчо, пак си го барнал, мале, браос! ...те унес ше видят те, само да доди лятото...ахам! Редактирано Март 22, 2010 от EAmechaniX Цитирай
edgecrusher Отговорено Март 22, 2010 Отговорено Март 22, 2010 ^^ Честитка, брадъре! Как е ролер-бриджа, че моя даде някакъв дефект и се наложи да го сменя със стандартен ама защото беше модифициран за 7 стр. версия. Цитирай
abductor Отговорено Март 22, 2010 Отговорено Март 22, 2010 Моя се държи добре засега Що се отнася до стоптейла - преди да се почне работата по китарата аз си бях направил нещо като "идеен проект" на един от ония флаш редактори за къстъм китари, и като го разцъквах, установих, че повече ме кефи със стоптейл отколкото стринг-тру, иначе ми е ясно, че подобни китари обикновено се правят стринг тру. Забравих да спомена нещо - китарата е много удобна и с доста нисък екшън - 1,5 мм на 12-то прагче, не че е особено важно, де. Цитирай
TONY Отговорено Март 22, 2010 Отговорено Март 22, 2010 Е, това е трансформация! Браво, брависимо! И кой се сети да е Ариел! Какво беше- не става само с ядене, трябва и Акъл! Цитирай
BassTraffic Отговорено Март 22, 2010 Автор Отговорено Март 22, 2010 (Редактирано) ... китарата е много удобна и с доста нисък екшън - 1,5 мм на 12-то прагче, не че е особено важно, де. Оп, Ариеле, абе аз височината я бях направил 1,2мм на 22-ро прагче на 1-ва струна и си беше змей. Може да се направи един допълнителен set up, ей така за всеки случай, а и то при нов инструмент е нормално да има някаква промяна при първончалният сет-ъп, та както и да е. Мерси за снимките К. Димитров Редактирано Март 22, 2010 от BassTraffic Цитирай
abductor Отговорено Март 22, 2010 Отговорено Март 22, 2010 Е на 22-ро де, на 22-ро така е то като няма РАМ Цитирай
BassTraffic Отговорено Март 23, 2010 Автор Отговорено Март 23, 2010 И кой се сети да е Ариел! Идеята и проекта на логото си е изцяло заслуга на доцент Спасов (abductor), за което адмирации ! К. Димитров Цитирай
Mephistofel Отговорено Март 23, 2010 Отговорено Март 23, 2010 Ехаааа, супер е станала!!! Панталеймоне, имай късмета басчето ми да не стане поне ТОЛКОВА добре! Топчето е смърт с кисело зеле, много яко!!! Цитирай
synchu Отговорено Март 23, 2010 Отговорено Март 23, 2010 Няма проблем, аз ше те освободя от отговорността за басчето. И транспорта от НЗ ще покрия Цитирай
Mephistofel Отговорено Март 23, 2010 Отговорено Март 23, 2010 ^ Хехеееее, нахален пенсионер, беее!!! Цъ, не се класираш! Остава си за мен! Иначе, сериозно - интересно ми е как ще се получи точно с позицинионирането на новите адаптери, предвид смяната на концепцията - no pickguard, only top! Ама, ще поживеем, ще видим. Цитирай
Telerig Отговорено Март 23, 2010 Отговорено Март 23, 2010 (Редактирано) Алциок поболява направо от икебана дървесата... красота просто Браво майсторе... иде ми да сипя 5л. вино от тазгодишното и да мина през нова загора да ти го връча Редактирано Март 23, 2010 от Telerig Цитирай
Recommended Posts