Jump to content
Българският форум за музиканти

Metallica - Blitzkrieg


KeRRANGKid

Recommended Posts

http://www.4shared.com/file/106846961/b27a...blitzkrigo.html

 

Това ми е първи опит за запис и миксиране през DAW (Reaper). Като такъв се нуждае от много съвети и практика, за да мине покрай "добър". Заповядайте !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бравос!

Струвало си е труда, само вокал да имаше...

 

И имам едно процедурно питане: прави впечатление, че повечето китаристи от форума в записите си слагат една много характерна бленда. Ти също си я докарал - сочна, плътна и едновременно достатъчно "стържеща" ... Може би за дед е подходяща, но чувам по записите, че се слага навсякъде...

Търсен ефект ли е или просто така го докарва VST-to?

Питам, защото аз лично съм фен на натуралния запис -микрофон срещу комбото (лампа).

 

Успехи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имай в предвид , че фуса на Addictive Drums (затворен) е на C#(не съм сигурен за числото , но ако касата е C0 , то фуса е C#1) . Това , което е на F#0(условна октава отново) е римшота . Това прави впечатление , иначе свиренето е супер .

 

continue: прегледай в папката на адиктив , има един PDF за дръм мапа. Трябва малко да поразместиш MIDI-то за да паснат ударите . Ако не ти се занимава , ползвай EZDrummer примерно , директно съвпадение с GM мапа (или поне версията която имах :punk_guitar: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@kvelikov

 

Благодаря! И аз съм фен на натуралния запис, но не мога да си позволя апаратура. :) В тоя форум сме доста феновете на Металика и е нормално тона, който търсим да е повлиян от тях, дори понякога несъзнателно. Отделно, че много от нашите метъл вдъхновения също са повлияни от тях и тоя звук с много требъл и скопени средни си е направо стандарт :Д Това е моето мнение. В случая си правих бленда, която да ме устройва като ритъм звук и атака.. с времето тя се разви до това, което напомня Kill 'Em All.. ако бях седнал да вадя точно този звук, сигурно щях да се проваля. Плътността е повече резултат от дублирането на ритъм китарите - три са, за да съм автентичен, и за да не свиквам да ме мързи, щото няма друг начин да догоня Хетфилд :D VST-то е Guitar Rig 3, пуснато да обработва записан чист сигнал в реално време.

 

@LOD

 

Помогна ми невъобразимо много, благодаря ! EZdrummer и той не хваща мидито добре. VST-то на Cakewalk за момента е най-точно, но там snare-а звучи като тенеке.. може би ако му разбутам семплите ще звукне.. има време :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто отвори (в който и да е хост) В MIDI едитора трака на барабаните и измести партията на фуса както както каза LoD :cheers2: Китарите иначе звучат добре. Браво!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Мерси ! Опитах да направя точно това - като първото най-логично нещо :cheers2: Cut-вам партията на фуса и давам paste къде трябва, обаче тя пак отива на същия трак ??

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В началото на миди траковете, често има записани контролери, пробваай да ги изтриеш, това обикновенно оправя нещата (поне при мен де, ама и аз много не вдявам от миди )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свали си плеъра на супериор,беше към 20 мб ,ако не с елъжа/иначе с банките е около 17гб!!/.позволява да обработваш дфх поотделно за всеки тупан/компресор,фх,екю,транс и тн

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мене ме кефят китарите, яко трашърийка...

 

А ако някой иска, включително и ти, имам на адиктив Мап, който да го прави като GM и директно примерно от ГП ако експортнеш нещо да го "пресвири" правилно, ако някой иска ще го пращам/кача някъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.