Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Леко се отказвам от твърдението че V100 има мътен тон,таз вечер такава кънтря извлече от на баце Роко ламБата,че рокерите се ошашвиха от саунд.. :)

Накратко-китарата за живо свирене с приличен усилвател е трепач.

Само бридж адаптера нещо ми бяга като атака,предния го предпочитам за солиране-повече изпъква-може би ми е навик от многото свирене със Стратокастер,някак по излиза душата на китарката по средата..

Естествено,това си е мое виждане,свиря със слаб драйв.

Майна знаеш го мойто аполо (за незапознатите ЛП с Гибсън алнико е) и пак предния ме кефи повече от бриджа. Май е "конструкционен" пиниз. иначе как беше хавицата. Доволни ли сте?

• 3 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

SG-то не съм го пробвал,но имам V100 и съдейки по него няма да сгрешиш.

Редактирано от bratmito
Отговорено (Редактирано)

Ех тия Vintage голям шум вдигнаха, а си спомням когато си купих първата преди около 4 г. нищо не се знаеше за тях. Между другото на някой намира ли му се все още една от тия за продан:

razer_black.jpg

Metal Axxe - Razer.

Бих си купил още една настаро,може и модела с флойд роуз.

razer_crimson.jpg

Редактирано от edgecrusher
  • 7 months later...
Отговорено

^Абсолютно все тая - еднакви материали, еднаква конструкция и хардуеър, еднакви адаптери и прочее електроника. Единственото, което бих изтъкнал, е, че формата на SG дава по-удобен достъп до високите позиции на грифа, но, ако не солираш кой знае колко, това не е от голямо значение. Май най-силното съображение тук е по-скоро от естетически характер - коя форма ти харесва повече:rockon:.

• 1 month later...
Отговорено

Така първо здравейте на всички ;)

и сега на въпроса,прочетох мненията на всички и искам малко мнения,почти събрах 500 кинта и искам да си купя Vintage VS6 от РФ и искам да питам тези които са или пробвали или имат такава дали ще се заслужава,защото аз свиря от към 1 година на китара за са само на една стара Орфейка и една италианска китара но съм свирил и на Squire Stratt стила който искам да свиря е нещо от AC/DC,Guns n' Roses до нещо кат Metallica и дали тази китара е кат за мен?

благодаря предварително :girl_witch:

Отговорено (Редактирано)

Да, китарата става за твоите цели. Само вземи някой да я огледа, че се случва да имат леки забележки, като някое звънящо прагче или пък не точно идеален ъгъл между грифа и тялото... Също, гледай да е от махагон. По принцип са махагонови, обаче имаше една тема в "изработка и ремонт" на edgecrusher, където от две китари Vintage Razar, под боята едната беше махагонова, а другата - от съвсем различно светло дърво. Затова - гледане трябва, въпреки всичко.

Редактирано от Evtim Djerekarov