Jump to content
Българският форум за музиканти

Скриптче за купувам-продавам.


Recommended Posts

Понеже става наистина трудно понякога да улучим момента, когато хем имаме пари за харчене, хем има подходяща обява, която не е твърде потънала, че да я забележим, дали според вас е добра идея да се направи(примерно аз да напиша) просто пхп скриптче с вече готова потребителска система, която да седи примерно на друг субдомейн или на отделна от invision board-a страница, където всеки да може да пуска своите обяви за продажби и да ги линква със страниците в купувам-продавам. След като свърши продажбата, да има възможност да изтрие обявата си от страничката, а ако не го стори, всички обяви да се трият, ако не са подновени(с бутон подновявам) да кажем в последните 30 дни или 2 месеца.

Купувачите от своя страна, да могат да сортират стоките по производител, цена, тип и т.н.

 

Разбора се, неудобство е това, че се налага да се въвеждат полета от продавачите, които може и да не се попълнят правилно, за което трябва да се следи.

 

Има ли смисъл от такива скриптове според вас или обемът обяви не ви се струва толкова голям, че да се прави такова нещо?

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята по принцип е добра, но не мисля, че ще има особено приложение с хора, които си пишат кОпувам от раз, както и марки и модели, написани смесено на кирилица, шльокавица, и английски, че даже и на немски, както забелязах наскоро.

 

За сегашните полеви условия според мен сегашната система е ок - модераторите имат повечко работа наистина, но на мен ми изглежда приемливо.

 

Друг е варианта да се направи скрипт със фиксирани марки и фиксиран обвхат цени, но е доста повече играчка. А и нямам никаква представа как точно действа Invision-a.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това със сортирането на обяви по цена, производител и други наистина може да се окаже Мисия-невъзможна, защото всеки си пише както си знае и даже не дава достатъчно правилна информация да насочи потребителя.

Идеята за бутона подновявам е добра, даже е добра и за другите подфоруми на раздел Борса. Дразнещо е когато се появи обява, която отговаря на търсенето ти, а е от 2005-та примерно. Човек се подвежда и може да се стигне до неловки ситуации. Наистина ще е готино такива теми и теми с изтекла оферта да се трият от автора, ще се улесни работата на модераторите, а и броя на неактуалните теми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак невъзможна не бих казал. Прави се базичка данни с едва ли не всички производители (открадва се от Мюзишъна) и едно дроп-даун меню и готово. Като се оставя и един вариант "Друга", след което може да се напише примерно... Милин камък. Същото и за типа инструмент, проверка за коректност на цената... може да стане!

 

За работата в този раздел е вярно, само аз преправям поне по 10-15 обяви дневно, има и доста малоумни, които отиват в коша... Но смятам, че е прилично подредено и добро във функционално отношение...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз съм "за", но само ако на Евтим това няма да му загроби твърде много време и усилия, защото наистина има вероятност да няма очаквания ефект поне в краткосрочен план, а ползите все пак трябва да са съразмерни на "разходите"!

 

Странично от основната цел и от чисто любопитство, дали би било възможно информацията за миналите продажби да се акумулира в някаква статистика, защото поне за мен би било интересно да се следят някакви показатели какво се предлага и търси, на какви цени и какъв е success rate-ът при продажбите на определено нещо, примерно ... Така може да се ограничат и рисковете някой да се излъже да купи или продаде нещо на неадекватна цена, хората ще могат да си правят сметката колко популярен е съответния продукт, дали е продаваем, ако решат да го сменят, и т.н.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То всичко е хубаво, но тук се гледа и друго нещо. Как този скрипт ще се отрази като натоварване на хостинга, дали няма да е с дупки, които са допуснати в бързината, което може да доведе до невероятен проблем, дали този скрипт ще работи акуратно. Има и субективни въпроси, които лично на мен ми изникват в главата. Идеята не е лоша, но има много въпросителни. Това ще си чиста доза аукционен скрипт с лек елемент на шопинг карт скрипт. Има много такива, но дотук никой от тях не е показал, че ще работи правилно и без забележки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не може да стане.

Продаваш 10 неща и ще пишеш 10 обяви ли?

На всяка ще качваш снимки и т.н.

 

Мислил съм го. Имаше идея направо аукцион да направим. Ама ... не излизат сметките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Продаваш 10 неща и ще пишеш 10 обяви ли?

А не може ли да се инсъртват като отделни позиции в една и съща обява?

 

П.С. А и дори да се наложи да се пишат отделни обяви, защо пък не? Няма да ни заболят ръцете от щракане я, а и, щом по аукционите смогват да го правят, защо и ние не?

Може-би единственият проблем би бил невъзможността да се дават пакетни оферти и отстъпки, но това все пак е частния случай.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко може да се направи. Зависи как ще се напише. Може да има ограничение за 1 джаджа, може да се направи за 5-10. Съответно с по 1 снимка + линк към други или по 3-5 снимки и т.н. Ако се пише на чисто, а не се ползва нещо полуготово, може да се направи ВСИЧКО. Малко РНР с MySQL и готово...

Разбира се надали някой би очаквал да се въведе и инфото за последните 5 години, само за да си прави проучвания... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами понеже така или иначе имам добре разработена многопотребителска php/mysql система, би могло на базата на не я да се направи нещо такова.

 

Моята идея е по-скоро да се добавя стока(избор на марка и модел от база данни или "друго.." с текстово поле за въвеждане. Избор и на тип стока(китари, ударни инструменти,...) както и на подтип от даза данни, указване на цена, линкване на тема от купувам-продавам(поле с URL), както и след пускане, бутон ПОДНОВИ.

 

Прост сърч енджин за купувачите...

 

Това ми е идеята.

 

Иначе, ако говорим за отделен аукцион, мисля, че вече има разработени такива софтуери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се надали някой би очаквал да се въведе и инфото за последните 5 години, само за да си прави проучвания... ;)

Разбира се, че не. Имах предвид от момента на въвеждането натам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.