tednet Публикувано Май 14, 2009 Публикувано Май 14, 2009 Здравейте Имаме концертче и на всичките soundchecks имам ужасно бръмчене от китарата... Първият път бях с амп и му бяхме сложили микрофон. Ужасен брууум. Трябваше да намаля tone control-a на китарата ми (Jackson RR3), за да няма бръмчене... ама много не ми върши работа китара с намален тон контрол до дупка.... Днеска айде, реших с процесора ще отида и в DI box и после в миксера.... да ама не :/ пак си има ръмжене и тон контрол-а на нула пак :/ дори и адаптера трябваше да намаля малко.... предполагам е заради захранването, което не е филтрирано и ще карам утре на батерии, но голям част от това е feedback. Пообикалях из сцената малко и на някой места имаше много ръмжене, а на други по-малко. Някакви идеи какво мога да направа до концерта, който е утре? Все пак аз искам да имам контрол върху китарата, не тя върху мен Или най-доброто което мога да направя е да си намеря място без бръм и да си карам с намален тон контрол? Цитирай
kolio_k Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 Не е нормално на китара с хъмбъкъри да има изкл'чително много брум. Използвай батерии за концерта, намали гейна на дисторшъна ако е до дупка ( за да избегнеш фиидбека ) и ако има специално осветление, пробвай да го го спреш, за да видиш какво ще стане. Ако нямаш свястни кабели, си намери за концерта. Замисли се за Boss NS 2 Цитирай
tednet Отговорено Май 15, 2009 Автор Отговорено Май 15, 2009 С всякакви кабели го има. Има си нойз гейт в процесора (boss me 70) Осветлението няма как да го намалим :/ А за оная машина няма нито спонсорство, нито време да я вземем :/ Цитирай
billymilano Отговорено Май 15, 2009 Отговорено Май 15, 2009 може да ти звучи глупаво, но защо не пробваш с друга китара за концерта? Цитирай
tednet Отговорено Май 15, 2009 Автор Отговорено Май 15, 2009 Пробвах, всякакви китари бръмчат :/ Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 15, 2009 Отговорено Май 15, 2009 При нас има една зала, за която се носят слухове, че "всичко бръмчи". Било от калпави ел. инсталации, осветления, бла-бла. Но дойдоха Ренегат и единия китарджия с Зак Уайлд Епи-то си свиреше като пич без никакви дефекти. За разлика от другия им китарист и други изпълнители, включително известни китаристи с добра апаратура, които брумяха като за световно. От всичко може да е, но преди да се обвинява залата, осветлението и т.н. е добре да се знае, че проблемът не е в нашия гиър! П.П. Тук е момента да кажа злобно "На ви сега сингли!", ама ще си трая... Цитирай
tednet Отговорено Май 15, 2009 Автор Отговорено Май 15, 2009 Е разбира се за DI Box-a Иначееее, мина концерта, на пълна зала, не се усети много бръмченето, когато не свирехме, намалях адаптерите до дупка... друг е въпроса, че чукчето на барабана отхвърче и прасна барабаниста в тиквата и карахме без каса половината песни Цитирай
Rock Forever Отговорено Май 15, 2009 Отговорено Май 15, 2009 :pray: Голям карък баце! :metalist: Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Май 15, 2009 Отговорено Май 15, 2009 @ tednet : имах големи подозрения, че няма да мога да дойда, и така си и стана. Радвам се, че е минало добре, въпреки това с касата Поздрави! Цитирай
Recommended Posts